spijt-van-geboorte-kaartje-baby

Van zwangerschapstest tot geboortekaartjes stress…

Inmiddels is onze baby al een echte dreumes. Hij is nu 13 maand oud en echt een kleine ondernemer, kruipt en loopt door de woonkamer heen en eet bijna alles. Maar voor dat ik helemaal afdwaal even terug naar het onderwerp van deze blog. Het moment dat je over een staafje moet plassen omdat je maandelijkse periode achterblijft dan ga je toch twijfelen…

Ik weet dit nog als de dag van gisteren dat ik de twijfels had en had uiteindelijk 4 zwangerschapstesten gedaan om het te geloven.
Er stond 4x dat ik toch echt zwanger was. Je verheugd je op het moment en denkt dan als het zover is dat je echt een vreugde dansje gaat doen…
Maar bij mij waren de gedachten ow jee en nu, niet dat ik niet zwanger wilde zijn maar meer van wat komt er allemaal bij kijken, er groeit tenslotte wel een klein mensje in je buik waar voor jullie moeten gaan zorgen. Maar even een tip van mij zorg er wel voor dat je alles goed hebt uitgestippeld / uitgezocht en zorg ook wat alle kosten zijn.
Zo heb je rond de 10 weken de eerste afspraak bij de verloskundige om het kleine wormpje wat echt van jullie is te bewonderen.
En een baby uitzet lijst is ook geen overbodige luxe, daar op staan allemaal spullen die je echt nodig hebt, er staan ook spullen op die je echt niet nodig hebt. Nathalie schreef al eens een handige blog over tips om te besparen op de babyuitzet.
Voor dat je het weet ben je bijna bij je uitgerekende datum.
Door al het geregel op werk en privé bedenk je een soort van lastminute dat jullie ook nog de geboortekaartjes moeten uitzoeken.
Uit persoonlijke ervaring is ons dit gebeurd.
We hadden alles in huis, het huis opgeknapt en toen was daar het moment dat ik in de paniek schoot. We moesten die geboortekaartjes ook nog uitzoeken.
Wij hadden er bewust voor gekozen om het geslacht van ons kindje geheim te houden tot dat het geboren was.
Dus voor ons de lastige taak om zowel een meisjes als jongens geboortekaartje uit te zoeken.
We hadden heel wat webshops bezocht en gegoogled om te kijken wat mijn man en ik mooi vonden.
We zagen wel wat leuke kaartjes maar dat was het eigenlijk net niet.
Mijn man heeft daarom zelf een ontwerp gemaakt van de plaatjes die wij leuk vonden, en toen ook nog een gedichtje/tekst bedacht voor wat er in het kaartje moest komen te staan.
We hadden een proef druk laten maken zowel in het roze als in het blauw, beetje cliché misschien, maar dat vond ik toen wel leuk.
Toen onze kleine geboren werd en we te horen kregen dat het een jongetje is waren we dol blij.
Eenmaal weer thuis zaten we op de blauwe baby wolk en genoten we van elkaar maar ook van onze kleine man. We bestelden al vrij snel de geboortekaartjes en natuurlijk moest de naam doorgegeven worden.
De geboortekaartjes werden al snel bezorgd en we konden het mooie en leuke nieuws op de post doen, zodat iedereen wist dat we trotse ouders zijn geworden van een zoon.

spijt-geboortekaartje-baby

We moesten de kaartjes wel zelf vouwen maar dat vond ik niet erg. Ik zat op een blauwe wolk en was gelukkig met mijn gezinnetje en was trots op de geboortekaartjes want ik vond ze toen echt leuk.
Maar na een tijdje begon ik toch te twijfelen en kreeg ik spijt van de keuze die we hadden gemaakt. Waren dat dan toch die hormonen. Ik probeerde het echt aan de kant te zetten en zei steeds tegen me zelf nee dit was onze keuze en daar horen we blij mee te zijn.
Tot dat mijn schoonzusje in januari 2018 beviel van een meisje en wij een achterneefje erbij kregen in augustus 2018.
Dus we kregen hun geboorte kaartjes en die vond ik echt super leuk.
En toen kwamen de twijfels weer boven water met de vragen, waarom hadden wij niet zo iets gekozen, en hadden we maar alles geweten dan was het misschien wel veel makkelijker geweest, alleen al voor de keuze.
Ik heb het geboorte kaartje van ons zoontje nog steeds in onze woonkamer staan, en elke keer als ik er naar kijk wil en moet ik het wel accepteren dat dat toch echt zijn geboortekaartje is, hoe moeilijk het soms ook is. Ik probeer het wel en dat is al een hele stap vind ik zelf.
De laatste tip die ik jullie hierover mee wil geven is, zorg dat je op tijd begint met het uitzoeken van de geboortekaart(jes) ongeacht of je het geslacht van de baby wel of niet weet.
En zorg dat je er geen spijt van krijgt. Daarmee bedoel ik; zorg dat je regelmatig het kaartje bekijkt via internet of mocht je een proefdruk besteld hebben, de proefdruk bekijken en vasthouden.
Oké dat laatste klinkt misschien wat raar, maar geloof me je bent straks echt trots als het kaartje echt helemaal zo is zoals jullie willen.

Waren jullie tevreden met het geboortekaartje? Of zouden jullie achteraf iets anders hebben gedaan?

*De uitgelichte afbeelding van de zwangerschapstest is van Studio nummer 94 / Shutterstock.

Geef een reactie