wat-te-doen-met-pasen-als-je-kinderen-hebt

Wat te doen met Pasen als je het met kinderen viert?

Pasen is een prachtige tijd van het jaar om quality time door te brengen met je gezin en samen nieuwe herinneringen te maken. Maar als je kinderen hebt, kan het lastig zijn om te bedenken wat je kunt doen om ze te vermaken tijdens het paasweekend. Daarom hebben we een aantal leuke en creatieve ideeën verzameld voor als je je afvraagt: wat te doen met Pasen als je kinderen hebt?

Paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken is een klassieke activiteit die kinderen altijd leuk vinden. Verstop een aantal gekleurde eieren in de tuin of in huis en laat de kinderen ze zoeken. Je kunt ook wat snoepjes of kleine cadeautjes verstoppen in de eieren om het extra spannend te maken.

Paasknutsels maken

Kinderen vinden het altijd leuk om creatief bezig te zijn. Maak samen paasknutsels zoals paaseieren beschilderen, paashaasjes knutselen of kuikentjes maken van pompons.

Paasbrunch of -diner

Vier Pasen met een feestelijke brunch of diner. Laat de kinderen helpen met het maken van de gerechten, zoals het bakken van broodjes of het versieren van cupcakes. Je kunt het extra feestelijk maken door de tafel leuk aan te kleden met paasdecoratie. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bijvoorbeeld een paasbrunch bij Van der Valk te boeken.

Paasfilms kijken

Kruip gezellig met het hele gezin op de bank en kijk een paasfilm. Er zijn genoeg leuke films te vinden zoals Peter Rabbit of andere paasfilms. Maak het extra gezellig door popcorn te maken en lekker te knabbelen tijdens de film. Je kunt ook een leuke borrelplank maken in Paasthema voor bij de film. Denk aan hapjes zoals gevulde eieren, mini-Matzes en chocolade eieren.

Paasspeurtocht

Organiseer een paasspeurtocht waarbij de kinderen op zoek gaan naar aanwijzingen en opdrachten moeten uitvoeren. Verstop bijvoorbeeld gekleurde paaseieren met daarop aanwijzingen en opdrachten. De speurtocht eindigt uiteindelijk bij een schat, zoals een mandje met chocolade paaseitjes.

Met deze leuke activiteiten hoef je je niet te vervelen tijdens het paasweekend met je kinderen. Geniet van de tijd samen en maak er een onvergetelijke Pasen van!

Geef een reactie