waarom-voor-shutters-kiezen-raambekleding

Waarom iedereen voor shutters zou moeten kiezen

Ben je op zoek naar raamdecoratie die niet alleen praktisch is, maar ook een eyecatcher in je interieur vormt? Dan kies je voor shutters! Shutters zijn sfeervolle blikvangers die net dat beetje extra geven aan een interieur. Maar shutters hebben nog meer voordelen. In dit blog vertellen we je waarom iedereen voor shutters zou moeten kiezen.

Veel stijlen

Shutters zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en gemaakt van diverse materialen. Daarbij passen ze binnen veel interieurstijl, van houten shutters voor een landelijke stijl tot zwarte shutters voor een industriële look.

Lichtinval en privacy

De lichtinval en privacy kun je perfect regelen met shutters. Je zet ze in een handomdraai in alle standen, van helemaal open tot volledig dicht of daar tussen in. Op die manier speel je met licht en inkijk.

Schoonhouden

Shutters schoonmaken is heel eenvoudig. Je hoeft er geen speciaal reinigingsmiddel of materiaal voor aan te schaffen. Lauwwarm water en een niet-pluizende doek zijn vaak voldoende.

Gaat het alleen om stof dat je wilt verwijderen, dan heb je genoeg aan een stofzuiger of een plumeau. Gebruik in ieder geval nooit agressieve schoonmaakmiddelen of een schuursponsje, hiermee beschadig je de verf en/of het hout van de shutters.

Isolatie

Shutters hebben een isolerende functie. In de zomer houd je de warmte buiten door de shutters te sluiten en blijft het binnen lekker koel. In de winter houd je de warmte binnen.

Overal te gebruiken

Shutters zijn niet alleen mooi en praktisch voor de woonkamer of slaapkamer, er zijn ook shutters die bestand zijn tegen vocht en dus gebruikt kunnen worden in de badkamer. Ideaal als je een landelijke badkamer hebt waar je een authentieke look wilt creëren.

Op maat laten maken

Heb je een raam met een afwijkende maat? Shutters zijn goed op maat te maken.

Op maat gemaakte shutters van Veneta.com bijvoorbeeld, passen op ieder raam. Dat hoeft geen recht raam te zijn. Shutters passen ook op ramen met speciale vormen, zoals ronde ramen, rechthoekige ramen, dakkapellen, dakramen of ramen die in een punt lopen.

(Kind)vriendelijk

Shutters hebben geen touwtjes waarin een kinderhandje verstrikt kan raken of waar een kind aan kan trekken. Voor volwassenen zijn shutters eenvoudig in gebruik en er komen, mits goed gebruikt, geen vingers of handen tussen. Daardoor kun je ze ook gerust in de (kinder)slaapkamers plaatsen om een fijne nachtrust te creëren.

Een duurzame toevoeging

Shutters gaan, mits goed onderhouden en op de juiste manier gebruikt, lang mee. Daarnaast zitten shutters ‘aard- en nagelvast’ in een woning. Dit betekent dat je ze kunt mee financieren in de hypotheek. Ten slotte hebben shutters een waarde vermeerderende invloed op de woning.

Geef een reactie