vuurpijl-knutselen-maken-oud-en-nieuw-wc-rol-toiletrollen-diy

Vuurpijlen knutselen met lege wc rollen: leuke DIY voor Oud en Nieuw

Vuurpijlen knutselen met wc rollen is niet alleen een leuke bezigheid voor de decembermaand, maar ook een prima manier om oude materialen een nieuw leven te geven. Samen met een van mijn kinderen, knutselden wij deze te gekke vuurpijlen als decoratie voor Oud en Nieuw!

Met slechts enkele eenvoudige benodigdheden, zoals lege wc-rollen, een schaar, papier, plakband, een rond vouwblaadje en een slinger voor het uiteinde, kun je samen met peuters en kleuters een onvergetelijke knutselervaring beleven.

Vuurpijl knutselen met wc rol maken

Volg deze stapsgewijze handleiding om je eigen vuurpijlen te maken met lege toiletrollen en gebruik ze voor je volgende feest: bijvoorbeeld voor Oud en Nieuw met kinderen of een verjaardag.

Benodigdheden

  1. Lege wc-rollen (eventueel lege keukenrollen voor lange vuurpijlen)
  2. Schaar
  3. Gekleurd papier in verschillende tinten (of inpakpapier)
  4. Rond vouwblaadje
  5. (Kerst)Slinger voor het uiteinde van de vuurpijl
  6. Lijm en plakband
  7. Lange satéprikkers of stokjes

Stap 1: Verzamel de materialen

Voordat je begint met knutselen, zorg je ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt. Dit maakt het proces voor vuurpijlen knutselen met wc rollen soepeler en efficiënter.

Stap 2: Versier de wc-rollen

Neem de lege wc-rollen en gebruik je creativiteit om ze te versieren met gekleurd papier.

Knip stroken van het papier en plak ze op de wc-rollen om een levendige en feestelijke uitstraling te geven aan je vuurpijlen. Wij hebben het simpel gehouden en inpakpapier gebruikt.

Je kunt ook een effen gekleurd stuk papier gebruiken en deze om de wc rol vuurpijl wikkelen. Daarna kun je bijvoorbeeld met washi-tape mooie strepen maken.

Stap 3: Maak de punt van de vuurpijl

Gebruik een rond vouwblaadje om de punt van de vuurpijl te creëren. Knip het vouwblaadje in tot ongeveer het midden om de juiste vorm te krijgen, en lijm het aan de bovenkant van de wc-rol. Dit geeft je vuurpijl een authentiek uiterlijk.

Stap 4: Voeg de slinger toe

Neem een stukje van een (kerst)slinger en bevestig deze aan het uiteinde van de vuurpijl. Dit zal de staart van de vuurpijl vormen en een extra feestelijk element toevoegen.

Stap 5: Extra versieringen toevoegen

Voeg eventueel extra versieringen toe aan je vuurpijlen, zoals glitter, stickers of linten, om ze nog aantrekkelijker te maken. Je kunt er ook voor kiezen om een lange satéprikker of stok te gebruiken om het nog echter als een vuurpijl te laten lijken.

Zet een paar zelfgemaakte vuurpijlen in een potje of hang ze op als decoratie, thuis of in de klas.

vuurpijlen-knutselen-maken-diy-oud-en-nieuw-jaarwisseling-knutselwerkje

Veiligheidstips

  • Zorg ervoor dat kinderen altijd onder toezicht van een volwassene knutselen, vooral bij het gebruik van scharen en lijm.
  • Houd brandbare materialen uit de buurt van vuur of open vlammen.
  • Gebruik de zelfgemaakte vuurpijlen alleen als decoratie en niet als speelgoed voor buitengebruik.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je op een veilige en creatieve manier je eigen vuurpijlen knutselen. Deze DIY-vuurpijlen van lege wc rollen zijn niet alleen geweldig voor feesten, maar ook voor educatieve activiteiten waarbij kinderen hun artistieke vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Voeg een persoonlijk tintje toe aan je vieringen en geniet van het plezier van het samen knutselen!

Ook leuk: een vuurpijl cake maken

Geef een reactie