Tentinjetuin tipi huren achtertuin slaapfeestje kinderfeestje organiseren tips

Tent In Je Tuin – tipi huren; een cool kinderslaapfeestje in je eigen achtertuin!

En toen stond er op de een of andere dag een grote tipi tent in onze achtertuin. Een eigen backyard camping, zo voelde het! Wij vonden het fantastisch en zijn altijd wel in voor spontane acties en herinneringen maken. Terwijl de kinderen in hun klassen zaten, kwam Serge van TIJT (Tent In Je Tuin) de tipi tent brengen en opzetten, en een paar dagen later weer ophalen. Die glunderende kinderogen van mijn jongste twee, wanneer ze uit school kwamen, dat was ge-wel-dig! Nog leuker werd het toen hun neefje kwam logeren. Twee nachten hebben ze samen geslapen in de tent en we hebben daarbij mooie herinneringen gemaakt. Genoeg inspiratie voor een leuke blog over een “tipi in je tuin” en slaapfeestjes voor kinderen organiseren.

Slaapfeestje organiseren

Tipi tent huren tijt tent in je tuin review ervaring blog

Voorbereidingen kinderslaapfeestje

Als kinderen hun vrienden mogen uitnodigen voor een slaapfeestje, dan wil je daar natuurlijk een vet feestje van maken. Begrijpelijk! Hoe leuk is dan zo’n gave tipi tent in je achtertuin? Een kinderslaapfeestje vergt overigens wel het een en ander aan organisatie en voorbereidingen. Ten eerste, zorg dat je genoeg slaapzakken en kussens hebt voor iedereen (of vraag ouders van de uitgenodigde vriendjes/vriendinnetjes vriendelijk of ze het mee kunnen geven wanneer ze hun kind brengen). Plan vervolgens wat leuke activiteiten om iedereen te vermaken. Bordspelletjes, films en speurtochten zijn allemaal leuke ideeën. En zorg er ten slotte voor dat je voldoende hapjes en drankjes bij de hand hebt. Hieronder delen we een handig stappenplan om jullie op weg te helpen.

Uitnodigingen slaapfeestje versturen

Heb je een datum geprikt voor het slaapfeestje van je kind, kijk dan vervolgens rond naar leuke uitnodigingen voor een kinderslaapfeestje. Misschien combineer je het slaapfeestje met een leuk thema? Bijvoorbeeld het wilde westen, een beauty- of glamping feestje? Uitnodigingskaarten voor kinderfeestjes kun je zelf ontwerpen (en eventueel ook knutselen als je heel creatief bent), maar je kunt ook online kaarten bestellen. Verdeel of verstuur ze ongeveer 10-14 dagen van te voren zodat andere ouders rekening kunnen houden met jullie plannen.

Mocht je een tipi tent voor in je tuin huren waar kinderen in kunnen overnachten, dan is het leuk om de uitnodiging extra avontuurlijk te maken. Bij een bijzondere overnachting hoort een bijzondere uitnodiging. Wat dacht je van een uitnodiging met geheimschrift, flessenpost of een schatkaart?

Tipi tent huren voor in je tuin

Een tent huren voor in je tuin, klinkt geweldig – is het ook! Tipi tenten kwamen we in het verleden al eens tegen op festivals en nu kun je soortgelijke tenten huren voor thuis. Om herinneringen te maken natuurlijk. En dat past hartstikke leuk bij een kinderfeestje met als thema cowboys & indianen maar ook voor meisjes om er een beauty- glamping ervaring van te maken. Overdag lekker voetenbadjes en nageltjes lakken, yoga oefeningetjes en lekker eten, en ’s avonds overnachten in de tipi.

Zorg voor beddengoed, kussens, decoratie en lampjes

Bij een slaapfeestje heb je voldoende beddengoed en kussens voor alle kinderen nodig. Misschien ook matrasjes, dat ligt eraan waar jullie gaan slapen. Je kunt de slaapplek leuk aankleedden met o.a. kussens, dekentjes en slaapmaskers. Slingers of waxinelampjes met LED lampjes doen het ook altijd goed. Gebruik géén echte kaarsen voor de (brand)veiligheid. Maak een comfortabele slaapplek voor de kinderen en versier naar wens.

