Relative Insanity Megableu Spel Review

Relative Insanity; humoristisch partyspel voor 16+

Ben jij ook gek op memes en zoek je een leuk en grappig partyspel voor volwassenen? Dan is het spel Relative Insanity van Megableu wellicht iets voor jou. Wij hebben ons kapot gelachen met dit (kaart)spel voor 16 jaar en ouder…

Hoewel de titel van dit spel Engelstalig is, zijn de teksten op de kaarten gewoon in het Nederlands. Op de voorkant van de doos staat als ondertitel “Je vrienden kan je kiezen, je familie niet!”. Bereidt je voor op de meest gekste, vreemdste en grappigste situaties met punchlines.

Inhoud

  • 400 punchline kaarten (geel)
  • 100 situatie kaarten (rood)
  • spelregels

Relative Insanity wordt aanbevolen vanaf 16 jaar en ouder, en is te spelen met 4-12 spelers. De speelduur is ongeveer 30 minuten.

Spelverloop

De spelregels van het kaartspel Relative Insanity zijn heel eenvoudig. Het stapeltje met rode situatiekaarten ligt met de tekst naar beneden op tafel en elke speler krijgt 7 gele punchline kaarten. De rest van de kaarten gaat op een aparte stapel, ook met de tekst naar beneden.

Iedere speler is nu om de beurt voorlezer en jury. Je leest dan de bovenste situatiekaart hardop voor en de andere spelers kiezen dan elk één van hun zeven punchline kaarten om af te geven. Deze worden door elkaar geschud en hardop voorgelezen. De speler die de grappigste punchline kaart heeft afgegeven wint de situatiekaart en scoort een punt. De eerste speler die 5 situatiekaarten heeft weten te verzamelen heeft het spel gewonnen.

Review Relative Insanity

Voorbeeldzinnen op de rode situatie-kaarten:

  • Tijdens onze huwelijksnacht riep mijn man//vrouw in de hitte van het moment…
  • De dokter kwam de kamer binnen en zei…
  • Oom Bart had een eigenaardige grafsteen. Er stond op…

Voorbeeldzinnen op de punchline-kaarten:

  • “Als ik binnen 10 minuten nog niet terug ben, bel de politie!”
  • “Jezusmina, dat is niet normaal.”
  • “Die billen hebben meer putten dan het oppervlak van de maan.”
relative insanity spel review

Conclusie

Wij hebben erg gelachen om de meest bizarre situaties en antwoorden. De situaties op de rode kaarten spelen zich voornamelijk af met familieleden en sommige punchlines zijn best wel grof of pittig (maar juist daarom ook wel weer grappig). Het is een leuk spel om samen met vrienden of familie te spelen maar niet met (jonge) kinderen in de buurt.

Meer spellen reviews lezen? Bekijk ook:

Geef een reactie