perfecte wijnglas voor elk moment

Het perfecte wijnglas voor ieder moment

Heb jij een heerlijke avond wijnproeven georganiseerd met je vriendinnen thuis? Super gezellig! Maar wat ben je er eigenlijk allemaal voor nodig? Wijn is dan natuurlijk onmisbaar. Maar ook de bijpassende hapjes en wijnglazen! Maar, welke wijnglazen moeten er nou eigenlijk allemaal komen? En uit welk wijnglas serveer je welke soort wijn? Lees snel verder en ontdek alles over wijnglazen en voor welke wijn ze geschikt zijn!

Wijnglazen

Tegenwoordig heb je zoveel keuze uit verschillende wijnglazen van verschillende merken. Onder die merken heb je nog weer verschillende collecties. Kortom, voor iedereen zit er wel een wijnglas bij! Daarnaast kun je ook nog eens kiezen uit glazen kopen per stuk, maar ook kun je ervoor kiezen om meteen een hele set te kopen van bijvoorbeeld 6 glazen. Ideaal, want dan heb je meteen alles in huis.

Soorten wijnglazen

Naast dat wijnglazen er zijn van verschillende merken en collecties, zijn er ook verschillende soorten wijnglazen. Neem bijvoorbeeld rode wijnglazen. Deze wijnglazen zijn groter dan de anderen. Dit is omdat rode wijn moet kunnen ademen. Deze glazen kun je herkennen door bolvormige, volumineuze kelk met een brede opening die bovenaan weer toeloopt. Witte wijnglazen zijn vaak minder groot en minder volumineus. Witte wijnglazen zijn te herkennen aan dat het glas smal en taps toeloopt. Hierdoor worden de aroma’s van de wijn langer behouden. Als laatst heb je ook champagne glazen. Deze glazen zijn te herkennen aan smalle glazen die redelijk hoog zijn. Maar ook heb je glazen die half bolvormig zijn met een kleine poot en brede opening.

Welk glas voor welke wijn

Je raad het vast wel, want uit elke soort wijnglas drink je ook een andere wijn. Ook wel logisch want de naam rode- of witte wijnglas vertelt het stiekem al een beetje. Witte wijn drink je dus uit een witte wijnglas. Dit doe je dus, zoals eerder al aangegeven, zodat de aroma’s van de wijn niet snel verloren gaan. Ook wordt witte wijn koud gedronken en doordat het glas smaller is zorgt dit ervoor dat de wijn langer gekoeld is. Je raad het vast al, maar rodewijnglazen worden gebruikt om rode wijn uit te drinken. Het glas is dus breder en groter, zodat er voldoende zuurstof bij kan komen. En ja, champagneglazen worden gebruikt om champagne uit te drinken, niet zo lastig dus. Maar uit welk glas wordt er nou rosé gedronken? Dit wordt eigenlijk ook gedronken uit witte wijnglazen.

Nog meer glazen

Naast de witte- en rode wijnglazen zijn er nog meer soorten glazen! Neem bijvoorbeeld de portglazen voor het drinken van een heerlijke port. Daarnaast kunnen waterglazen ook niet ontbreken bij een wijnglas. En binnen de wijnglazen heb je ook nog wijnglazen voor bepaalde wijnen. Neem bijvoorbeeld de riesling glazen voor het drinken van riesling wijn. Of verschillende soorten rode wijnglazen voor het drinken van een bepaalde soort rode wijn.

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie