Zwangerschapsupdate en opzoek naar een meisjes naam..

Een meisje, wij krijgen een dochter en Milan krijgt een zusje! Voor mij is dit een omschakeling omdat ik er echt zeker van was dat wij nog een zoon zouden krijgen. De meisjes afdeling van Prénatal is roze… en dan bedoel ik alles voor newborn meisjes is roze! Milan daarentegen wou graag een zusje, een meisje om mee te spelen en niet een broertje die zijn speelgoed zou afpakken. Hij is dan ook super blij met het nieuws dat hij een zusje krijgt, hij noemt haar nu al “ons meisje”!

Waar ik de eerste 16 weken moe, futloos en misselijk was gaat het inmiddels een stuk beter. De misselijkheid is verdwenen en ook de moeheid is een stuk minder. Ik heb nog wel eens dagen dat ik in de middag even een uurtje ga liggen maar dit is niet meer dagelijks. Ik heb weer energie om het huishouden te doen, kan weer lekker met Milan spelen en voel me eigenlijk prima.

Terugkijkend op de afgelopen periode besef ik me heel goed in welke achtbaan ik heb gezeten. Een achtbaan van emoties, onzekerheid en vreugde. Waar ik de eerste 12 weken vooral onzeker was, daarna de nieuwsgierigheid naar het geslacht en inmiddels geniet ik vol op van het zwanger zijn. Mijn buikje groeit, ik voel ons meisje al en zelfs papa heeft haar al gevoeld. Ik ben al ideeën aan het opdoen voor de babykamer en we zijn al druk in discussie over haar naam.

De volgende mijlpaal waar ik naar uit kijk is de 20 weken echo. Ik moet wel toegeven dat ik bij deze echo een heel ander gevoel heb dan bij de andere echo’s. Stel je voor dat er wat mis is, hoe ga je daar mee om? Ik heb deze zwangerschap sowieso een heel ander gevoel dan bij de zwangerschap van Milan. In de zwangerschap van Milan was alles nieuw, alles was de eerste keer en ik kijk op die tijd terug alsof ik daar bijna niet bezorgd ben geweest. Deze zwangerschap daarentegen ben ik voortdurend bezorgd, bang dat het niet goed gaat, bang dat er met het kindje iets niet goed is.. Het is net of ik nu veel bewuster de gevaren mee maak.

Ik ga proberen me te focussen op de leuke aspecten van zwanger zijn, het groeiende buikje, de schopjes en het snuffelen in lieve schattige babykleding. Ik ga inspiratie opdoen voor de babykamer, dit wordt nog wel een hele klus aangezien onze babykamer niet zo heel groot is.

Hebben jullie ervaring met het inrichten van een kleine babykamer? Let me know!

Tips over meisjesnamen die bij Milan passen zijn ook altijd welkom 😉

20 weken - Sandy - Volgmama

Tot de volgende keer!

Liefs, Sandy

4 Comments

 • Reply simpel, met een snufje liefde juli 20, 2016 at 5:23 am

  Mooi buikje! Fin dat je jezelf beter voelt.

 • Reply Margriet juli 22, 2016 at 3:01 pm

  Wat leuk dat Milan zo enthousiast is. En ik vind het maar jammer dat alles altijd roze moet voor meisjes. Succes met het kiezen van een meisjesnaam, je hebt nog genoeg tijd.

 • Reply De 20 weken echo | GUO - VolgMama.nl juli 27, 2016 at 5:00 am

  […] ik jullie in de vorige update vertelde  was de volgende mijlpaal de 20 weken echo. Voor mij was dit toch weer een moment van […]

 • Reply Janske juli 28, 2016 at 12:53 pm

  Moeilijk he, een naam kiezen…wij vinden/vonden het bij de tweede echt veeeeel moeilijker. De babykamer is super leuk om te doen…misschien kun je hier wat inspiratie op doen: https://www.janske.nl/2014/10/04/diy-2-pimp-je-babykamer-handige-tips/ gelukkig hebben jullie nog eventjes 🙂

 • Leave a Reply