waar op letten bij kopen van fitness legging - foto van pexels

Waar moet je op letten als je een fitnesslegging koopt?

Een nieuwe fitnesslegging kan het verschil betekenen tussen een slechte óf geweldige training. Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten als je er een koopt. Er zijn veel verschillende soorten fitnessleggings om uit te kiezen, waaronder: prestatiegerichte, met fleece gevoerde en vochtafvoerende leggings zoals bijvoorbeeld de Dri-fit. Welke sportlegging bij wie past, is voor iedereen anders. Dit hangt af van verschillende factoren en jouw wensen. Het oog wil natuurlijk ook wat. Met dit artikel hoop ik jullie een paar tips mee te kunnen geven als je een fitnesslegging wilt kopen, voor als je legging toe is aan vervanging, of wanneer je met de fitnesssport begint…

Fitnesslegging kopen

Ik doe nu al een paar maanden actief mee in de sportschool met als doel om fitter te worden, mijn bloeddruk te verbeteren en natuurlijk ook om af te vallen. Trainen doe ik 3 x per week. Daarvoor deed ik aan ‘kickboxen voor vrouwen’. Inmiddels is er al progressie zichtbaar en heb ik al twee paar fitnessleggings weg kunnen doen omdat ze te groot werden door het afvallen. Aan de ene kant is dat jammer, want ik heb ze nog niet zo lang geleden nieuw gekocht. Aan de andere kant kan ik weer kijken naar nieuwe sportoutfits en dat is óók superleuk! Terwijl ik in de webshop van LASCANA naar deze mooie sportbroeken aan het kijken was, kwam ik op het idee om dit artikel te schrijven. Niets is vervelender om te sporten in sportkleding die niet goed aansluit op je lichaam en verwachtingen. Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben en dat je zo de juiste fitnessleggings of -broeken kunt kopen. Een miskoop is immers zonde.

squatproof fitnesslegging

High waist of low waist sportlegging; wat is het verschil?

De bovenrand van een low waist sportlegging valt op je heupen en een high waist een stuk hoger, zo rond je navel. Zelf vind ik de high waist fitnessleggings het beste. Je hebt minder snel een blote rug (ook bij het dragen van wat kortere sport shirts) bij het doen van bepaalde fitnessoefeningen. Bovendien hebben deze high waist leggings een shaping effect! Mocht je wat buikvet hebben, dan verdoezel je dat een beetje met een high waist broek.

Squat proof legging

Als je aan fitness doet, dan wil je vaak ook een ‘squat proof legging’ maar wat betekent dat nou precies? Aan een fitnesslegging die afzakt of doorschijnt bij bepaalde oefeningen zoals squats, lunges en springtouwen, heb je niet zo veel. Dat anderen dan goed je billen of ondergoed kunnen zien, is het laatste wat je wilt. Een squatproof legging is dus een legging met stof die niet doorschijnt of afzakt tijdens de sportoefeningen.

In de winkel zou je ze dus kunnen proberen en even achterom kijken in de spiegel tijdens een squat. In veel webshops staat het er wel eens bij dat ze squat proof zijn. Als je het niet zeker weet, kun je het altijd vragen aan de webshop voordat je er een bestelt of eerst opzoek gaan naar reviews.

Let op de juiste maat

Ook de juiste maat bij het kopen van een fitnesslegging is van belang. Een te kleine legging schijnt soms door omdat de stof dan te strak staat gespannen en is die te groot, dan zakt de broek wat naar beneden tijdens het beoefenen van de squats. Daarbij schijnen dunnere en lichtgekleurde leggings vaak iets sneller door dan een donker of een wat dikker exemplaar.

Check ook je huidige sportleggings

Let ook op dat je je huidige sportleggings regelmatig even checkt want als je ze (vaak) wast kan de stof vanzelf wat dunner worden en kunnen ze alsnog gaan doorschijnen. Sommige leggings hebben dat best snel. Vervang ze daarom op tijd.

Draag jij ook fitnessleggings?

*Uitgelichte stockfoto van Pexels

Geef een reactie