wijn met korting - besparen op wijn

Besparen op wijn? Makkelijker dan je denkt!

Geld besparen. We zijn er bijna allemaal dol op. Vooral als we er niets voor hoeven te laten staan. Leven zoals we dat altijd doen, eten en drinken wat we willen, maar er minder voor hoeven te betalen: dat klinkt toch ideaal?

Besparen op luxe

Een leuke manier om te besparen maar toch van het leven te genieten, is door goed te letten op de prijzen van de luxegoederen of levensmiddelen die je koopt. We hebben het hier over dingen die je niet per se nodig hebt, waar je eigenlijk ook best zonder zou kunnen, maar die je leven wel net een beetje leuker kunnen maken.

Wijn is daar een goed voorbeeld van. Zonder een fles red je het best, maar drink je het graag dan is het toch lekker om er zo nu en dan eentje open te kunnen trekken. Wijn hoeft niet duur te zijn, maar is toch vaak net wat prijziger dan een andere drank. Ga je wijn kopen, dan kan het dus zeker lonen om een beetje op de aanbiedingen te letten. Die zijn er zeker, ook al worden ze vaak wat minder groot geadverteerd dan bij andere levensmiddelen het geval is. Zeker bij echte wijnwinkels, ook online, zijn vaak goede aanbiedingen te vinden. Dat kan gaan om je favoriete soort, waarvan je dan meteen even meerdere flessen in kan slaan. Maar door wijn vooral in de aanbieding te kopen, ontdek je vaak ook weer eens wat nieuws. Een wijn die eerder nooit je aandacht trok, kan nu opeens extra aantrekkelijk zijn en ook nog eens prima smaken: een win-win situatie! Let ook zeker op rond Black Friday, het jaarlijkse kortingsfestijn. Op Black Friday wijn kopen kan je aardig wat geld besparen. Met de feestdagen voor de deur een prima moment om inkopen te doen.

Kies ook eens voor een huiswijn

Een andere manier om te besparen op wijn, is door eens van je vaste merken af te stappen. In heel veel gevallen zal je namelijk zien dat een goedkopere soort je ook prima smaakt, terwijl de prijs een heel stuk lager kan liggen.

Zo zijn er prima huiswijnen te koop die niet onderdoen voor bekendere merken. Hier eens wat vaker voor kiezen kan je heel wat euro’s besparen, terwijl het genot er niet minder van wordt. Als je je een beetje verdiept in de herkomst van de wijn, de streek en de druiven, is de kans groot dat je een goedkopere wijn vindt die bijna dezelfde kenmerken heeft als de wijn die je doorgaans drinkt. Het verschil zit ‘m dan vooral in de prijs, en dat is lekker meegenomen.

Lees ook eens:

Geef een reactie