zeemeermin zwemmen - wat is een goede zeemeerminstaart

De zeemeerminstaart; dé ideale manier om meer te bewegen

Sinds 2010 is zeemeermin zwemmen hot in de Verenigde Staten. Vanaf 2016 maakt de zeemeermin staart haar opwachting in Nederland. Voor als je nog niet weet wat ik bedoel met het zeemeermin zwemmen: het is tegenwoordig mogelijk om met een zeemeermin staart het water in te gaan om je vervolgens als een zeemeermin te bewegen in het water.

Bij sommige zwembaden en zwemverenigingen in Nederland worden er zelfs speciale ‘zeemeermin zwemlessen’ gegeven, maar je kunt het natuurlijk ook zelf proberen. Er staan genoeg filmpjes op YouTube en als je eenmaal de techniek onder de knie hebt, is het hartstikke veel fun!

Zeemeermin staart voor actief bezig zijn en plezier tegelijk

Dat we steeds minder bewegen is in 2022 een feit. We zitten steeds meer achter de televisie, ‘’op de computer’’ of op ons telefoontje. 

Bovenstaande geldt zowel voor de jeugd als voor volwassenen. Blijkbaar is bewegen dan gewoon niet leuk genoeg, als we onze telefoon, de televisie of de computer boven het bewegen verkiezen.

Dus, wat nou als we bewegen gewoon een stuk leuker gaan maken? Wat is er leuker dan met een zeemeermin staart door het water gaan? Samen met je vriendinnen, met je dochter of gewoon dat je je dochter op deze manier ziet bewegen met een zeemeerminstaart. Er zijn zelfs jongens die het prachtig vinden. Beter wordt het toch niet?

Leuk idee, maar wat kost zo’n zeemeerminstaart?

Je zou je misschien in kunnen denken dat een zeemeermin staart flink wat geld kost. Dan wordt het bewegen toch al snel minder leuk.

Het antwoord op de vraag of een zeemeerminstaart duur is, is tweeledig. Je kunt het op dit gebied namelijk zo gek maken als dat je zelf wilt.

Er zijn siliconen zwemstaarten, dit zijn direct de allerduurste, welke tot wel duizenden euro’s kunnen kosten. Ik snap dat je schrikt, maar dit zijn echt de staarten voor de professionele zeemeerminnen die je weleens ziet zwemmen in een groot aquarium.

Hier tegenover staan de allergoedkoopste zeemeermin staarten, laten we deze even de AliXpress zeemeerminstaarten noemen. Deze staarten koop je voor zo’n 15 a 20 euro. Als je op zoek bent naar ongelukken onder water, dan is dit de perfect staart voor jou. Grapje natuurlijk, maar pas alsjeblieft op met deze staarten want wanneer je je staart onder water niet uit kunt krijgen dan word je hier niet blij van. 

Goedkope versus wat duurdere zeemeerminstaart

Dan zitten hier tussenin nog de staarten welke betaalbaar zijn aan de ene kant, en veilig zijn aan de andere kant. Fin Fun is bijvoorbeeld een merk (zij zijn ooit ook als eerste wereldwijd begonnen met het maken van zeemeermin staarten) dat dergelijke staarten maakt.

Je betaalt iets meer voor deze staarten dan bij AliXpress, maar je weet wel dat je veilig zit qua kwaliteit. En de veiligheid is toch iets meer waard dan een iets goedkoper product dacht ik zo. Ook hier geldt, goedkoop is duurkoop. 

Zou jij weleens willen zwemmen met een zeemeerminstaart?

Ook leuk om te lezen:

*De uitgelichte stockfoto is van Pexels

Geef een reactie