review-yoshis-crafted-world-nintendo-switch-2019

Review: Yoshi’s Crafted World (Demo)

Op mijn verjaardag 29 maart kwam het spel Yoshi’s Crafted World uit voor de Nintendo Switch. Wij hebben de gratis demoversie getest en helemaal uitgespeeld. Ook hebben we nog een leuke tip voor jullie. Pak je knutselspullen maar vast uit de kast… Je kunt namelijk een leuk pakket winnen als je een Yoshi’s Crafted World kijkdoos maakt.

Yoshi’s Crafted World

Yoshi’s Crafted World, dat je vanaf 29 maart 2019 kunt spelen in Nederland, nodigt spelers uit een enorme kleurrijke wereld te verkennen dat opgebouwd is van knutselmaterialen. Denk aan papieren voorwerpen, geribbeld karton, dozen en papieren bekertjes. Elk level heeft zijn eigen thema, puzzels en verborgen schatten. Als extra heeft elk level ook een keerzijde waardoor je het level achterstevoren kunt doorlopen om nieuwe perspectieven te verkennen en alle verstopte Poochy-Pups te vinden.

Onze ervaring met Yoshi’s Crafted World

Yoshi kennen we al uit eerdere Super Mario games zoals Super Mario Party, waar hij een bijrol heeft. Ook heeft het vrolijke Nintendo figuur Yoshi zijn eigen spellen. Yoshi’s Crafted World is het eerste spel dat wij spelen waarin hij de hoofdrol heeft. Wij hebben niet het hele spel maar alleen de gratis demo getest dit keer. Je kunt hem zelf ook vinden in de Nintendo Store op je Switch.

Het spel is erg leuk vormgegeven met papieren elementen zoals drinkbekertjes en kartonstukjes erin verwerkt. Wat ook erg fijn is is dat de uitleg van het spel in het Nederlands is. Yoshi praat zelf niet, maakt wel geluidjes, en in de game zitten vrolijke deuntjes. Voordat je aan de eerste level begint is het raadzaam om de uitleg over je missie te lezen zodat je weet wat het doel is.

Je verzamelt onderweg gestippelde eieren, die je krijgt door kleine mannetjes op te slikken met de lange tong van Yoshi of tegen bepaalde blokjes in de lucht te stoten. Die eieren kun je naar bepaalde dingen gooien die gemarkeerd staan. Zo krijg je dan bijvoorbeeld extra munten, een bloem of een onderdeel waarmee je zelf de trein kunt afbouwen om een stukje mee te rijden.

Het spel is leuk voor alle leeftijden. Zelf heb ik de demo met veel plezier uitgespeeld. Mijn kinderen vinden Yoshi’s Crafted World ook erg leuk en het is een van de weinige spellen waarmee mijn dochter van 4 jaar ook uit de voeten kan.


Win een groot Yoshi’s Crafted World knutselpakket

Wil je kans maken op een groot Yoshi’s Crafted World knutselpakket om samen met vriendjes, vriendinnetjes en familie aan de slag te gaan? Maak dan een mooie, leuke of grappige Yoshi kijkdoos en deel je creatie vóór 19 april 2019 op je eigen Instagram tijdlijn met de hashtags #YoshiKijkdoos #YoshisCraftedWorld. Nintendo maakt de winnaars persoonlijk bekend op 23 april 2019.

yoshi-kijkdoos-winactie

Wij kregen ter lancering van de nieuwste Yoshi game een knutselpakket die we meenamen naar Frankrijk. Mijn drie kinderen hebben er samen wat leuks van gemaakt. Wat vinden jullie van onze kijkdoos? Ga jij er zelf ook een maken?

Geef een reactie