5-redenen-waarom-avonturenpark-hellendoorn-in-de-zomer-zo-leuk-is

5 redenen waarom je deze zomer Avonturenpark Hellendoorn moet bezoeken

De meeste schoolkinderen hebben vanaf vandaag zes weken zomervakantie. Heerlijk of niet? Tijd om de kinderkamers onder handen te nemen, op vakantie te gaan en om leuke uitstapjes te maken. Avonturenpark Hellendoorn is één van onze favoriete kinderuitjes in de zomer. Daar hebben we 5 goede redenen voor, waaronder de nieuwe highdive stuntshow ‘De Drakenridders’, die echt de moeite waard is om te bezoeken!

Avonturenpark Hellendoorn

Het familiepretpark Hellendoorn (in Overijssel) ligt op slechts een uur rijden van Amersfoort en biedt meer dan 30 topattracties, verschillende spectaculaire shows, in de zomer waterpret in het Aquaventura Slidepark en in oktober verschillende spannende Halloween activiteiten. Superleuk dus!

Om onze vakantie in te luiden mocht ik afgelopen maandag op uitnodiging met mijn jongens naar het Avonturenpark. Manlief bleef thuis met onze dochter omdat ze ziek was en niet kon lopen. Dat was even schrikken zo kort voor de vakantie. Gelukkig gaat het nu inmiddels weer wat beter met haar.

Vorig jaar april bezochten wij het Avonturenpark al eens maar toen wilde mijn jongste zoon in de stoere attracties, waar hij niet in mocht vanwege zijn lengte. Hij was toen 115 cm en voelde zich met 7 jaar eigenlijk te groot voor de meeste attracties in Dreumesland. Dreumesland is een speciaal gebied in het pretpark met attracties voor kinderen met een lengte tot 120 cm. Mijn jongste zoon had nu ein-de-lijk de lengte om mee te mogen in de Rioolrat, een ondergrondse achtbaan, en hij verheugde zich hier enorm op. We zijn er niet één maar wel drie keer achter elkaar in geweest. Wat een feest! Hij werd er helemaal wild van.

We hadden gehoopt op een warme zonnige dag zodat we naast de nieuwe stuntshow ook het Slidepark konden bezoeken maar daar was het helaas nog iets te fris voor. Gelukkig zijn er genoeg leuke shows, attracties en speelmogelijkheden dus we hebben ons echt geen seconde verveeld. Misschien dat we deze zomer nog eens terug komen om het waterpark te bezoeken want daar vroegen de jongens om op de terugweg. 🙂

avonturenpark-hellendoorn-zomer

5 redenen om Avonturenpark Hellendoorn in de zomer te bezoeken

Het weer is in Nederland nooit zo zeker en zelfs Piet Paulusma zit er nog wel eens naast met zijn voorspellingen. Echter heb je in de zomermaanden natuurlijk wel de meeste kans op mooi en zonnig weer. Daarom bezoeken wij dit soort uitjes vaak in het voorjaar of in de zomer en bestellen we de tickets kort van tevoren. Het is altijd fijner om een pretpark te bezoeken als het droog is.

1. Zinderende zomeravonden

Iedereen die extra lang wil genieten van alle attracties en shows in het Avonturenpark kan komen tijdens de Zinderende Zomeravonden. Op woensdag 31 juli, 7, 14 en 21 augustus zijn de attracties geopend tot 21.30 uur en wordt de avond om 21.45 uur afgesloten met een spetterende vuurwerkshow (doorgang afhankelijk van de weersomstandigheden).

Entreetickets zijn in het park en via de website verkrijgbaar. Op sommige dagen geldt een laagste prijs garantie, waarop een ticket al voor € 15,50 online verkrijgbaar is.

2. Afkoelen in het waterpark met glijbanen

waterpark-nederland-avonturenpark-hellendoorn

Met 11 waterglijbanen, een heerlijk zandstrand en voor de kleintjes een waterspeelparkje is het in de zomermaanden heerlijk vertoeven in Aquaventura Slidepark. Het slidepark kan alleen bezocht worden in combinatie met een bezoek aan het Avonturenpark. De entree bedraagt € 3,50. Vergeet je zwemspullen dus niet!

3. High Dive stunsthow De Drakenridders

hellendoorn-stuntshow-2019

Afgelopen zaterdag ging de spectaculaire zomershow ‘De Drakenridders’ in première. Een aantal keer per dag voert een internationaal team van atleten indrukwekkende stunts uit in het openluchttheater. Als bezoeker wordt je meegenomen in een spannend nieuw verhaal over ridders en draken met special effects zoals een man die in brand stond. De show is geschikt voor de hele familie en is tot en met 1 september 2019 te zien.

Het verhaal

Hellendra is een mamadraak die met haar 3 jongen allerlei waardevolle schatten steelt zoals goud, diamanten en kronen. Deze bewaard ze in haar grote kasteel. Een kroon geraakt in het water en het is aan De Drakenridders de taak om de kroon weer veilig terug te halen. En dat blijkt een nogal een ingewikkelde opgave. Vinden ze de kroon optijd terug voordat Hellendra met haar kroost terugkomt?

Wij vonden de highdive stuntshow een leuk spektakel. Vooral de ‘menselijke vlam’ stunt en de ‘hoogste duik’ hebben veel indruk achtergelaten. Wat we jammer vonden is dat we Hellendra met haar jonkies niet tijdens de show zagen. Verder was de show erg leuk om te zien en werd het publiek betrokken bij het meezoeken.

4. Heerlijke bubblewafels om je vingers bij af te likken

bubble-wafels-ijs-hellendoorn-avonturenpark

Zin in een guilty pleassure? De bubblewafels in Avonturenpark Hellendoorn moet je dan eens geproefd hebben. Ze zijn verkrijgbaar in de smaken crunchy caramel, chocolade en aardbei-marshmallow. De bubblewafels zijn gevuld met softijs en een topping. Wij vonden ze lekker en goedvullend. 😉

5. Waterattracties

Aan waterattracties in Avonturenpark Hellendoorn is geen gebrek. Tegenover het restaurant bij de entree zie je al meteen de Sungai Kalimantan. Dit is een ronde raftingboot met stootranden die op het wilde water stroomt. Deze attractie is vooral geliefd bij tieners en volwassenen. Ook is er een wildwaterbaan met boomstammen, een waterspeeltuin en zijn er springende fontijnen waar je door kunt lopen. De grootste waterattractie in Hellendoorn blijft natuurlijk wel het Aquaventura Slidepark.

Avonturenpark Hellendoorn is geopend t/m 27 oktober 2019 en de entreeprijs bedraagt € 24,50. Kinderen t/m 2 jaar en jarigen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Een Seizoenpas 2019 is al verkrijgbaar vanaf € 59,50 per seizoen en hiermee heb je extra voordelen. In het seizoen is het park gedurende enkele weekdagen gesloten. Kijk voor een overzicht van prijzen, seizoenspassen en openingstijden op www.avonturenpark.nl.

Waterpark & Slidepark in Nederland - Avonturenpark Hellendoorn

Wat is jouw favoriete attractie in Avonturenpark Hellendoorn?

8 thoughts on “5 redenen waarom je deze zomer Avonturenpark Hellendoorn moet bezoeken

Geef een reactie