Dit zijn de voordelen van een gashaard

De voordelen van een gashaard op een rijtje

Het is winter en guur en koud buiten. De ideale tijd om het binnen knus en gezellig te maken. Veel mensen kiezen daarom voor een gashaard. Maar waarom zou je voor een gashaard kiezen en wat zijn nu precies de voordelen? We geven hier antwoord op deze vragen.

Met een gashaard zijn de mogelijkheden eindeloos

Met een gashaard kun je veel kanten op. Je hebt de keuze uit allerlei modellen. Van strak en modern tot nostalgisch. Je kunt een gashaard helemaal afstemmen op jouw interieur. Daarnaast kun je kiezen hoe je wilt dat je de vuurzichten zichtbaar zijn. Zo kun je kiezen uit een vuurzicht dat van alle hoeken zichtbaar is of een gashaard waarbij je het vuur alleen van de voorkant ziet.

Daarnaast kun je met een gashaard bepalen hoe je deze wilt plaatsen. Je kunt de gashaard bijvoorbeeld laten inbouwen. Maar ook een vrijhangend model is mogelijk of een volledig vrijstaand model. De beste gashaarden kun je makkelijk online kopen en wil je advies omdat je niet precies weet welk model je moet kiezen, dan kan dat ook via online winkels.

Je hebt weinig onderhoud aan een gashaard

Bij een conventionele houthaard zit je vast aan een jaarlijkse schoonmaakbeurt van je schoorsteen en de haard zelf heeft veel onderhoud nodig. De as moet je regelmatig weghalen en de ruit van de openhaard wordt snel vies. Bij een gashaard heb je daar geen last van. Eigenlijk is het enige dat je hoeft te doen, een paar keer per jaar de binnenzijde van de haard stofvrij maken. Verder heb je geen onderhoud aan een gashaard.

Een gashaard is van alle gemakken voorzien

Bij een houtkachel moet je maar afwachten wat voor vlammen eruit komen. Bij een gashaard kun je dit zelf regelen. Er zit een knop waarmee je de hoogte van de vlammen kunt regelen. Tegenwoordig worden er veel gashaarden geleverd met een afstandsbediening. Zo kun je vanuit je luie bank de haard bedienen. Dat is optimaal genieten met optimaal comfort.

Er gaat weinig warmte verloren

De warmte van de gashaard blijft optimaal in de ruimte. Dat komt doordat er weinig warmte verloren gaat via het rookkanaal. Je hebt dus een hoog rendement van je gashaard. Ook is een gashaard veiliger dan een houtkachel bijvoorbeeld omdat je nooit direct in contact komt met het vuur. Je kunt hem op afstand bedienen zodat je altijd op een veilige afstand kunt blijven.

Een gashaard zorgt voor veel warmte en gezelligheid in huis en is bovendien veilig. Dus geniet van de winter met een bron van comfort.

Geef een reactie