Review 5 seconden spel megableu

Review: 5 seconden spel van Megableu

Het spel 5 seconden van Megableu is een leuk denk- en gezelschapsspel voor spelers vanaf 6 jaar en ouder. Geef op jouw beurt zo snel mogelijk antwoord op vragen als “Noem 3 dingen die plakkerig zijn” en “Noem 3 Italiaanse dorpen of steden”. Omdat 5 seconden in een mum van tijd voorbij zijn is dat een leuke uitdaging en levert het soms grappige antwoorden op…

5 seconden spel

Het doel van het spel 5 seconden is om bij elke beurt zo snel mogelijk de vraag te beantwoorden, voordat de kleine balletjes in de zandloper beneden zijn. Antwoord je goed? Dan mag je met je pion een stap vooruit op het spelbord. Op de ‘gevarenzones’ kan het zijn dat je een beurt moet overslaan als je bij de volgende beurt een fout antwoord geeft. Wie als eerste de finish haalt heeft het spel gewonnen. De kaarten WISSEL en PAS mag je inzetten als je een vraag niet wilt of kunt beantwoorden. Voor kinderen onder de acht jaar zijn er speciale groene ‘junior’ vraagkaarten. Om een goede eerste indruk van het spel te krijgen deel ik hieronder het introfilmpje van het Megableu 5 seconden spel.


Inhoud

  • 376 kaarten (200 junior vragen en 552 vragen voor het hele gezin)
  • 12 PAS kaarten
  • 12 WISSEL kaarten
  • 6 (verschillende kleuren) pionen
  • 1 bordspel
  • 1 timer
5 seconden megableu spel review

Review; onze ervaring met het 5 seconden spel van Megableu

Wat een vermakelijk spel! Je moet ontzettend snel gaan denken zodra de vraag op het kaartje gesteld is. Soms krijg je een makkelijke vraag, soms een moeilijke of een héél persoonlijke vraag en je moet eigenlijk altijd drie antwoorden geven binnen 5 seconden. De diversiteit aan vragen is erg leuk. Komt de vraag nog een keer of moet een ander hem beantwoorden, dan mag je niet meer dezelfde antwoorden noemen als de vorige speler.

Ervaring 5 seconden spel - Review

De aanbevolen leeftijd is vanaf 6 jaar. Persoonlijk vind ik het spel pas geschikt wanneer kinderen goed kunnen lezen zodat zij zelf ook de kaartjes kunnen voorlezen aan de speler die ernaast zit. Ook merk ik dat mijn 11 jarige een sneller denk- en reactievermogen heeft dan mijn 9 jarige zoon. Daarom speelt mijn oudste mee met de familie (gele en rode) kaarten en mijn 9 jarige zoon met de groene junior kaarten die eigenlijk bedoeld zijn voor kinderen jonger dan 8 jaar. Zo kan de hele familie mee spelen en is het voor iedereen te volgen.

5 seconden vinden we een leuk spel en is ook een aanrader als partyspel voor een vriendengroep of als stemmingsmaker tijdens verjaardagen en feestdagen.

Meer spellen reviews lezen? Bekijk ook eens:

Geef een reactie