De top 5 leukste waterparken met glijbanen in Nederland

Waterparken met veel glijbanen zijn cool! In warme vakantielanden zoals Turkije, Italië en Spanje zit er bijna in elke grote stad wel één aquapark. Je komt ontkomt er niet aan. Ook Nederland telt een paar hele leuke waterparken. Voor jullie hebben we leukste parken op een rij gezet. Welke ga jij deze zomer bezoeken?

Dit jaar gaan wij naar Kroatië op vakantie en voor een waterpark hoeven wij daar gelukkig niet ver te zoeken. Deze zit namelijk al bij de camping! Dit is ook een van de redenen waarom we voor die camping heb gekozen. Ook willen we dit jaar nog één of meerdere waterparken in Nederland bezoeken. Ze zijn echter wel op twee handen te tellen maar zeker niet minder leuk. Zijn jullie ook zo dol op waterglijbanen? Misschien zit er wel een waterpark bij jou in de buurt.

Waterpark Aqua Mexicana in attractiepark Slagharen

De volgende keer dat we naar Slagharen gaan, dan gaan we echt een keer Aqua Mexicana bezoeken. Voor ons is dit het dichtstbijzijnde aquapark in Nederland. Het waterpark is ingericht in Mexicaanse sferen. De naam voor het park is dan ook zeer logische keuze geweest. Je kunt zowel binnen als buiten genieten van 2 waterspeelplaatsen, een bubbelbad, een groot zwembad en 2 sprayparken. Als bezoeker van attractiepark slagharen kun je Aqua Mexicana bezoeken voor 8 euro per persoon. Dit betaal je dus bovenop de entreeprijs van het attractiepark. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee naar het zwemparadijs.

Waterpark Aquaventura Slidepark in attractiepark Hellendoorn

Aquaventura Slidepark is een outdoor waterpark van 5000m2 met 11 spectaculaire waterglijbanen. Toen wij afgelopen zaterdag in attractiepark Hellendoorn waren was Aquaventura vanwege de weersomstandigheden nog gesloten. Wij liepen er wel even langs en kijken er zeker naar uit om ook een keer het Aquaventura Slidepark te bezoeken. Je kunt hier ook alleen naar binnen tegen een extra betaling van 3 euro per persoon naast de entreekosten die je betaald voor een bezoek aan het attractiepark.

waterpark-nederland-avonturenpark-hellendoorn
Waterpark Hellendoorn

Waterpark Tikibad in attractiepark Duinrell

Het Tikibad in Wassenaar is waarschijnlijk het meest bekende indoor waterpark van Nederland. Het Tikibad heeft maar liefst 16 spectaculaire glijbanen en speciaal voor kinderen onder de 1.20 m is er een nieuwe waterspeeltuin genaamd Playa. Bij Duinrell kun je combikaarten kopen voor de entree van het attractiepark en het zwembad. Het zwembad kun je niet bezoeken zonder een kaartje voor het attractiepark. Kinderen tot en met 2 jaar met legitimatie mogen gratis naar binnen. Lees hier onze review over het Tikibad.

tikibad-waterpark-nederland

Waterspeelpark Splesj in Hoeven

Bij mooi weer is wat Splesj in Hoeven (tussen Breda en Roosendaal) een dikke aanrader. Het waterspeelpark beschikt over een spray-park van 900 vierkante meter, 7 fantastische glijbanen, een speeltuin met o.a. een airtrampoline en een vijver met roeiboten. Ook kun je er tegen bijbetaling Adventure Minigolf spelen.

Hof van Saksen (Landal GreenParks) in Drenthe

Het Hof van Saksen in Drenthe heeft de grootste indoor waterglijbaan van Nederland van maar liefst 107 meter lang en daarnaast nog enkele glijbanen en een wildwaterbaan. Ook kun je hier ritjes maken op een onderwaterscooter, hoe vet?

Welk waterpark in Nederland willen jullie dit jaar bezoeken?

*Uitgelichte foto is een persfoto van Landal.

2 thoughts on “De top 5 leukste waterparken met glijbanen in Nederland

Geef een reactie