Kneedfeest - Kleispel vanaf 7 jaar

Kneedfeest; k(l)ei grappig teamspel voor 7 jaar en ouder

Gek op kleien en spelletjes spelen? Dan is het grappige spel Kneedfeest van Megableu echt iets voor jou! Je speelt Kneedfeest in twee teams met minimaal 2 spelers vanaf 7 jaar. Eenmaal aan het kneden en boetseren, moeten je teamspelers zo snel mogelijk raden wat jij aan het kleien bent en dat levert soms de meest hilarische antwoorden op…

Kneedfeest spel van Megableu

Een paar maanden geleden had ik Kneedfeest al eens als minispel of reisspel bij Kruidvat in de schappen zien liggen. De grappige illustratie op de verpakking trok meteen mijn aandacht en toen ik later terug wilde om het spel te kopen was het er niet meer en ik had de naam vergeten. Chips!

Kneedfeest, ja zo heette dat spel. Afgelopen week ontving ik van spellenuitgever Megableu een Anti-verveel-pakket met drie leuke spellen om de quarantaine dagen door te komen. Kneedfeest is één van deze toffe spellen die wij dan ook als eerste wilden proberen!

Kleispel Kneedfeest - Leuk voor volwassenen en kinderen
Rara… wat is het? Een pizza? Een bordje? Boetseer er op los!

Inhoud

  • 2 potjes gele boetseerklei
  • 2 potjes blauwe boetseerklei
  • 2 onderleggers
  • 2 boetseerspatels
  • 1 stempel
  • 200 kaarten
  • Handleiding
Review Kneedfeest - Spel met klei
Kneedfeest spel; kleien is een feestje!

Spelregels

In dit creatieve behendigheids- en raadspel nemen team blauw en team geel het tegen elkaar op om zo snel mogelijk het geboetseerde woord te raden. Binnen ieder team zijn alle spelers om beurt boetseerder.

De boetseerders trekken een kaart en boetseren tegelijkertijd. Er zijn drie soorten kaarten: één verplicht woord voor beide boetseerders; één woord per team; of keuze tussen drie woorden.

De teamgenoten proberen zo snel mogelijk het juiste woord te raden. Het team dat het woord als eerste raadt, mag met de stempel een stukje klei van het andere team stelen. Je team wint wanneer je tegenspelers geen klei meer hebben.

Kneedfeest review klei
Met deze stempel mag je klei van de tegenpartij stelen als jouw team sneller was.

Review; onze ervaring met het spel Kneedfeest

Alleen al de verpakking van het spel ziet er hartstikke melig uit! Twee poppetjes van klei waarvan de blauwe lacht en het gele figuurtje met een groot gat in de buik. Voordat we beginnen met spelen maken we twee teams van twee personen en lezen we de handleiding door.

Tip! Je kunt het spel ook leuk als partyspel voor een vriendengroep van 6 of 8 personen gebruiken. Je maakt dan twee teams van elk 3 of 4 personen.

Het spel is bedoeld voor iedereen van 7 jaar en ouder. Mijn dochter kan om deze reden en omdat ze nog niet kan lezen, helaas niet meespelen. Gelukkig was het voor haar ook geen ramp om van de zijlijn mee te kijken of te helpen met raden. 😉

De woorden die op de kaartjes staan spreken voor zich en komen uit verschillende categorieën. Wel ontdekten wij dat de spelling van sommige woorden niet helemaal meer up-to-date is maar dat maakt de pret er natuurlijk niet minder om!

Kneedfeest Ervaring - Speluitleg
Drie willekeurige Kneedfeest kaarten als voorbeeld.
Review Kneedfeest Kleispel Megableu
Een verjaardagsstaartje boetseren blijkt een hele uitdaging!

Het spel is eenvoudig te begrijpen maar het kleien blijkt soms een pittige uitdaging. Het woordje dat je moet boetseren zie je vaak zo voor je maar probeer dat maar eens te kleien met 1 kleur klei…

De klei is zacht, ruikt lekker en is makkelijk te bewerken. Wij vinden het een leuk en grappig spel. Zo hebben wij bijvoorbeeld een keer heel hard moeten lachen toen mijn 9 jarige zoon een BH aan het boetseren was!

We gaan dit spel nog vaker spelen en nemen het zeker ook een keer mee naar een vriendenweekend of spellenavond. Wat lachen dit! Er is maar één echt minpuntje dat ik kan bedenken en dat is dat de klei ooit vervangen moet worden omdat deze op den duur waarschijnlijk zal uitdrogen. Voor de rest vinden wij dit spel een dikke vette aanrader.

Meer spellen review lezen? Bekijk ook eens:

Geef een reactie