bloemkoolrijst-recept

Bloemkoolrijst met gebakken spekjes en veel groenten

In de eerste 8 weken van ons dieetavontuur hebben we eigenlijk helemaal geen aardappel, rijst of pasta gegeten. Ik was best bang dat ik het heel erg zou gaan missen. Gelukkig is me dat 100% meegevallen, er zijn zo onwijs veel lekkere gerechten met alleen groente en vlees of vis. Vandaag deel ik 1 van mijn favoriete koolhydraatarme gerechten met jullie, gebakken bloemkoolrijst. Onze dochter Jade is er ook dol op en op deze manier krijgt ze ook lekker veel groente binnen.

Ik hoor je denken, smaakt het dan niet heeeel erg naar bloemkool… Nee, dat valt heel erg mee. De smaak is erg lekker en zeker niet overheersend. Het fijne van dit gerecht is dat je er eigenlijk heel veel soorten groente door kunt doen. Ook een ideale basis voor als je nog restjes groente in de koelkast hebt liggen en eigenlijk geen idee hebt welk gerecht je ermee moet maken.

Ingrediënten voor de bloemkoolrijst

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 125 gr wortel
  • 150 gr snijbonen
  • 40 gr bosui
  • 1 kleine ui
  • 300 gr rundergehakt
  • 125 gram magere spekblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl chilipeper
  • 3 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • Zout en peper
  • Wokolie

Bereiding bloemkoolrijst recept

Maak de bloemkool fijn met een rasp of in de hakmolen van een staafmixer. Snij de ui, wortel, snijboon en bosui in kleine stukjes. Blancheer of stoom de wortel en snijboon even kort, max 5 minuten. En spoel ze af met koud water om verder garen te voorkomen. Bak de spekblokjes lekker krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwarm een scheutje wokolie in een ruime pan, fruit de knoflook en ui tot ze glazig zien. Gehakt toevoegen en rul het op een middelhoog vuur, zout en peper mag je naar smaak toevoegen. Voeg dan de wortel en snijbonen toe aan het gehakt en bak het mee tot het zacht is, dit duurt ongeveer 3 tot 4 minuten.

Voeg de bloemkoolrijst toe aan het gehakt-groentemengsel en roer tot het geheel warm is, zo’n 2 tot 3 minuten. Dan kun je de sojasaus en oestersaus toevoegen en laat het nog een minuut sudderen. Voeg op het laatst de uitgebakken spekjes en bosui toe en serveer de bloemkoolrijst direct.

En Smullen maar.

bloemkoolrijst-recept

Misschien vind je dit recept ook leuk? Een regenboogpizza met veel groenten.

Hebben jullie het ooit al gemaakt of ga je het maken? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Review Date
Reviewed Item
Bloemkoolrijst
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 Comment

  • Reply Krystle/Batboy juni 13, 2018 at 8:53 am

    Heb laatst toevallig ook bloemkoolrijst gekocht en gegeten. Vind het toch niet zo lekker. Ziet er wel lekker uit zo trouwens.

  • Leave a Reply