Wijn proefpakket online proeven met proeverij voor thuis - leuk mama uitje

Mama-uitje at home: organiseer een wijnproeverij!

Elke mama heeft wel eens een mama-uitje nodig. Lekker met vriendinnen een dagje naar een winkelstad of gewoon even een middag op een terrasje aan zee zitten met een glas wijn. In deze tijd wordt het alleen wel steeds moeilijker om een origineel uitje te verzinnen. We mogen en kunnen immers niet zoveel meer! Tijd voor wat inspiratie over een activiteit die wel mag: het organiseren van een professionele wijnproeverij in je eigen woonkamer.

Wijnproeverij thuis pakket

Laten we starten bij het begin want: hoe start je zo’n wijnproeverij en wat zijn de mogelijkheden? Er bestaan tegenwoordig meerdere soorten wijnproeverijen en één daarvan is in deze tijd erg populair: een online wijnproeverij. Dan bestel je een mooi setje wijnen bij een bedrijf (vaak bij elkaar gezocht door het bedrijf zelf) en ga je thuis lekker proeven met een vriend of vriendin terwijl je naar een online proeverij kijkt.

Een voorbeeld van een organisatie die dit doet is Neleman. Zij hebben een aantal van hun biologische wijnen tot mini-flesjes omgetoverd en deze zijn verkrijgbaar in een speciale Mini Tasting Box voor jawel, bij jou thuis. Het leuke van deze specifieke set is dat je er een gratis online wijnproeverij bij krijgt welke je gemakkelijk kunt bekijken op Facebook. Heb je tussendoor vragen? Dan worden deze direct beantwoord door de hosts. Zij zijn namelijk echte wijnexperts en kunnen alle lastige vragen over wijn voor je beantwoorden.

Mama uitje! Wijnproeverij voor thuis Neleman wijnen

Hoe kan je je het beste voorbereiden op een digitale wijnproeverij?

Het gaat er natuurlijk om dat jij een gezellig uitje at home hebt maar dat betekent niet dat je niet ook nog wat kunt leren tijdens zo’n proeverij! Het is in dat geval belangrijk om de wijnen die je gaat proeven ook daadwerkelijk in de juiste volgorde te gaan proeven. Je start dus altijd met de witte wijnen, gaat daarna over op rosé en eindigt met de rode wijnen. Ook is het belangrijk om onderscheid te maken binnen deze groepen. Wanneer je bij de rode wijnen bent aangekomen is het beter om de hele krachtige en kruidige wijnen tot het einde te bewaren. Je gaat dus in principe van licht naar zwaar. Goed, de volgorde weet je nu. De temperatuur van de wijn is ook een belangrijk punt om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om de witte wijnen die je ontvangen hebt koud genoeg te drinken. Natuurlijk niet te koud (dan gaat er te veel smaak verloren) maar na zo’n 30-45 minuten in de koelkast zullen ze het beste smaken.

Zijn er dan nog producten die je bij de hand moet houden?

Jazeker! Het is sowieso handig om een wijnopener te hebben zodat je de wijnen ook daadwerkelijk kunt openmaken maar dat ligt natuurlijk voor de hand. Wat wel handig is om even aan te denken is een klein bakje met brood en een glas water. Zo kan je tussen de wijnen door even wat water drinken of een stukje brood eten om de smaak van de vorige wijn te neutraliseren. Daarna heb je weer een neutrale basis gecreëerd voor de volgende wijn. Gaat het je echt om het proeven en wil je tot de laatste wijn complete focus hebben? Dan is het een goed idee om een spuugemmer op tafel te zetten. Deze kan je tegenwoordig ook gemakkelijk online bestellen. Wat ook handig is om bij de hand te houden is een notitieblokje voor eventuele aantekeningen. Dan kan je meteen opschrijven welke wijn nu helemaal jouw smaak was (en je dus na de proeverij even gaat bestellen!).

Proef en geniet!

Het belangrijkste is natuurlijk dat je er een gezellige avond van maakt. Of je nu met een aantal vriendinnen een online avondje uit organiseert of je beste vriendin uitnodigt aan je keukentafel: maak er zelf een klein feestje van. Haal lekkere hapjes in huis (of maak ze zelf, zie ook ons favoriete fingerfood recept voor heerlijke koude wraps), zet een fijn muziekje op en geniet!

Heb jij al ooit eens een wijnproeverij gedaan?


Geef een reactie