redenen-waarom-pilates-proberen

Om deze redenen is pilates de moeite waard om eens te proberen

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om te ontspannen en sporten tegelijk. Er zijn hiervoor een groot aantal mogelijkheden te vinden en je kunt hierbij ook veel sporten in jouw vrije tijd beoefenen. Pilates is een van de populaire sporten die je niet over het hoofd mag zien. Pilates wordt dan ook op veel plaatsen aangeboden, zodat je ook in jouw omgeving direct aan de slag kunt. Maar waarom is het de moeite waard? En wat bereik je ermee als je deze sport beoefent? Je leest het hieronder. 

Een workout voor jouw hele lichaam

Pilates is een sport waarmee je jouw volledige lichaam traint. Tijdens iedere les komen namelijk alle delen van het lichaam aan bod. Denk hierbij aan jouw balans, het versterken van de spieren en jouw core. Je bereikt hiermee vaak meer dan wanneer je een van de andere sporten doet bij een sportschool, waar je je voornamelijk richt op een bepaalde spiergroep. Zo zorg jij ervoor dat jouw lichaam sterker is en je ook weer meer aankunt gedurende de dag. 

Jouw lichaamshouding verbeteren

Met pilates ben je je ook bewuster van jouw lichaamshouding. Je kunt jouw houding daarom aanzienlijk verbeteren als je jouw spieren versterkt. Je zorgt er hiermee bijvoorbeeld voor dat je rechtop loopt, een betere zithouding aanneemt en ook beter staat. Je kunt hiermee ook veel lichamelijke klachten verhelpen, welke voornamelijk door een slechte houding ontstaan. Pilates kan jou dus ook helpen bij jouw kantoorbaan of een baan waar je veel moet staan. 

Meer flexibiliteit voor minder blessures 

Daarnaast is pilates ook goed voor jouw flexibiliteit. Het sterker maken van jouw spieren is namelijk niet het enige waarmee je veel voordelen voor jouw lichaam krijgt. De flexibiliteit voorkomt namelijk dat jij veel blessures en andere pijntjes oploopt. Ook daarom is pilates de moeite waard. Je voorkomt hiermee immers ook dat je in de toekomst niets meer kunt doen. 

Een betere ademhaling kunnen realiseren

Als laatste kun je jezelf met pilates richten op jouw ademhaling. Ook dit is belangrijk voor het goed functioneren van jouw lichaam. Doordat je regelmatig met de lessen bezig bent, kun je op den duur vrijer en efficiënter ademhalen en ervoor zorgen dat jouw longcapaciteit verbetert. Dit helpt jou ook weer om jouw werkzaamheden beter vol te houden en ook geen hinder te ondervinden tijdens het sporten en bewegen. 

Lees ook:

Geef een reactie