juiste gordijnen bij je interieur kiezen tips

Zo kies je de juiste gordijnen bij je interieur

Gordijnen spelen een grote rol in de binnenhuisinrichting, dus is het belangrijk dat je de juiste voor je ruimte kiest. In deze blogpost bespreken we hoe je de juiste gordijnen voor je interieur kunt kiezen, zodat je een look kunt creëren die perfect is voor je huis.

De juiste gordijnen kopen; waarop moet je letten?

Er zijn veel dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste gordijnen voor je interieur. Je moet onder andere denken aan de stijl van je interieur, de grootte van de ramen, en de soort stof. Ook de kleur is van belang.

Verschillende soorten gordijnen kunnen je huis mooi doen opfleuren. Denk aan inbetween gordijnen, vitrage gordijnen, gesloten gordijnen of rolgordijnen. Gordijnen met een verduisterende voering zijn perfect voor in de slaapkamer en kamers waar veel zon op staat.

Passend bij de stijl van je interieur

Je gordijnen zijn een van de eerste dingen die mensen zien als ze je huis binnenkomen, dus je wilt dat ze bij de stijl van je interieur passen. Als je niet zeker weet welke soort gordijnen je moet kopen, denk dan aan de stijl van je huis en kies dienovereenkomstig. Of je nu gaat voor een strakke, moderne look of een meer sierlijk exemplaar, er zijn genoeg mogelijkheden om uit te kiezen. Gordijnen kunnen privacy bieden, en bijdragen tot de algemene inrichting van de kamer. Of je nu de voorkeur geeft aan lichte gordijnen of zware gordijnen, er is altijd wel een stijl die bij de uitstraling van je interieurontwerp past.

Let op de grootte van de ramen

Als het om gordijnen gaat, is de grootte van het raam een belangrijke factor om rekening mee te houden. Te kleine gordijnen zullen door het raam in het niet vallen, terwijl te grote gordijnen het raam zullen overspoelen en het moeilijk maken naar buiten te kijken. Om de juiste maat gordijnen te kopen kun je gebruik maken van een inmeetservice. Er komt dan op afspraak een gordijnspecialist bij je thuis om de ideale gordijnmaten te berekenen.

Welke soort stof en materiaal voor gordijnen

Er zijn veel verschillende soorten stoffen en materialen die je voor je gordijnen kunt kiezen. Je kunt gaan voor een zware stof zoals canvas voor een meer rustieke of landelijke uitstraling, of gaan voor een lichte, transparante stof voor een meer luchtig en open gevoel. Er zijn zoveel mogelijkheden om uit te kiezen, dus het komt er echt op aan voor welke look je gaat en welke soort stof het beste in je ruimte zal werken.

Bepaal de juiste kleur

Probeer je de perfecte gordijnkleur uit te zoeken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Een goede manier om je keuzes te beperken is het gebruik van kleurstalen. Kleurstalen zijn staalkaarten van stof- of verfkleuren die je kunnen helpen te visualiseren hoe elke tint in je ruimte zal staan. Deze zijn vaak gratis online te bestellen bij gordijnspecialisten. Door kleurstalen te gebruiken kun je voorkomen dat je een fout maakt en eindigt met gordijnen die vloeken met de rest van je interieur.

Lees ook:

Je huis knus inrichten tips

Geef een reactie