buitenspeelgoed-peuter

10 x het leukste buitenspeelgoed voor peuters en kleuters

Buitenspelen is goed voor kleine kinderen. Nog opzoek naar buitenspeelgoed voor je dreumes, peuter of kleuter? Mijn peuter speelt graag buiten en daarom leek het mij leuk om eens een top 10 te maken met het leukste buitenspeelgoed. Hier zijn op dit moment de glijbaan en trampoline favoriet. En bij jullie?

Buitenspelen is gezond. Of je nu een balkon of een tuin hebt, buiten spelen vinden de meeste kinderen heerlijk. Bovendien krijgen ze hun  dagelijkse portie vitamine D binnen en een beetje frisse lucht kan geen kwaad. Wij hebben een leuke speeltuin op loopafstand maar iets om te spelen in je eigen achtertuin is ook wel fijn.

Buitenspeelgoed voor kleine kinderen

Thuis hebben wij een trampoline (jaren geleden gekocht bij de Aldi), een kleine glijbaan, stepje, fietsje, voetballen en een kruiwagentje. Genoeg leuks dacht ik zo. Toch hebben we nog een paar dingen op de wishlist staan (misschien voor de verjaardagen etc) zoals een speelhuisje en een zand- en watertafel.

Trampoline

Voor ons was dit een hele investering want een grote trampoline is niet goedkoop. Toch was dit de aanschaf dubbel en dwars waard. Wij hebben de trampoline nu al zo’n 4 jaar en er wordt dagelijks op gesprongen als het weer het toelaat. Ook samen met vriendjes en vriendinnetjes of met papa en mama. Als je een trampoline koopt is het wel verstandig om er één met omranding te kopen of de trampoline in te graven. Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje.

Speelhuisje van hout of kunstof

Deze staat nog steeds op het wenslijstje van mijn dochter. Opa en oma hebben een heel leuk houten speelhuis. Deze kun je overal online bestellen maar als je een beetje handig bent kun je hem zelf ook bouwen. Hout heeft wel meer onderhoud nodig dan een kunststof speelhuisje van bijvoorbeeld Little Tikes of Smoby.

Glijbaan met 2,3 of 4 treden

Onlangs heeft mijn dochter van haar zakgeld een glijbaan van Smoby gekocht. Deze bestaat uit 4 treden en is makkelijk op te zetten. Het leuke is ook nog dat je hier een tuinslang op aan kunt sluiten. Zo maak je er in de zomer bij warm weer een waterglijbaan van!

buitenspeelgoed-peuter

Loopvoertuigen; loopauto, loopfietsje, driewieler, traptractor

Voor een dreumes is een driewieler met duwstang het leukste buitenspeelgoed. Je kindje heeft hierbij een harnas om en kan er dus niet zomaar uitvallen. Vaak hebben de driewielers van tegenwoordig leuke en handige extra’s zoals een zonnedakje, inklapbare pedalen. Voor een peuter of kleuter is een (loop)fietsje leuk.

Zandbak of zandtafel

Ik zou zelf nog graag een keer een kleine zandbak of zandtafel willen maken. Pinterest staat vol met leuke ideeën. Kopen kan natuurlijk ook als je niet zo handig bent. Zo’n blauwe of roze schelp is een echte zandbak-klassieker. Wat ook leuk is, is om zelf een modderkeuken te maken voor je peuter of kleuter. Paar oude pannen erbij en klaar!

Waterspeelgoed; watertafel, waterbaan, speelbadje

Wij maakten als eens een coole waterbaan met lege flessen water. Ideaal voor de zomer! Wat is er dan leuker om met water te spelen? Een speelbadje is leuk en leg je na de zomer weer op zolder. Er zijn leuke waterbanen van Waterplay of Big Aquaplay. Deze kun je uitbreiden met verschillende sets. Little Tikes heeft echt de leukste watertafels; een Piraten Watertafel en een Fountain Factory.

trampoline
De trampoline is een groot succes!

Peuterstep

Mijn dochter is gek op steppen. Ze gaat er nog niet zo hard mee maar ze heeft er enorm veel plezier mee.

Ballen

Ballen heb je in alle soorten en maten. Een strandbal of een zachte voetbal vinden de meeste dreumesen het leukst. Met twee pionnen zet je een doeltje en heb je plezier gegarandeerd. Leuk speelgoed waar je goed samen mee kunt spelen met je kleintje.

Bellenblaas; bellenblaaspistolen, bellenblaasmachine

Bellen zijn fascinerend. Zelfs ik kan er uren naar kijken maar een bellenblaas is natuurlijk snel leeg. Als lifehack is het handig om een ‘normale’ bellenblaas aan de tuintafel of stoel vast te tapen. Zo kiepen kleine kinderen de bellenblaas niet zo snel om.

Ander leuk buitenspeelgoed voor dreumes, peuter en kleuter

  • Stoepkrijt
  • Springkussen
  • Tipi tent
  • Eerste rolschaatsen
  • Tuiniersspeelgoed (kunnen ze papa en mama een handje helpen)
  • Wipwap
  • Schommel
  • Geen speelgoed, wel handig: een iELM buitenspeelpak

Waar speelt jouw dreumes, peuter of kleuter het liefst mee buiten?

2 thoughts on “10 x het leukste buitenspeelgoed voor peuters en kleuters

Geef een reactie