tips zomervakantie thuis doorkomen met gezin kinderen

Met deze tips kom jij met je gezin de zomervakantie thuis goed door

De zomervakantie staat weer voor de deur! Heb jij nog geen plannen deze vakantie en blijf je thuis? Dan is het leuk om een paar activiteiten te verzinnen die jij en je kinderen in de vakantie kunnen doen. Hieronder staan een paar tips over hoe jij de zomervakantie thuis goed door kan komen met je kinderen.

Koop een opzetzwembad

In de zomer is de kans groot dat het lekker weer wordt en dat er gezwommen kan worden. Dan is er natuurlijk niets leuker dan een opzetzwembad kopen. Als je er plek voor hebt in de tuin is dit zeker een goed idee. Zo kunnen je kinderen zich de hele vakantie vermaken en jij stiekem zelf natuurlijk ook. Vooral als het warm weer is, is het fijn om je even te kunnen afkoelen in het zwembad. Zo hoef je niet telkens naar het openbare zwembad en hoef je alleen de tuin in te stappen voor afkoeling. Er zijn veel verschillende soorten opzwembaden verkrijgbaar, er zit voor elke tuin wel een goede tussen!

Ga kamperen in eigen tuin

Een ander leuk idee is om te gaan kamperen in je eigen tuin. Met een tipi in je tuin is het helemaal een feestje! Dit geeft je natuurlijk het ultieme vakantiegevoel en dat gewoon in de achtertuin! Of koop een klein tentje en zet het samen met je kinderen op. Je kinderen kunnen hun vriendjes of vriendinnetjes uitnodigen of je gaat gewoon gezellig met het hele gezin in de tent slapen. Alles is mogelijk. Een goed idee voor een onvergetelijke zomervakantie!

Koop een barbecue

Iedereen die denkt aan de zomervakantie, denkt waarschijnlijk ook aan barbecueën. Barbecueën is een van de meest voorkomende activiteiten die mensen in de zomer doen. Als je nog geen barbecue hebt is het dan ook een goed idee om er een aan te schaffen. Zo kun bij warm weer ’s avonds lekker genieten van het buiten zijn en eten. Voor kinderen is het extra leuk om na het bakken van het vlees nog even marshmallows te verwarmen en op te eten boven de barbecue!

Doe leuke buitenspelletjes

Het is ook erg leuk om wat spelletjes te doen met het hele gezin in je eigen tuin. Doe bijvoorbeeld eens ouderwets verstoppertje of tikkertje. Of koop waterpistolen en ga lekker ravotten met water in de tuin. Een ander leuk idee voor kinderen is om stoepkrijt aan te schaffen. Hiermee kunnen ze hun eigen spelletjes verzinnen en op de stoep voor de deur krijten. Waarschijnlijk zijn ze hier dagenlang mee zoet!

Wat zijn jouw plannen voor deze zomervakantie?

Geef een reactie