leukste-uitjes-lelystad

Flevoland met kinderen; de top 10 leukste uitjes voor het hele gezin

Flevoland met kinderen leuk? Zeker wel! Genoeg leuke uitjes in Lelystad, Almere, Biddinghuizen en andere plekken. Sommige uitstapjes zoals het Belevenissenbos, zijn helemaal gratis! Wij waren vorige week twee dagen in Lelystad en het was er zo leuk dat we er binnenkort nog eens terugkomen. Er is gewoon zoveel te doen! Ik maakte daarom een top 10 met de leukste uitjes en activiteiten in Flevoland die geschikt zijn voor een dagje weg.

Tijdens onze bijzondere boomhut overnachting op camping de Buytenplaets Sudersee hadden we een aantal leuke uitstapjes met de kinderen ondernomen. Zo zijn wij op aanraden van de campingeigenaar en twee vriendinnen die mij via Facebook tipten, naar het Belevenissenbos geweest. Ook hebben wij heerlijk gezwommen bij het Subtropisch zwembad de Koploper en Ballorig ernaast bezocht. En als kers op de taart naar het pannenkoekenrestaurant Hans en Grietje in Zeewolde. De kinderen waren bij thuiskomst helemaal munt. Ik kreeg van mijn lieve Facebookvrienden nog meer leuke tips voor uitjes in Flevoland die ik graag met jullie wil delen.

Flevoland met kinderen – Top 10 leukste uitjes

aviodrome-review
De grote KLM boeing 747 – een reus van een vliegtuig!

Aviodrome in Lelystad

Een jaar of drie geleden ben ik al eens met de kinderen naar het Aviodrome geweest. Dit is echt een keigaaf museum voor alle kinderen die gek zijn op vliegtuigen. Ze kunnen hier een speurtocht doen en een pilotendiploma of stewardessendiploma halen. Vergeet niet een kijkje te nemen in de grote KLM boeing 747! Bekijk ook even sites zoals Actievandedag, hier kun je regelmatig met korting kaarten kopen voor het Aviodrome.

Batavialand in Lelystad

Bataviastad met kinderen is niet alleen een leuke plek vol outletstores van bekende merken en fijne restaurantjes. Bij Bataviastad ligt namelijk ook een replica van grote historische VOC schip op de Bataviawerf. Hier mag je op en het museum Batavialand schijnt ook een aanrader te zijn. Jaren geleden ben ik er al eens geweest maar helaas kan ik mij daar niet meer zoveel van herinneren. Kijk op de website van Batavialand voor meer info.

Belevenissenbos in Lelystad (gratis uitje)

belevenisbos-Lelystad
Waterpompen in het Belevenissenbos

Het Belevenissenbos in Lelystad is gratis toegankelijk. Het bos wordt door vrijwilligers gerund en daarom staat er bij de ingang ook een plek waar je vrijwillig kunt doneren. Het Belevenissenbos in Lelystad is het grootste speelbos in Nederland. Wij hebben helaas niet veel van het bos gezien maar de kinderen hebben ontzettend veel plezier gehad. We hebben ze ook beloofd dat we hier nog eens terugkomen. Er zijn hier verschillende wandelroutes die allemaal ongeveer 2 km lang zijn en bij één van de routes lopen paarden los. Deze mag je niet aaien, voeren of aanhalen omdat het wilde paarden zijn. De waterpompen en bruggetjes waren een groot succes. Tip uit ervaring: neem een handdoek, een lunchpakket en schone kleren mee. Vies worden mag in het Belevenissenbos!

Natuurpark Lelystad

Het Natuurpark Lelystad is een leuk budgetuitje. Het park zelf is gratis toegankelijk alleen betaal je 3 euro voor een parkeerkaartje. Je kunt er ook goedkoop een fiets huren met kinderzitjes of kinderfietsjes om zo het park te ontdekken. Wij hebben het park ben de benenwagen bewandeld en je kunt er leuke dieren spotten zoals otters, preszwalski paarden, elanden en meer. Ook is er een hele leuke speeltuin. Bij het bezoekerscentrum kun je voor een klein bedrag een speurtocht kopen. Dit is erg leuk om te doen als je al eens eerder in het park bent geweest.

De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest

In het noorden van Flevoland ligt de Orchideeën Hoeve, een leuk en overdekt uitje. Ideaal als het buiten dus slecht weer is. Tussen de tropische planten voelt het alsof je even op vakantie bent. Je komt hier ook een aantal leuke speelplekken en dieren tegen zoals lori’s, aapjes, flamingo’s en alpaca’s.

Dolfinarium in Harderwijk

Vroeger als kind ben ik al eens in het Dolfinarium geweest en ik vond het prachtig. De dolfijnenshows, de zeerobben, de leuke speeltuintjes. Ik las op de website van het Dolfinarium dat ze sinds deze maand een nieuwe waterspeeltuin met glijbanen hebben voor kinderen vanaf drie jaar. Dus zwemspullen mee in de zomer.

PIT museum in Almere

pit-museum-review
Verkleden als een politieagente door het PIT museum

In Almere kun je alles over de veiligheidsdiensten leren. Bekijk de tentoonstelling met politiewagens, de brandweer en ambulances. Kinderen kunnen zich verkleden in de verkleedhoek en een speurtocht volgen. In vakanties worden er vaak leuke activiteiten in het PIT museum georganiseerd.

Stadslandgoed de Kemphaan in Almere

Op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Het is een heerlijk wandelgebied waar je onder andere een schaapskooi met dieren, een stadsboerderij en aapjes van Stichting AAP tegenkomt. Bij stichting AAP is er buiten een gedeelte waar iedereen langs kan lopen om de aapjes te zien (dit kost niets) en volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar kunnen via de website een rondleiding reserveren.

Walibi in Biddinghuizen

Walibi is een groot attractiepark met veel achtbanen. Dat is wat ik er nog van mijn schoolreisje van vroeger van kan herinneren. Voor kleine kinderen zou ik daarom eerder voor Sprookjeswonderland kiezen, maar heb je tieners of pubers in huis? Dan is Walibi tha place to be.

Hans en Grietje in Zeewolde

hans-grietje-zeewolde-review
Pannenkoeken eten en spelen bij Hans en Grietje in Zeewolde.

Hans en Grietje is in Flevoland een groot begrip en misschien wel hét mooiste pannenkoekenrestaurant (met speelpark) van Nederland. Het lijkt wel of je in een sprookje zit. In het restaurant zitten allerlei kruiptunneltjes verstopt waar de kinderen kunnen spelen. Zo kunnen ze naar boven op zolder klimmen en naar de kelder via een glijbaan. Om de zoveel minuten speelt de heks op het heksenorgel en dan beweegt er van alles. Buiten is er een heel groot speelparadijs en ook zijn er wandelroutes vanaf het restaurant uitgestippeld. Onze ervaring bij Hans en Grietje delen we binnenkort ook op de blog.

Overnachtingsmogelijkheden in Flevoland met kinderen

Als tip om te overnachten met kinderen in Flevoland kan ik jullie camping de Buytenplaets Suydersee aanraden. Dit is een kleinschalige camping met bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Zo sliepen wij hier bijvoorbeeld al eens in een gave boomhut voor 4 personen.

Flevoland-uitjes-kinderen

Ben jij al eens in Flevoland geweest? Wat is jouw favoriete uitje in deze polderprovincie? Mocht je nog andere leuke tips voor uitjes in Flevoland weten, laat ze dan hieronder achter. 

6 thoughts on “Flevoland met kinderen; de top 10 leukste uitjes voor het hele gezin

Geef een reactie