babykamer-inspiratie-opdoen-2019

Babykamer inspiratie opdoen

De babykamer inrichten vond ik één van de leukste dingen tijdens mijn zwangerschappen. Ik kon er echt uren mee bezig zijn. Maar waar kun je het beste babykamer inspiratie opdoen? Wij geven jullie 5 ideeën en een handige tip!

Babykamer inspiratie

Als er een baby op komst is kun je vast na gaan denken hoe je de babykamer in wilt richten. Misschien heb je zelfs al een idee in welke stijl… Bijvoorbeeld een romantische, minimalistische, mintgroene, thema- of een monochrome babykamer. Of richt je eerst een hoekje van je eigen slaapkamer in voor de baby? Om te kijken wat je echt wilt, is het prettig om voorbeelden van verschillende kamertjes met eigen ogen te zien. Je kunt babykamer inspiratie opdoen;

1. Bij vrienden

Ga bij vrienden of familie langs die kleine kinderen of een baby hebben en vraag of je hun babykamer mag bewonderen.

2. In babyspeciaalzaken

Bij babyspeciaalzaken zoals Prénatal, Babydump, Baby & Tiener hebben ze vaak een showroom met verschillende babykamers. De kinderkamerstylisten maken er vaak echt iets leuks van.

3. Op babybeurzen

Bezoek een babybeurs zoals de Negenmaandenbeurs, We Are Pregnant of ander hip babyevent. Hier zijn de babykamers vaak naar de laatste trends ingericht en krijg je vaak ook korting als je daar iets wilt bestellen.

stokke-trends-2019
Hoe gaaf is dit ledikant met dakje van Stokke? Wij kwamen het tegen op de Negenmaandenbeurs 2019

4. In babymagazines

In een van de gratis babydozen die je kunt aanvragen tijdens je zwangerschap krijg je tijdelijk een gratis abonnement op een babyblad. Knip de plaatjes van babykamers uit die je leuk vind.

5. Internet

Op blogs, via Google of speciale Facebookgroepen kun je ook veel voorbeelden van babykamers vinden. Op Pinterest kun je je eigen bord aanmaken en alles pinnen wat je leuk vind. Genoeg babykamer inspiratie dachten wij.

Tip: Moodboard maken voor de babykamer

Onze eerste babykamer voor mijn oudste (11 jaar geleden) was een budget babykamer. We waren nog jong en de zwangerschap was niet gepland. De meubeltjes kregen we van mijn ouders en voor de rest waren het bij elkaar geraapte spullen die we aanbieding kochten of kregen. Dat maakt het niet minder leuk maar we hebben de kamer toch wel een beetje in stijl kunnen houden. Een muur maakten wij groen en bij Kruidvat waren er jungle schilderijtjes in de aanbieding. Zo konden we voor weinig geld een leuke jungle babykamer maken. Toen ik in verwachting was van de tweede hadden we meer budget maar hebben we dezelfde meubeltjes gebruikt. Enkel met wat nieuwe accessoires, een schommelstoel en behang van Lief! heeft de babykamer een complete make-over gekregen! Mocht er nog eens een baby komen dan wil ik echt een beetje met de trends mee. Pinterest staat vol met leuke kamertjes!

Maar als je zoveel meubeltjes en spulletjes voor de inrichting van de babykamer leuk vind, is het handig om een moodboard voor de babykamer te maken. Pak een vel papier en alles wat je leuk vind knip of print je uit en plak je daar op. Kijk er vaak genoeg na en bedenk welke items het best bij elkaar passen. Mocht je er nou echt niet uitkomen dan kun je altijd nog een stylist of binnenhuisarchitect inschakelen. 😉

Heb jij al een bepaalde stijl in gedachten voor de babykamer? Waar haalde jij je inspiratie vandaan?

*De uitgelichte foto van babykamer is van Photographee.eu / Shutterstock.

Geef een reactie