Wobbelyoga - Spelletjes ideeën met Wobbel

10 x onze favoriete spelletjes met de Wobbel

Weet je wat ik zo mooi vind aan een Wobbel? Het is duurzaam en open ended speelgoed. In de coronaperiode, toen de scholen waren gesloten, trakteerde ik mijn kinderen op een Wobbelboard (zelf gekocht) en inmiddels hebben ze hier al een lange tijd mee gespeeld. Vandaag deel ik onze favoriete spelletjes met de Wobbelplank, want wat kun je nou allemaal doen met zo’n kromme houten plank?

Een Wobbelboard is een houten balanceboard, van het merk Wobbel. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, kleuren en maten en met en zonder vilt. Er hangt helaas wel een pittig prijskaartje aan, maar wij vinden het balanceboard nu al een aanwinst voor in de kinderkamer. Ik kocht de Wobbel Original met zwart vilt op de onderkant (tegen krassen) en nu staat de Wobbel 360 ook op ons verlanglijstje. Meer info over de Wobbel.

Terwijl ik dit blog schrijf schiet ik weer in de lach. “Wat te doen met een Wobbelboard? En waarom is dat ding zo duur?” Mijn man bleef deze vragen maar herhalen. Ik moest hem ook echt overtuigen waarom ik er een wilde kopen en dat was niet makkelijk. Nu we hem in huis hebben vind ook hij het een topding en we zetten hem regelmatig in voor leuke spelletjes!

1. Wobbelyoga

Al van Wobbelyoga gehoord? Dit is kinderyoga waarbij de Wobbelboard wordt gebruikt. Er zijn zelfs speciale (groeps)lessen te volgen.

Liever zelf (ook leuk voor volwassenen) of met je kindje proberen? Op YouTube kun je gratis fimpjes kijken met yogaoefingen voor de Wobbel. Hier op deze site kun je gratis Wobbelyoga kaarten vinden en uitprinten. Kan jouw kindje ‘de flamingo’ al na doen?

2. Wobbel gebruiken als glijbaan tegen een bed of bank

Laat één uiteinde van de Wobbel op een bank of bed leunen en je hebt een kleine glijbaan voor peuters en kleuters. Voila!

3. Hut bouwen met de Wobbelplank als ingang

Gek op hutten bouwen? Gebruik de Wobbel eens als poort of ingang van een hut. Mijn dochter bouwde deze hut op de foto helemaal zelf. Hoe leuk is dat?

Spelletjes spelen met de Wobbel: hut bouwen met een Wobbelboard

4. Wobbel als brug gebruiken bij een auto- of treinbaan

Heb je een houten treinbaan of Way-to-play set? Dan kan je de Wobbel heel leuk als brug gebruiken. Laat de speelgoedauto’s of -treinen over de brug en onder de brug door rijden.

5. Een bestuurbare auto over de Wobbel laten rijden

Met een radiografisch bestuurbare auto kan je leuke stunts uithalen. Mijn jongens hebben de Wobbel al eens gebruikt als onderdeel van een stuntparcours met de Nano Vaporizr.

6. Wobbel gebruiken als racebaan met ballen of auto’s

Dit is een leuk Wobbel spelletje met meerdere kinderen. Pak allemaal een auto’tje of stuiterbal en laat ze tegelijkertijd los over de Wobbel. Kinderen kunnen dan kijken welke bal of auto het verst komt of het langst heen en weer blijft rollen/rijden.

7. Wobbel als bedje voor de poppen

Poppenmoeders en poppenvaders kunnen de Wobbelplank gebruiken als babybedje en zo zachtjes hun baby’s in slaap schommelen. Zo schattig!

Spelletjes Wobbel - 10 x Spelen met een wobbelboard
Spelen met een Wobbelboard: poppenbedje maken.

8. Achter schuilen tijdens een Nerf battle

Zet de Wobbel op zijn zij en je kindje kan er met een Nerf achter liggen om tijdens een battle te schuilen.

9. Winkeltje spelen

Mijn dochter had laats haar schoentjes uitgestald op de Wobbel. Toen ik vroeg wat ze aan het doen was zei ze: winkeltje spelen.

10. Wobbel als chillplek

Chillen is niet echt een spelletje maar van al dat spelen worden kinderen natuurlijk wel een keer moe. De Wobbel doet hier ook vaak dienst als chillplekje met de Nintendo Switch of als leeshoekje. Soms pakken de kinderen er nog een dekentje bij. Chillen maar!

Wat vinden jullie van deze Wobbel speeltips en spelletjes? Heb jij nog meer leuke ideeën?

Geef een reactie