Beste cadeautips reisliefhebber

De beste geschenken voor een reisliefhebber

Soms is het lastig om voor de juiste persoon het juiste cadeau te vinden. Een cadeau heeft toch te maken met een kwestie van smaak. Ga je voor iets functioneels, iets voor de grap of voor een beleving? Als reiziger neem ik je graag mee in de wereld van het reizen en geef je enkele cadeautips.

Geef een beleving om nooit te vergeten

Een cadeau hoeft zeker niet iets tastbaars te zijn. Je kunt ook een beleving geven. Een echte reisliefhebber is graag van huis en is opzoek naar avontuur. Geef zo’n avontuur cadeau. Dit heb je uiteraard in verschillende prijsklassen. Verschillende bedrijven bieden verrassingsreizen aan. Dit kan een stedentrip zijn of zelfs een strandvakantie. De persoon weet op de dag van vertrek pas waar hij of zij heen gaat. Dit is echt een avontuurlijk cadeau en heel leuk om te geven omdat je intens met diegene meeleeft. Het kan ook wat kleiner door middel van een nachtje weg in eigen land of een dagkaart voor de trein. Laat ze op pad gaan, dat is wat een reisliefhebber het liefste doet.

Een cadeau wat je altijd kunt gebruiken

Geef jij liever iets tastbaars, wat hij of zij echt kan gebruiken? Denk hierbij aan een nekkussen voor in het vliegtuig of een oogmasker. Denk aan een goede koptelefoon om tijdens de reis te genieten van je eigen muziek. Andere cadeautips zijn een backpack of een koffer. Daar heeft iedere reiziger wat aan! Heb je al gedacht aan een fotocamera of pocket videocamera. Een reisliefhebber legt graag zijn mooist bezochten plekken vast.

Voor de echte avonturier

Gaat de reisliefhebber naar verre oorden of naar landen waarvan hij of zij de taal niet goed spreekt? Denk dan aan taalgidsjes of een pictogrammen boekje. In dit boekje staan honderden tekeningentjes van spullen, voedsel, materialen enz. zodat je het kan aanwijzen wat je wilt of zoekt. Heel handig! Gaan ze ver op reis, dan is een reisstekker zeker de moeite waard.

Zoeken, lezen en beleven

Ja, je hebt het internet. Maar soms gaar er niets boven een mooie reisgids. Dit kan van een stad zijn of van een heel land. Heerlijk om tijdens je reis op zoek te gaan naar de leukste bezienswaardigheden of om net dat lekker eettentje te kunnen vinden. Denk bijvoorbeeld ook aan wegenkaarten of boekjes met treinreis routes. Een echte avonturier zoekt het ter plaatse op, dat maakt het reizen leuk!

Vervelen doe je zeker niet

Er zijn veel verschillende reisspelletjes. Voor in het vliegtuig of voor in de trein. Vaak zijn dit spelletjes die in een klein doosje zitten zodat ze niet te veel ruimte in je bagage innemen. Ik heb zelfs mini ganzenbord gespeeld met de lokale mensen. Zo vermaak jij je en je komt dichter bij de andere cultuur. Vergeet die uren wachten op het vliegveld of op een treinstation, speel een spelletje.

Zoals jij kunt lezen zijn er voldoende cadeautips voor reisliefhebbers. Veel plezier met uitkiezen en vooral met geven. Ik hoop dat je kunt meegenieten van zijn of haar avonturen.

Geef een reactie