Overzicht babybeurzen 2019

Afgelopen februari heb ik voor mijn mamablog de Negenmaandenbeurs bezocht en dat ben ik voor 2019 ook weer van plan, om jullie op de hoogte te houden van nieuwe babyproducten en trends. De 9maandenbeurs is vooral leuk voor zwangeren en ouders met een baby, dreumes en/of peuter. Ook ontdekte ik nog meer zwangerschapsbeurzen en babybeurzen in Nederland die je in 2019 kunt bezoeken. Lees deze blog en noteer alvast de datums van de leukste babybeurzen die je komend jaar wilt bezoeken.

Wat is een zwangerschapsbeurs of babybeurs?

Als je nog nooit naar een zwangerschapsbeurs op babybeurs ben geweest, kan ik je aanraden om ons verslag over de Negenmaandenbeurs 2018 te lezen. Als voorbeeld is dat dan ook meteen de grootste babybeurs van heel Nederland. Merken, bedrijven en winkels uit de baby detailhandel komen hier hun nieuwste producten lanceren, promoten en verkopen. Een zwangerbeurs of babybeurs is dan ook voornamelijk bedoeld om als (aanstaande) moeder of vader te gaan shoppen of je te laten informeren over babyproducten. Een babybeurs saai? Om het leuker te maken hebben veel beurzen een leuk programma opgesteld met workshops, modeshows en giveaways. Veel stands bieden voor jou een leuke korting aan op hun producten, of je krijgt een gratis product bij je aankoop. Meestal is dit dan een leuke goodiebag, speentje of een mutsje.

babybeurs-zwangerbeurs-2019
Kruidvat staat elk jaar op de Negenmaandenbeurs met leuke goodies en aanbiedingen.

Leukste zwangerschapsbeurs

Zelf ben ik al een aantal keer naar de Negenmaandenbeurs geweest en één keer naar de zwangerschapsbeurs in evenementenhal Hardenberg. Beide waren erg leuk en kun je niet echt met elkaar vergelijken. Bij de beurs in Hardenberg stonden namelijk meer lokale ondernemers en weinig grote bekende merken. Ik vond de Negenmaandenbeurs daarom de leukste en de beste… maar wel een beetje overweldigend vanwege de drukte. Het is wel erg massaal. In 2019 zou ik zelf graag de We Are Pregnant, Urban Mama Event en het In de Wolken festival willen bezoeken.

Overzicht baby beurzen / zwangerschapsbeurzen in 2019

Mocht de afstand voor de Negenmaandenbeurs je tegenhouden, dan kun je natuurlijk altijd even in dit lijstje kijken of er misschien een babybeurs bij jou in de buurt wordt georganiseerd. Tip: abonneer je op de nieuwsbrieven van de beurzen. Zo krijg je soms de kans om je kaarten voor de beurs, of het babyevent, met korting te kopen. Of wat dacht je voor andere leuke aanbiedingen? Het hoort ook wel een beetje bij de voorpret.

Alle babybeurzen in Nederland in een lijstje;

 1. Negenmaandenbeurs, 20 t/m 24 februari 2019 in Amsterdam
 2. Zwanger en Mama beurs, 10 maart 2019 in Valkenswaard
 3. We Are Pregnant voorjaarseditie, 22 t/m 24 maart 2019 in Utrecht
 4. 9 maanden tot dreumes beurs Friesland, 22 & 23 maart in Leeuwarden
 5. Babybeurs, 24 maart 2019 in Wijchen
 6. Zwanger & Baby beurs by Zusske, 14 april in Veldhoven
 7. Urban Mama, 21 & 22 april 2019 in Amsterdam
 8. Ouders Natuurlijk Voorjaarseditie, 15 juni 2019 in Doorwerth-Arnhem
 9. In de wolken Festival, 3 t/m 5 oktober 2019 in Amsterdam
 10. We Are Pregnant najaarseditie, 1 t/m 3 november 2019 in Utrecht
 11. Van Zwanger tot Dreumes, datum nog niet vrijgegeven in Hardenberg
 12. Ouders Natuurlijk Wintereditie, datum nog niet vrijgegeven in Doorwerth-Arnhem

Negenmaandenbeurs in Amsterdam – 20 t/m 24 februari 2019

​​De Negenmaandenbeurs is the place to be als je zwanger bent of net een kindje hebt gekregen en volgens mij de grootste van allemaal. Kom shoppen en check de laatste trends in babyland, musthaves voor jouw leven met een kindje, styling tips voor de babykamer, en deskundig advies. Je kunt deelnemen aan workshops en er is nog véél meer te beleven. Voor peuters is er ook een speciaal peuterplein. Voor meer info klik je hier.