Tentinjetuin tipitent huren ervaring kinderslaapfeestje kussengevecht

Activiteiten & spelletjes plannen

Alleen komen slapen gaat bij kinderen niet op. Verzin een paar leuke activiteiten en spelletjes zodat de kinderen zich niet hoeven te vervelen. Zoek leuke bordspelletjes of buitenspelen (Kubb, boogschieten, ringwerpen…), plan een speurtocht uit, bezoek overdag een speeltuin of het zwembad, ga geocachen, regel verkleedkleding, organiseer een kussengevecht of maak je eigen mini-disco met bonte avond.

Boodschappen

Maak van te voren een boodschappenlijstje en zorg dat je alles voor het feestje in huis hebt. Denk naast taart en hapjes ook aan het avondeten (misschien een Kippie Pan, iets van de snackbar of zelf pannenkoeken bakken?) en ontbijt. Vraag de ouders of er allergieën zijn, zodat je hier rekening mee kunt houden.

Heb vooral veel plezier tijdens het kinderfeestje

Niet alles op een kinderfeestje loopt altijd perfect, en dat is ook helemaal niet erg. Heb vooral veel plezier tijdens het feestje en geniet ervan.

Iets kleins meegeven naar huis?

Sommige ouders vinden het leuk om de gasten van het kinderfeestje bij vertrek iets kleins mee te geven naar huis. Als herinnering van het kinderfeest, iets voor school zoals gummetjes en potloden, of iets lekkers om te snoepen. Een zakje snoep, zaklamp, slaapmasker, gezichtsmasker of een puzzeltje kan. Maar wat dacht je van een mooie groepsfoto voor de tent?

tent tipi huren in je achtertuin

Review; onze ervaring met een tipi huren van Tent In Je Tuin

Toen ik werd benaderd voor een samenwerking met Tent In Je Tuin, heb ik geen seconde getwijfeld. Ik wist dat mijn kinderen dit leuk vonden en het past goed bij de doelgroep van Volgmama. En zo stond de tipi de volgende ochtend – na het voorstel – al in onze achtertuin. Een spontane actie van een ondernemer die van aanpakken weet. Hartstikke leuk!

Tent In Je Tuin is gevestigd in Twente. Hier kun je checken of je woonplaats in het leveringsgebied valt en je kunt al een tipi huren vanaf 89,- per weekend. Een prima prijs-kwaliteitsverhouding met service dat ze de tent zelf komen opzetten en weer ophalen. Je hoeft zelf verder niets te doen behalve plaats maken op de plek waar de tent komt te staan. In nog geen 10 minuten staat de tent klaar voor nieuwe avonturen!

De tent is gemaakt van stevig materiaal, waterdicht en die van ons had een mooie Fenix (fabelachtige vogel) afbeelding op het luikje en de achterkant van de tipi. Leuk om te weten voor volwassenen: de vogel staat symbool voor wedergeboorte en nieuwe kansen.

Kinderen vinden het vooral een stoere afbeelding!

Er passen vier smalle 1-persoonsmatrassen in de tent, deze zijn ook te huur als extra optie bij je bestelling. Als je de tent goed sluit, is het goed donker. De kindjes hebben heel goed geslapen in de tent. De matrasjes liggen heerlijk (d.m.v ventielen kan er meer lucht in of uit) en ik heb er zelf nog schone hoeslakens over gedaan zodat het nog zachter ligt. Dat doen we ook altijd als we zelf gaan kamperen. Het houdt de matrasjes tegelijkertijd ook schoon.

Overdag werd er regelmatig gespeeld in de tent. Het is een leuke plek voor kinderen om zich even terug te trekken met een doos Playmobil, maar ook om boekjes te lezen of huiswerk te maken. Het kan allemaal.

Het slaapfeestje met de tipi van Tent In Je Tuin was een groot succes en voor herhaling vatbaar. De herinneringen zijn onbetaalbaar.

2 thoughts on “Tent In Je Tuin – tipi huren; een cool kinderslaapfeestje in je eigen achtertuin!

  1. Ik geloof dat veel kinderen slaapfeestjes erg leuk vinden! Kamperen in eigen tuin heb ik vroeger overigens ook weleens gedaan. Een tipi tent huren is een goed idee 🙂

Geef een reactie