boerderij-uitjes-voor-kinderen

De 10 leukste kinderuitjes op de boerderij

Kinderen vinden het super om buiten te zijn. Dit kan buitenspelen zijn, maar er zijn ook super veel leuke uitjes die buiten zijn. Dit kan een speurtocht zijn, een lekkere wandeling is het bos of een rondje fietsen… maar wat dacht je van een uitje richting de boerderij? Er is enorm veel te doen op de boerderij met kinderen. Sommige activiteiten zijn met dieren zoals koeien, lammetjes of biggetjes knuffelen. Maar er is veel meer te beleven op de boerderij! En het mooiste hiervan is dat de meeste activiteiten nog gratis zijn ook!

Boeren uitjes voor de kinderen

Een boerderij bezoeken is natuurlijk erg leuk. Maar het is zoveel meer dan alleen leuk. Kinderen gaan weer naar buiten, de uitjes zijn vaak gratis of erg betaalbaar en kinderen leren superveel op de boerderij. En het voordeel van Nederland is: het heeft meer dan genoeg boeren uitjes te bieden voor jong en oud.

1. Breng een bezoek aan een kinderboerderij

Een bezoek aan een kinderboerderij is een geweldige uitje om te doen met kinderen. En dat wordt ook massaal gedaan, en dat is meer dan terecht! Je kunt namelijk enorm veel doen op een kinderboerderij: dieren voeren, dieren aaien, spelen in de speeltuinen en nog veel meer.

2. Ga boeren golfen

Boerengolf is een leuke activiteit voor het hele gezin en is een variant op het traditionele golfspel. En deze activiteit groeit ook enorm in populariteit. Het wordt gespeeld op een boerderij en in plaats van een golfbaan, is het parcours een weiland. En het grote voordeel aan boerengolf is dat het spelen leuk is voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Ook voet golfen kan vaak bij dit soort boerderijen.

3. Activiteiten met dieren

Op een boerderij zijn vaak dieren te vinden. En met elk dier is een andere activiteit te bedenken. En het voordeel van deze activiteiten: ze zijn vaak gratis! Koe knuffelen is een van deze activiteiten. Dit is misschien wel de populairste activiteit bij de boer. Dit is rustgevend voor iedereen. Voor de ouders, de kinderen en de koe zelf.

Maar niet alleen koeien vinden het leuk om geknuffeld te worden. Ook lammetjes, kalfjes, en biggetjes vinden dit enorm leuk! Wil je iets actiever zijn? Dan is lopen met een pony of alpacawandelen op een alpacaboerderij ook enorm leuk voor het hele gezin!

4. Geniet van een pluktuin

Een pluktuin bezoeken met kinderen is een geweldige manier om ze te leren over planten, bloemen en de natuur. Maar wat is een pluktuin precies? Kort gezegd is het een tuin die vol staat met verschillende soorten bloemen, van al deze bloemen mag jij je eigen boeket plukken.

5. Doe een speurtocht bij de boerderij

Een boerenspeurtocht is natuurlijk ook een leuke en educatieve activiteit voor kinderen (en volwassenen!) die graag meer willen leren over het boerenleven. Het is een actieve activiteit waar je leert samenwerken en meer leert over de boerderij. Maar het is natuurlijk vooral heel leuk! Het is een geweldige manier om kinderen te vermaken en hen iets nieuws te leren.

6. Een rondleiding bij de boer

Een rondleiding bij de boer is een leuke en leerzame activiteit voor jong en oud. Tijdens zo’n rondleiding krijg je de kans om te zien hoe het er aan toe gaat op een boerderij en leer je meer over het boerenleven.

7. Help de boer

Wil je meer leren dan bij een rondleiding? Ga dan de boer echt helpen! Vaak als je blijft overnachten bij de boer of een rondleiding volgt, mag je de boer helpen. Denk hierbij aan de koeien voeren, melken, soms zelfs op de trekker rijden en nog veel meer! Misschien wordt jouw zoon/dochter later wel een boer en doen ze hier hun eerste ervaringen op.

8. Naar een maisdoolhof

Een bezoek aan een maisdoolhof kan een leuke en uitdagende activiteit zijn voor gezinnen, vrienden en groepen. Toch denken niet veel mensen bij een leuk uitje aan een maisdoolhof. Maar dit is zo zonde! Sommige maisboeren zetten hun maisveld creatief in door er een maisdoolhof van te maken.

9. Bezoek een speelboerderij

Een speelboerderij is een boerderij die speciaal is ingericht om kinderen te laten spelen, leren en de natuur te verkennen in een veilige en stimulerende omgeving. Er zijn diverse activiteiten en faciliteiten beschikbaar, zoals trampolines, glijbanen, klimrekken, zandbakken, dieren voeren en ponyrijden. Het is een leuke en educatieve plek voor kinderen om samen met hun familie of vrienden te genieten van de natuur en hun tijd door te brengen in een veilige en gezonde omgeving waar ze kunnen spelen en leren.

10. Ga van boerderij tot boerderij

Na al deze activiteiten is kiezen voor 1 activiteit of 1 boerderij erg lastig natuurlijk. Bezoek daarom Opnaardeboer.nl om alle boerderijen bij jou in de buurt te vinden. In wat landelijkere gebieden heb je vaak meerdere boerderijen bij elkaar in de buurt. En het voordeel hiervan is dat je dus niet alleen een activiteit kan doen, maar een hele dag, een weekend of zelfs een hele week kan volplannen met activiteiten bij de boerderij bij jou in de buurt!

*Foto door Anastasia via Pexels

Geef een reactie