traktatie-ideeen-meisje-dochter-unicorn-eenhoorn-trakteren

4 leuke traktatie ideeën voor je dochter

Voor veel ouders is het elk jaar weer lastig om een leuke traktatie te bedenken. Er zijn honderden mogelijkheden en ze zijn allemaal leuk. Om de zoektocht iets makkelijker te maken, hebben we de vier leukste ideeën op een rijtje gezet.

1. Thema traktaties

Is je dochter helemaal in de ban van een bepaald thema, zoals eenhoorns? Dan is het leuk om een eenhoorn traktatie uit te delen. Denk hierbij aan feestzakjes gevuld met snoepgoed en een leuke stuiterbal. Heb je liever niet dat er stuiterende stuiterballen door het huis heen gaan? Er zijn ook klaparmbanden en speelkaarten verkrijgbaar, waarmee je het feestzakje aan kunt vullen. 

Maak het themafeest van je dochter compleet met unieke unicorn versiering. Denk hierbij aan unicorn borden, ballonnen en tafelkleden. Zo weet je zeker dat je dochter zich in een heuse fantasiewereld waant en dat ze de dag van haar leven heeft. 

2. Gevulde feestzakjes

Feestzakjes zijn verkrijgbaar in allerlei thema’s. Vind je dochter eenhoorns niet leuk? Laat haar dan mee zoeken naar een thema dat ze wel leuk vindt. Ze kan kiezen uit bijvoorbeeld Disney-feestzakjes, K3-zakjes of paarden uitdeelzakjes. 

Feestzakjes kun je vullen met wat je maar wil. Denk aan iets lekkers, een potlood en gum of een mooi stickervel. De zakjes kunnen uitgedeeld worden tijdens of na een kinderfeestje. Uiteraard kunnen ze ook uitgedeeld worden, wanneer je dochter op school trakteert. 

3. Unieke feestboxen 

Net als feestzakjes, kun je feestboxen zelf vullen. Een feestbox is alleen iets groter. Hierdoor kun je ze vullen met bijvoorbeeld cupcakes, snoepgoed en uitdeelspeeltjes. Hierbij kun je denken aan een bellenblaas, roltongen en sleutelhangers. 

Wist je dat er ook puzzels verkrijgbaar zijn, waarmee je de feestbox kunt vullen?  Puzzels zijn niet alleen leuk om te maken, ze helpen kinderen ook nog eens bij het ontwikkelen van een goede motoriek en een betere concentratie. Vul de feestbox dus aan met een pony puzzel en sla twee vliegen in een klap. 

Feestboxen zijn ideaal om uit te delen na afloop van een kinderfeestje. Wil je juist dat de meiden iets hebben om tijdens het feestje mee te spelen? Deel de feestboxen dan aan het begin van het feestje uit. 

4. Traktaties in een beker 

Naast feestboxen en feestzakjes, kun je ook nog kiezen voor traktatie bekers. Bekers zijn ideaal om te vullen met lekkers en uit te delen op school. Vul de zeemeerminnen beker met snoepgoed en een klein speeltje. Zodra de beker leeg is, kan deze worden gebruikt als drinkbeker. Lekker duurzaam, dus!

Er zijn tegenwoordig ook dichte bekers verkrijgbaar. Een dichte beker voorkomt dat het drinken overal terecht komt. Ideaal voor jonge, spelende meiden, dus. 

Lees ook:

Eenhoorn cadeautips

Geef een reactie