Zwanger en Mama beurs in Valkenswaard – 10 maart 2019

De Zwanger en Mama beurs in Valkenswaard (Noord Brabant) wordt georganiseerd in Zalencentrum ‘De Graver’. De beurs is vrij nieuw en werd in maart 2018 voor het eerst georganiseerd. Je kunt hier deelnemen aan gratis workshops, demonstraties, je laten informeren over verschillende producten voor baby en peuter, of shoppen bij de stands. De deelnemers zijn voornamelijk webshops en lokale bedrijven/winkels. Lees hier meer info.

We Are Pregnant baby event in Utrecht – 22 t/m 24 maart 2019

We Are Pregnant deelnemer

Het We are Pregnant babyevent vindt plaats op de tofste locatie die er is, namelijk de Werkspoorkathedraal in Utrecht. In deze historische loods met een een industriële look kun je shoppen bij de leukste en hippe merken zoals Joolz, Noppies, Ukje, Moomu, Witlof for kids etc. Meer info lees je hier.

9 maanden tot dreumes beurs Friesland in Leeuwarden – 22 & 23 maart 2019

De 9 maanden tot dreumes beurs Friesland vindt plaats in het WestCord WTC Hotel Leeuwarden. Een ideale locatie voor de mama’s en mama’s to be uit de noordelijke provincies. Er hebben zich tot nu toe ongeveer 60 bedrijven aangemeld die mee willen werken aan deze babybeurs, en wie weet worden dat er in de loop naar maart nog een aantal meer. Meer info over de beurs lees je hier.

Babybeurs in Wijchen – 24 maart 2019

Voor Wijchen staan er drie datums voor de baby- en kinderbeurs op de planning. Bij deze beurs gaat het voornamelijk voor de verkoop van tweedehands babyspullen, speelgoed en baby- en kinderkleding. Meer info lees je hier.

babybeurs-2019-babybeurzen-zwangerbeurs-kinderbeurs

Zwanger en Baby beurs in Veldhoven – 14 april 2019

Zusske presenteert de Zwanger en Baby beurs in Veldhoven (Brabant). Er zullen ongeveer 50 leuke stands aanwezig zijn en kinderen kunnen zich gratis laten schminken. De beurs is open van 11.00  tot 15.00 uur bij Sport- & Evenementencomplex de Heiberg Heerseweg 49, Veldhoven. De entree van de babybeurs is gratis. Voor meer info klik hier.

Urban Mama Event in Amsterdam – 21 & 22 april 2019

Het Urban Mama event gaat plaats vinden in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Een plek die makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken is. Helaas staat er op de site nog weinig info over de deelnemers, maar de beurs is voornamelijk voor (aanstaande) moeders bedoeld die van de urban style houden. Denk hier bij aan monochrome babyspullen, etc. Voor meer info klik je hier.

Ouders Natuurlijk Festival in Doorwerth-Arnhem – 15 juni 2019

Ouders Natuurlijk is de beurs als je je kinderen graag op een natuurlijke manier wilt opvoeden. Je kunt hier workshops volgen, draagzakken proberen en de stands verkopen voornamelijk houten speelgoed, eko babykleding, fairtrade producten, zelfgemaakte kleertjes. Het is echt een beurs voor de ‘groene’ mama (to be). Ouders Natuurlijk organiseert twee beurzen (voorjaarseditie en wintereditie) per jaar bij het Fletcher hotel Doorwerth, een gemeente van Arnhem. Meer info lees je hier.

In de Wolken festival in Amsterdam – 3 t/m 5 oktober 2019

Iedereen met een zwangere buik of baby kan shoppen, workshops volgen en inspiratie opdoen bij het In de Wolken festival. Shop bij een van de 100 merken waaronder Babypark, Medela, VSM, Bugaboo, Aerosleep, Bulbby, Little Label, La Roche Posay, Weleda, Kaatje Katoen, Hero Baby, SmallSteps, Snoozebaby, Nuna, Cybex, Invented4kids en nog veel meer. Neem deel aan workshops, mommy masterclasses en ga een hapje eten bij de foodtrucks. Kijk hier voor meer info.

babybeurs-2019-mamabeurs-zwangerschapsbeurs

Welke zwangerschapsbeurs of babybeurs ga jij in 2019 bezoeken of heb jij al bezocht?

Organiseer jij of ken jij nog een andere babybeurs of mamabeurs in 2019, die in dit rijtje past? Neem dan even via de mail contact met mij op of laat hieronder een reactie achter.

* De uitgelichte foto van een shoppende mama to be is van Kosmos111/Shutterstock.

2 thoughts on “Overzicht babybeurzen 2019

 1. BabyBoom Zeeland, de grootste zwanger en babybeurs van Zeeland !!
  BABYBOOM ZEELAND Zaterdag 28 September 2019·
  De grootste en leukste zwangerschaps-en babybeurs van Zeeland !!
  Waar je alles kan vinden voor je zwangerschap en jullie liefste ukkie. Alles op 1 plaats voor een gezellige en informatieve dag…
  Voor alle papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, grote broers en zussen en andere babyfans !!

Geef een reactie