mama-baby-yoga-sporten-met-baby

Baby yoga; samen sporten met je baby

Door Jocelyn – Samen sporten met je baby. In het begin was ik hier een beetje huiverig voor. Ik dacht bij mezelf heb ik hier wat aan? Wat moeten we dan doen met baby yoga? Is dat niet lastig met die kleine terwijl ik mij in allerlei bochten wring? Ik wist het niet helemaal. Is het vooral ook leuk? Het antwoord: JA!

Yogalessen voor moeder en baby

De enige reden dat ik bij baby yoga uitkwam was eigenlijk omdat ik wou sporten en er niemand is mijn omgeving was die kon oppassen. En per toeval kwam ik bij mijn lesrooster via Onefit in Amsterdam een baby yoga/fitness les tegen op dat tijdstip. Dus ik dacht bij mezelf ok. It’s a sign, laten we gaan.

Mijn ervaring met Mama & Baby Yoga bij Onefit

Raf in de wagen en hup onderweg naar de yogastudio. Daar aangekomen stond de hal al vol met andere kinderwagens dus mijn eerste gedachte was; fijn ik ben gelukkig niet de enige! Nu leek het mij zelf leuk als Raf de les actief meemaakte. Ik had hem voor me op grond neergelegd op een kleedje en met zijn favoriete speeltje erbij. Er waren ook andere moeders die hun baby nog in de wagen lieten liggen, met de kap naar beneden, of als de baby sliep de kap omhoog! Kan allemaal. De les begon en het begin was het echt prima te doen. Een beetje meditatie met wat babygeluidjes er om heen. Heel gezellig eigenlijk.

Tijdens het mediteren; “bij wie hoort die schreeuwlelijkerd?”

En toen ineens tijdens de meditatie kwam er me toch een geschreeuw niet normaal! Niet van huilen maar van plezier alleen het was echt heel hard. We moesten er allemaal een beetje om lachen want tja het zijn baby’s dus wat doe je eraan? Dus we gingen weer gewoon door met de les, en het gebeurde nog een keer. Dus ik dacht bij mezelf: jeetje bij wie hoort deze schreeuwlelijk?? And guess what: it was mine? Euhm ok whoopsie! Tja wat doe je dan? Nou ja eigenlijk niks het waren hele harde kreetjes van plezier en gelukkig had niemand er last van want je bent bij baby yoga! Nadat Raf weer iets rustiger blij aan het zijn was begon de volgende! Mijn zoon had halverwege de les honger dus was het voor mij tijd om er even tussen uit te sneaken en de fles gegeven. Eenmaal weer terug kwamen we aan bij het leukste stukje namelijk oefeningen die je daadwerkelijk met je baby kan doen. Zoals liggen in savasana.

Conclusie:

Het is ontzettend leuk om te doen want je bent de hele les interactief met je kind bezig terwijl je zelf ook nog een beetje beweging krijgt. En het is weer eens wat anders dan met de kinderwagen wandelen naar het park of een bos. Maar ik je zou toch kunnen aanraden hier aan mee te doen voordat je kleine kan kruipen want anders zijn ze weg! Dat zag ik dus steeds bij een andere mama gebeuren en geloof me dan zit je niet relaxed. Dus zeker proberen voordat ze kunnen kruipen! Namastee!

Baby Yoga niets voor jou? Lees dan even onze blog met andere mama en babycursussen.

*De uitgelichte foto waar een moeder baby yoga uitvoert is van Evgeny Atamanenko

One thought on “Baby yoga; samen sporten met je baby

Geef een reactie