calmzy-verzwaringsdeken-ervaringen-review-blog

Waarom een verzwaringsdeken kopen?

Verzwaringsdekens worden steeds populairder, maar wat zijn de echte voordelen en nadelen? En hoe vind je het juiste product voor jou of jouw kind? In dit artikel bespreken we de voordelen en nadelen van een verzwaringsdeken en delen we onze persoonlijke ervaring met Calmzy, een populaire verzwaringsdeken.

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is zoals de naam het al zegt; een verzwaarde deken. Het voelt een stuk zwaarder aan dan bijvoorbeeld een donzen of wollen dekbed. Vaak is de deken gevuld met een soort van micro glaspareltjes maar er zijn ook dekens gevuld met hypo-allergene pareltjes, zand, kunststof kogeltjes of kersenpitten. Deze speciale deken zorgt ervoor dat hij je lichaamswarmte vasthoudt en kan helpen om sneller in slaap te vallen. Het gewicht van de deken kan variëren en geeft je lichaam een aangenaam gevoel van veiligheid en geborgenheid, wanneer je de juiste kiest. Daarnaast kan een verzwaringsdeken helpen bij het kalmeren van stress, zenuwen en het bevorderen van een diepere slaap. Van Slaapwijsheid (een website met tips en adviezen over alles wat met slapen te maken heeft) ontvingen wij een Calmzy verzwaringsdeken om zelf te ervaren wat een verzwaringsdeken met je doet.

Calmzy-verzwaringsdeken-recensie-ervaring

Hoe zwaar moet een verzwaringsdeken zijn?

Het is belangrijk om een verzwaringsdeken te kiezen die stevig genoeg is om je comfortabel te laten voelen, maar niet te zwaar voor je. Over het algemeen wordt aanbevolen dat een verzwaringsdeken 10-12% van je lichaamsgewicht bedraagt.
Als je bijvoorbeeld 60 kilo weegt, zoek dan naar een deken die rond de 6 of 7 kilo weegt. Als je veel meer of minder dan 60 kilo weegt, kun je het percentage aanpassen om een geschikte verzwaringsdeken te vinden.

Lees ook: verzwaringsdeken kind

Voordelen verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken kan erg helend zijn voor mensen die lijden aan angst, stress, depressie en slapeloosheid. Het gewicht van de deken geeft bij de meeste mensen een gevoel van veiligheid en geborgenheid, waardoor je je minder gestrest voelt. Ook kan het helpen bij het inslapen en ontspannen.

Nadelen verzwaringsdeken

Als je overweegt om een verzwaringsdeken aan te schaffen, is het belangrijk om ook de nadelen van dit soort dekens in overweging te nemen. Eén van de nadelen van een verzwaringsdeken is dat ze relatief duur zijn. Een goede kwaliteit verzwaringsdeken kan al snel meer rond de 80 tot 100 euro of meer kosten. Als je budget beperkt is, kan het dus moeilijk zijn om een geschikte deken te vinden.

Ook kan het gebruik van een verzwaringsdekens erg persoonlijk zijn. Sommige mensen kunnen bezwaar hebben tegen het gevoel van het gewicht op hun lichaam en sommige mensen kunnen moeite hebben om zich te bewegen onder het gewicht. Het is daarom erg belangrijk om een ​​verzwaringsdeken te kiezen met een geschikt gewicht en om de deken op de juiste manier te gebruiken volgens de instructies van de fabrikant. Het is ook aan te bevelen om een ​​arts te raadplegen voordat u begint met het gebruik van een verzwaringsdeken, als u medische aandoeningen heeft zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten.

Review; onze ervaring met een verzwaringsdeken van Calmzy

Van Slaapwijsheid ontvingen wij een eenpersoons “premium katoenen verzwaringsdeken van Calmy”. Gezien mijn gewicht, heb ik er een van 8 kilo gekozen. De deken heeft een oppervlak van 150×200 cm en een 100% katoenen hoes. De vulling bestaat uit niet-giftige glazen korrels. Deze korrels zitten goed verdeeld over vakjes, waardoor het gewicht van de deken goed is verdeeld.

Hoewel mij werd verteld dat het vaak 1 tot 2 weken wennen is om te slapen met zo’n deken, heb ik deze termijn aangehouden in de hoop dat het voor mij zou werken om sneller in slaap te vallen, dieper te slapen en vol energie op te kunnen staan. Echter voelden mijn benen iedere keer weer na het opstaan zwaar en vermoeid. Na een paar uur was dit gevoel wel weer weg maar het was niet prettig. Om deze reden ben ik de verzwaringsdeken niet langer gaan gebruiken. En dat is best jammer, want ik viel er wel sneller door in slaap. Mijn linkerbeen heeft helaas nog wel een beschadigd bloedvat door de trombose, zo’n twee jaar geleden. Mogelijk kan het daarmee te maken hebben, dat mijn benen die constante druk van de verzwaringsdeken niet aan kunnen.

Mijn zoon heeft de Calmzy deken nu dagelijks in gebruik. Voor hem werkt het beter. Hij ervaart geen klachten van de deken en juist alleen maar positieve effecten. Voor hem voelt het alsof iemand hem knuffelt en hij vind het heel fijn. Hij valt er sneller door in slaap, hoewel hij eigenlijk een deken van 6-7 kilo zou moeten hebben. Dus zo zie je maar weer dat ervaringen met dezelfde verzwaringsdeken heel verschillend kunnen zijn.

Lees ook: heerlijk ontspannen voor het slapengaan met Lavendel & Retiver producten van The Body Shop

Geef een reactie