welke-soorten-berg-skelters-zijn-er

Welke skelters heeft het merk BERG?

Het hoofdkantoor van BERG skelters bevindt zich in EDE. Hier worden de skelters al meer dan twintig jaar ontwikkeld. Niet voor niets wordt BERG gezien als het beste merk voor skelters! Ook zij blijven niet achter en er komen altijd nieuwe skelters bij. Wat is de achtergrond van BERG? En wat voor skelters kun je vinden bij hen in het assortiment? In dit artikel leggen we het je uit. 

Het ontstaan van BERG

Het begin van de skelter geschiedenis van BERG gaat terug naar 1985. Hier ontwikkelde Henk van den Berg de eerste skelter van verschillende buizen, plankjes en onderdelen van de plaatselijke fietsenmaker. Zo werd dan ook de eerste skelter in elkaar gezet. Al snel werd deze verkocht en werden er nieuwe skelters gemaakt. Niet veel later werd de vraag zo groot, dat er een productieruimte werd gemaakt van de oude boerderij naar Wekerom. 

Welke skelters zijn er in het assortiment?

BERG kent verschillende soorten skelters. Voor kleinere en grotere kinderen. 

  • Junior skelters. De eerste skelter is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. BERG is daarna ook skelters gaan ontwikkelen voor kinderen van 3 tot 8 jaar, ook wel bekend als de berg skelter buzzy. Dit is een hele kleine skelter.
  • Automerken skelters. De Ferrari skelter was de eerste speciale skelter van BERG met een automerken thema. Daarna kwamen de Jeep skelters, Ford skelters en Fiat skelters.
  • Tractor skelters. Ook de tractor skelters gaan al een tijd mee. Dit thema wordt nog regelmatig uitgebreid, zoals de Deutz Fahr skelter.
  • BERG freestyler. Dit is de skelter die voor de durvers is gemaakt. Door vier wielen kun je speciale trucjes doen. Helaas is deze skelter niet meer verkrijgbaar.
  • Meisjes skelter. Wie zei dat skelters alleen voor jongens kunnen zijn? BERG heeft ook speciaal voor meisjes skelters ontwikkeld: de BERG Buddy, Compact BFR en Roxy AF.
  • Balanzbike. Dit is een van de meest bijzondere bikes van BERG. Deze special was een skelter met 3 wielen die je stuurt met je eigen lichaam. Zie de foto bij dit artikel.
  • Fire Fighter AF. Dit is een echte coole skelter om te racen op het land. 

Zoals je ziet zijn er verschillende soorten BERG skelters met elk hun eigen eigenschappen. Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen en favoriete BERG skelter.

Geef een reactie