gratis-lowbudget-uitjes-zomer

Gratis en lowbudget uitjes met kinderen voor in de zomervakantie

Leuke uitstapjes doen met je kinderen hoeft natuurlijk niet perse veel geld te kosten. Zeker in de zes weken durende zomervakantie kunnen kinderen zich snel vervelen en daarom maakten wij een lijstje met de leukste gratis en lowbudget uitjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de speelpolder, een belevenisbos of een maisdoolhof?

In de vakantie geef je vaak meer geld uit dan je zou willen. Een sorbet hier, een pretpark daar. Ik doe het zelf ook hoor. De kinderen vervelen zich snel in de vakantie en daarom zoek ik dan toch wel weer iets leuks op, zodat ze wat te doen hebben om de zomervakantie door te komen. Toch zijn mijn kinderen net zo blij als we één van de gratis of budgetproof uitstapjes kiezen in plaats van een duur uitje.

Wij zijn zelf 17 dagen weg geweest en hebben dus ook een paar weken om te vullen met leuke activiteiten. Staycation of vakantie, er blijft genoeg tijd over om met je kinderen één van deze leuke dingen te ondernemen.

speelpolder-wijland-schiedam

Gratis uitjes voor in de zomervakantie

 1. Het bos. Als het buiten zo warm is, is het heerlijk om een wandeling te maken in het bos. Door de bomen is er veel schaduw en is het er lekker koel.
 2. Een speeltuin. Er zijn veel speeltuintjes waar ze geen entreegeld vragen. Kijk of er één in jouw buurt zit of ontdek een nieuwe.
 3. Het park. Denk bijvoorbeeld eens aan het Amsterdamse Bos. Veel parken hebben leuke wandelroutes en vaak zijn er speelplekken en fonteintjes.
 4. De speelpolder of een natuurspeeltuin. Heerlijk spelen in de natuur en vies worden mag. Bijvoorbeeld in de speelpolder in Schiedam.
 5. Naar het strand of een recreatieplas. Pak je zwemspullen in en ga eens een dagje naar het strand of naar de dichtstbijzijnde recreatieplas.
 6. De kinderboerderij. Let wel even op, sommige zijn gratis te bezoeken anderen vragen een kleine entree. Onze favoriete gratis uitje in Drenthe is het Griendtsveenpark.
 7. Geocaching of Pokémons vangen. Maak er een spannende ochtend of middag van om met je telefoon nieuwe Pokémons te vangen of kleine schatten te ontdekken door met je kinderen een geochaching te doen.
 8. Opendagen. Kijk of er bij jullie in de buurt een leuke opendag is. Bij de brandweer en politie bijvoorbeeld organiseren ze ook vaak te gekke activiteiten voor kinderen.

Budget uitjes voor in de zomervakantie

 1. Een maisdoolhof bezoeken. Dwalen door de maisvelden opzoek naar een uitzichtpunt. Vaak doe je dit met een speurtocht.
 2. Een museum bezoeken. Sommige museua zijn gratis voor kinderen tot een bepaalde leeftijd. Je betaald dan alleen voor jezelf als volwassene.
 3. Een fietstocht naar de ijsboer of? Maak een fietstocht met je kinderen naar een leuke plek om te gaan picknicken of haal samen een ijsje.
 4. Naar de IKEA. Spelen in Smaland en daarna een ijsje halen. Vaak hebben ze tijdens de schoolvakanties acties waarbij kinderen een gratis kindermenu (of voor 1 euro een kindermenu) kunnen krijgen.

Kennen jullie nog meer leuke gratis of lowbudgetuitjes voor in de zomer? Laat je tip hieronder achter.

Review Date
Reviewed Item
Budget uitjes zomervakantie
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 Comment

 • Reply Nicole Orriëns augustus 3, 2018 at 9:24 am

  Er is echt van alles te doen wat niks kost. Ik ging vroeger ook wel eens simpelweg naar een speeltuintje in een andere wijk met de kinderen. En dan daar picknicken.

 • Leave a Reply