wereld-kaart-op-hout

Een wereldkaart op hout

Wie mij goed kent, weet dat wij dol op reizen zijn. Binnenkort staat onze volgende reis alweer voor de boeg en daarom haal ik vandaag alvast de koffers van zolder. Hoe leuk is het om je kantoor op te vrolijken met een grote wereldkaart op hout? Nu kunnen we onze kinderen laten zien in welke landen we zijn geweest en waar de volgende reis heengaat.

Zoveel mensen, zoveel wensen. Wij gaan zeker wel 2 keer per jaar op vakantie. Dit vinden wij heerlijk en we kijken er altijd naar uit. Heerlijk even tot rust komen, cultuursnuiven en qualitytime met het gezin. Ik kan nu al niet wachten op onze volgende reis naar Kroatië.

“Waar ligt Kroatië mam?”

Nou uhm.. onder Slovenië en dicht bij Italië. “Hoe lang is dat rijden dan?”. Onze drie kinderen hebben heel wat vragen. En dat is ook niet gek, we gaan dit jaar voor het eerst met de auto zo’n eind weg. Eerder zochten we de zonnige bestemmingen vaak op met een vliegreis. Maar hoe leggen we dat nu het beste uit? Met een wereldkaart natuurlijk. 😉

wereldkaart-kantoor

Wereldkaarten voor in huis, op de kinderkamer of op kantoor

Van Wereldkaarten.nl, één van de broertjes van Fotocadeau.nl, mocht ik ter review een wereldkaart uitzoeken. Dat was niet heel makkelijk want in deze webshop hebben ze meer dan 100 ontwerpen, en dat ook nog eens op verschillende materialen en formaten. Van historische kaarten en schoolplaten tot wereldkaarten voor kinderen, bijvoorbeeld met leuke dierenprintjes of kleuren.

Wereldkaart op hout

Wij lieten een wereldkaart printen op hout. Wij hebben al wel eens een foto laten printen op aluminium (en ook dat is gaaf!), maar een houten kunstwerk hadden we nog niet. Op ons kantoor hadden we nog een lege muur waar een groot werk kon hangen en dat werd een zwart-witte kaart.

wereldkaart-hout-detail
Detail foto: in het hout zie je de natuurlijke plekjes en deukjes. Dit maakt de wereldkaart nog levendiger!
wereldkaart-op-hout
Zijkant van de wereldkaart

Wat ben ik blij dat de postbode het pakket kwam brengen aan huis en dat ik het niet op hoefde te halen bij het postkantoor of bij mijn postbus. Nadat ik tekende voor het pakket en de doos binnen wilde zetten kwam ik erachter dat de wereldkaart toch wel zwaar was. De wereldkaart is dan ook gemaakt uit vurenhouten planken. Het mooie is dan dat de wereldkaart diepte en reliëf heeft.

Bij de wereldkaart hebben we ophanghaken besteld. Deze moet je zelf bevestigen voordat je de kaart ophangt. Even goed uitmeten en dan kun je hem ophangen. Het resultaat vinden we erg mooi geworden. Het is echt een blikvanger op ons kantoor en de kinderen hebben we inmiddels laten zien waar Kroatië ligt.

Wat vinden jullie van deze houten wereldkaart? Heb jij een globe of wereldkaart in huis?

4 thoughts on “Een wereldkaart op hout

Geef een reactie