gratis-lowbudget-uitjes-zomer

Low budget & Gratis dagjes uit

Leuke uitstapjes doen met je kinderen hoeft natuurlijk niet perse veel geld te kosten. Zeker in de zes weken durende zomervakantie kunnen kinderen zich snel gaan vervelen en daarom maakten wij een lijstje met de leukste gratis- en lowbudgetuitjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de speelpolder, een belevenissenbos of een maisdoolhof?

Voor een dagje dierentuin of pretpark met je gezin ben je toch al gauw zo’n 100 euro (of meer) kwijt voor een dagje uit en dan reken ik de proviand en rijdkosten nog niet eens mee. Toch worden mijn kinderen net zo blij als we één van de gratis of low budget uitstapjes kiezen in plaats van een duur uitje dagje uit.

Wij zijn deze zomer zelf 17 dagen weg geweest en hebben dus nog voldoende tijd om de rest van de vakantieperiode leuke dingen te doen en activiteiten te ondernemen. Staycation of op vakantie, er blijft genoeg tijd over om met je kinderen één of meer van deze budgetproof uitjes van deze leuke dingen te ondernemen.

speelpolder-wijland-schiedam

Gratis uitjes met kinderen

 1. Het bos. Als het buiten warm is, is het heerlijk om een wandeling te maken in het bos. Door de bomen is er veel schaduw en is het er lekker koel. Neem zelf een plunjerzak mee met wat eten en drinken.
 2. Een buitenspeeltuin. Er zijn veel speeltuintjes waar ze geen entreegeld vragen. Kijk of er één in jouw buurt zit of ontdek een nieuwe. Bij Mamsatwork vond ik een handig overzicht met 125 leuke buitenspeeltuinen in Nederland. Zo is er altijd wel eentje bij jou in de buurt.
 3. Het park. Denk bijvoorbeeld eens aan het Amsterdamse Bos. Veel parken hebben leuke wandelroutes en vaak zijn er speelplekken.
 4. De speelpolder of een natuurspeeltuin. Heerlijk spelen in de natuur en vies worden mag. Bijvoorbeeld bij de gratis speelpolder in Schiedam.
 5. Naar het strand of een recreatieplas. Pak je zwemspullen in en ga eens een dagje naar het strand of naar de dichtstbijzijnde recreatieplas.
 6. De kinderboerderij. Let wel even op; sommige kinderboerderijen zijn gratis te bezoeken, anderen vragen een klein bedrag aan entree dat vaak ten goede komt aan het onderhoud of aan de dieren. Onze favoriete kinderboerderij in Drenthe is het Griendtsveenpark.
 7. Geocaching of Pokémons vangen. Maak er een spannende ochtend of middag van om met je telefoon nieuwe Pokémons te vangen of kleine schatten te ontdekken door met je kinderen een geocaching te doen.
 8. Opendagen. Kijk of er bij jullie in de buurt een leuke opendag is. Bij de brandweer en politie bijvoorbeeld organiseren ze ook vaak te gekke activiteiten voor kinderen.

Budget uitjes in de zomer

 1. Een maisdoolhof bezoeken. Dwalen door de maisvelden opzoek naar een uitzichtpunt. Vaak doe je dit met een soort speurtocht.
 2. Een museum bezoeken. Sommige musea zijn gratis voor kinderen tot een bepaalde leeftijd. Je betaald dan alleen voor jezelf als volwassene.
 3. Een fietstocht naar de ijsboer of? Maak een fietstocht met je kinderen naar een leuke plek om te gaan picknicken of haal samen een ijsje.
 4. Naar IKEA. Spelen in Smaland en daarna een ijsje halen. Vaak hebben ze tijdens de schoolvakanties acties waarbij kinderen in het IKEA restaurant een gratis kindermenu (of voor 1 euro een kindermenu) kunnen krijgen.

Kennen jullie nog meer leuke gratis of lowbudgetuitjes? Laat je tips hieronder achter.

One thought on “Low budget & Gratis dagjes uit

Geef een reactie