Nijntje uitjes in Nederland

6 leuke uitjes voor nijntje-fans

Nijntje is een lief klein konijntje en je komt haar overal tegen. In boekjes, op televisie en op allerlei producten in winkels. Veel dreumesen, peuters en kleuters vinden nijntje erg leuk. Heb of ken jij een echte nijntje-fan? Dan mogen deze 6 nijntje uitjes in Nederland natuurlijk niet ontbreken op je to-do lijstje!

Menig Nederlander is opgegroeid met nijntje. Het konijntje is ook bekend als nijntje pluis of miffy, en is het hoofdpersonage van vele prentenboeken, geschreven en getekend door Dick Bruna.

Nijntje uitjes

Wij hebben al heel wat boekjes en filmpjes verslonden en willen naar aanleiding van Tikva’s gastblog op Volgmama over de ‘leukste museums voor peuters‘, graag dit jaar nog het nijntje museum bezoeken. Nu vind mijn 5-jarige dochter nijntje nog leuk, maar ik weet natuurlijk niet hoe lang dat nog blijft. 😉 Ik was natuurlijk erg benieuwd of er nog meer uitjes voor nijntje fans waren en ging opzoek. Met als resultaat 6 leuke uitjes en nijntje hotspots in Nederland.

Nijntje uitje 1: winkel van nijntje

Wist jij dat nijntje ook haar eigen winkel heeft? In deze vrolijke winkel vind je de meest uitgebreide collectie van nijntje artikelen, de nieuwste producten en leuke aanbiedingen, maar ook exclusieve nijntje producten die nergens anders te verkrijgen zijn.

Nijntje uitjes - Winkel van nijntje

De winkel van nijntje is een vrolijke belevenis voor jong en oud. Tijdens het rondneuzen in de winkel kunnen de kleintjes spelen met het nijntje speelgoed of even knuffelen met de grote nijn die graag een liedje voor je zingt. Het wisselende assortiment bestaat o.a. uit knuffels, (educatieve) boekjes, speelgoed voor baby’s en kids en tal van leuke accessoires voor de baby- en kinderkamer. Uniek in de winkel zijn de exclusieve nijntje producten, zoals leuke linnen shoppingsbags, unieke nijntje puzzels en retro cup-cake lijn. Kortom, een groot nijntje-feest!

Adres nijntje winkel: Scheldestraat 61 in Amsterdam & Kesselskade 51 in Maastricht.

Nijntje uitje 2: nijntje op de fiets theatervoorstelling

Nijntje op de fiets is een theatervoorstelling (geschikt vanaf 2 jaar) die in 2020 in meerdere theaters te zien is. De voorstelling is een leuk uitje om peuters en kleuters voor het eerst kennis te laten maken met het theater.


Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van nijntje die een dagje gaat fietsen. Het verhaal is geïnspireerd op de nijntje boeken van Dick Bruna. Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad. Ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis. Bekijk de trailer hieronder.

Bekijk hier alle speeldata en locaties.

Nijntje uitje 3: nijntje museum in Utrecht

Het nijntje museum in Utrecht is hét museum waar peuters en kleuters spelenderwijs hun wereld en die van nijntje ontdekken. Samen met nijntje en haar vriendjes gaan zij op avontuur in de wereld in het klein.

“Dit museum van twee verdiepingen heeft allemaal verschillende thema ruimtes. Nijntje is ziek en je peuter kan zich verkleden als verpleegster of dokter en Nijntje helpen weer beter te worden. In een andere ruimte kan je rijden op een klein treintje en leer je spelenderwijs over oversteken. Dit museum is echt super hands-on en je kind kan hier heerlijk zijn gang gaan en zelf ontdekken.” Tikva – Gezinopreis.nl

Adres nijntje museum: Agnietenstraat 2 in Utrecht

Nijntje uitje 4: overnachten in een nijntje kamer bij Stayokay Utrecht

Wil je een volledige nijntje experience of de verjaardag van je peuter of kleuter flink uitpakken? Dan kun je bij Stayokay Utrecht een nijntje hotelkamer boeken. De vierpersoonskamer in Utrecht is volledig gedecoreerd in nijntje-stijl en voorzien van eigen sanitair en een speelgoedkist met nijntje-spelletjes en -accessoires. Zo vind je in de nijntje kamer nijntje-lampen, een nijntje-zitzak, -muurschilderingen, -handdoeken en -beddengoed. Kinderen kunnen hier volop genieten van hun favoriete konijn. Als de avond valt, dromen zij zelfs weg onder een ware nijntje-sterrenhemel.

nijntje uitje nederland - overnachten nijntje hotelkamer utrecht

Adres overnachten in een nijntje kamer: Neude 5 in Utrecht

De nijntje hotelkamer meteen boeken? Dat kan op deze directe pagina van Stayokay en hier op Booking.com.

Nijntje uitje 5: nijntje speeltuin Madurodam

Madurodam is meer dan een miniatuurpark met miniaturen. Er zijn diverse attracties en speeltuintjes. De nijntje speeltuin in Madurodam is dé plek voor de allerkleinsten. Je peuter of kleuter kan hier schommelen en wipwappen. Maar ook van de glijbaan sjezen en zandkastelen bouwen in de zandbak. De ondergrond van de speeltuin is van zacht zand en je kunt ook met nijntje op de foto! Maak er een leuk dagje uit van.

Adres Madurodam: George Maduroplein 1 in Den Haag

Nijntje uitje 6: nijntje speeltuin in de Keukenhof

Tijdens openingstijden van de Keukenhof kun je genieten van prachtige bloemenvelden en tulpen. Voor de kleine bezoekers is er een nijntje speeltuin in de Keukenhof, er staan diverse replica’s van de nijntje art parade en er is een leuk nijntje huis waar souvenirs verkocht worden.

Adres Keukenhof: Stationsweg 166 in Lisse

De Keukenhof is niet het hele jaar geopend, dus check dit voor je dagje uit even na op de site van de Keukenhof.

Wat lijkt jullie het leukste nijntje uitje? Ken je meer nijntje uitjes in Nederland? Laat het ons weten, dan vullen we het lijstje aan.

nijntje uitjes nederland
Nijntje uitjes Nederland

*De uitgelichte foto is van: Emmely van Mierlo en Corné Clemens

Geef een reactie