geblindeerde ramen familie auto gezinsauto

Waarom je juist met kinderen de autoruiten moet blinderen

Ramen blinderen, ook wel ramen tinten genoemd, wordt steeds vaker toegepast. Heel veel auto’s zijn standaard al uitgerust met getinte ruiten. Dan zijn er ook nog eens veel automobilisten die er zelf voor kiezen om de ruiten te blinderen. De populariteit is duidelijk merkbaar wanneer je door een garage loopt en al die auto’s ziet. Een groot deel van de auto’s die je hier ziet staan, zal verrijkt zijn met geblindeerde ruiten. Wanneer je zelf nog nooit in een auto met geblindeerde ramen hebt gereden, weet je waarschijnlijk ook niet van welke voordelen je kunt profiteren. Daarom wordt het hoog tijd om hier wat extra aandacht aan te besteden.

Voor de moeders onder ons is het ook belangrijk om het tinten van de ruiten te overwegen. Want als je kinderen hebt, profiteer je zelfs nog van wat extra voordelen. Nieuwsgierig geworden? Hier lees je waarom je juist met kinderen de autoruiten moet laten blinderen.

Uitstraling

Toegegeven, de meeste moeders maakt het vrij weinig uit hoe een auto eruit ziet, als hij maar praktisch en veilig is in het vervoeren van het gezin. Toch moet je ook toegeven dat het oog ook wat wil. De uitstraling die getinte autoruiten geven is dan ook één van de belangrijkste redenen voor autobezitters om dit te laten doen. Autoruiten tinten zorgt er namelijk voor dat de auto er veel luxer, mysterieuzer en bovenal stoerder uitziet. En zeg nou zelf, ook de kinderen zullen dit natuurlijk fantastisch vinden.

Minder warm op de achterbank

Eén van de grootste nadelen van de achterbank is dat het hier heel snel warm wordt en dat het ook lastig is om het kouder te krijgen. De airco doet er vaak veel langer over om de gehele auto te verkoelen. Hierdoor kampen je kinderen met veel warmte op de heetste dagen van het jaar. Iets wat niet alleen voor meer gehuil zorgt op de achterbank, maar wat zelfs tot gevaarlijke situaties kan leiden. Met geblindeerde ruiten hou je de zon zoveel mogelijk uit de auto. Hierdoor wordt het veel minder warm in de auto. Fijn voor de kinderen!

Wist je dat geblindeerde ruiten er indirect dus ook voor zorgen dat je de airco en verwarming minder gebruikt? De temperatuur in de auto blijft immers zo stabiel mogelijk. Daardoor bespaar je uiteindelijk dus ook nog op brandstofkosten.

Let op: het feit dat het minder warm wordt op de achterbank, betekent niet dat je je kinderen gemakkelijker eventjes alleen in de auto kunt laten zitten op een warme dag. Iedere minuut telt op een warme dag en dit kan – ook met geblindeerde ruiten – alsnog tot een gevaarlijke situatie leiden.

Veiliger bij een ongeval

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je ooit met de kinderen op de achterbank betrokken raakt bij een ongeval. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Daarom is het goed om overal rekening mee te houden. Glassplinters zijn één van de grootste risicofactoren als het gaat om letsel na een ongeval. Rondvliegend glas kan groot letsel veroorzaken. Dankzij geblindeerde ruiten blijven de meeste glassplinters echter in de folie zitten. Hiermee voorkom je verder letsel op de achterbank.

Lees ook:

De perfecte gezinsauto kiezen, zo doe je dat.

*De uitgelichte stockfoto is van Pixabay.

Geef een reactie