mario-carnaval-kostuum-verkleden

Matchende carnavalskleding voor het hele gezin

Twinnen met carnaval? Koppelkostuums voor kinderen en volwassenen zijn erg leuk. Nóg leuker is het misschien om als gezin of groep met carnavalskleding in een bepaald thema te verkleden. Ter inspiratie hebben we drie leuke thema’s met familiekostuums gevonden voor dit leuke verkleedfeest. En hebben we een leuke winactie voor jullie!

Familiekostuums carnaval

Twinnen met je dochter of zoon is af en toe best leuk. Ik heb er al vaker over geschreven. Zo trekken mijn dochter en ik af en toe wel eens dezelfde schoenen aan of zoeken kleding in dezelfde stijl. Mijn zoontjes twinnen ook wel eens met dezelfde kleren. Waarom niet met carnaval? Ik ontving van Feestkleding365 shoptegoed om een leuk kostuum (voor carnaval of voor de verkleedkist) uit te zoeken en dit bracht mij tot het schrijven van dit artikel. Tijdens het shoppen kwam ik echt van allerlei coole en originele familiekostuums tegen. Het assortiment is aan verkleedkleren en funartikelen is bij Feestkleding365 erg groot!

Twinnen met Mario / Nintendo verkleedkleding

Als Nintendo- en Mario fan was het voor mij vrij makkelijk om een keuze te maken. Mijn zoon wilde zich verkleden als Mario. Ik bestelde een loodgieter verkleedpak (bestaande uit een broek, shirt en pet) plus een set plaksnorren. Het shirt viel prima uit op maat en de broekspijpen waren iets te lang. Nou moet ik er ook wel bij zeggen dat mijn zoon korte beentjes heeft. Dit probleem kun je makkelijk oplossen om de broekspijpen om te slaan en eventueel vast te zetten met een veiligheidsspeld. Het loodgieter kostuum voelt stevig aan en mijn zoon is er héél blij mee. Een klein minpuntje; het pak moet met de hand gewassen worden maar dat is met de meeste carnavalspakken en verkleedkleren het geval.

Als Nintendo familie kun je met carnaval denken aan de volgende ‘matching’ Super Mario kostuums:

 • Mario / loodgieter kostuum blauw-rood
 • Luigi / loodgieter kostuum blauw-groen
 • Princess Peach prinsessenjurk met kroon
 • Paddenstoel (peuter/kleuter kostuum)
mario-verkleden-kostuum
Net als in Mario Kart…

We tekenen straks met carnaval nog wel even de wenkbrauwen zwart. De plaksnor bleef goed zitten maar was volgens mijn zoon wel pijnlijk om er weer af te halen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een snor te tekenen met een zwart oogpotlood of zwarte schmink. Dit lijkt mij voor kinderen aangenamer.

Verkleden als een koninklijke familie

Mocht je nou geen fan van spelcomputers of Mario zijn dan is het ook een erg leuk idee om je gezin te verkleden als koninklijke familie. Je hebt dan keuze uit de wat modernere kostuums of een middeleeuwse look.

 • Koningin
 • Koning
 • Prinses
 • Prins
Foto uit het archief

Matchen met Spaanse kostuums

Hoe leuk is dit dan? Haal de zomer naar ons koude kikkerlandje en ga als een Spaanse familie verkleed. Nu is het niet zo dat de Spanjaarden er dagelijks zo bij lopen over straat maar met de volgende kostuums kun je tijdens carnaval zeker punten scoren. Vergeet de accessoires zoals hoeden, bloemen, castagnetten en waaiers niet.

 • Flamenco jurk (vrouwen, kinderen)
 • Flamenco danser outfit voor man
 • Zorro
 • Stierenvechter
Foto uit het archief

Maak kans op 30 euro shoptegoed bij Feestkleding365

Ik ben heel benieuwd wat jullie van twinning met carnavalskleding vinden. Wij mogen twee lezers blij maken met shoptegoed. Welk outfit zou jij uitzoeken voor het shoptegoed?

Laat hieronder een reactie achter en volg ons op Facebook. Daar maken we de winnaars bekend op 15 februari. Delen mag maar is niet verplicht. Veel succes!

67 Comments

 • Reply Réwana februari 8, 2019 at 12:05 pm

  Nou, dat word vast en zeker een Mario pak, de huidige word te klein, dus komt dit als geroepen;)))

 • Reply AnnaB februari 8, 2019 at 12:11 pm

  Wat leuk,ik denk dat mijn zoontje Mario ook leuk vind of brandweerman

 • Reply Sharon februari 8, 2019 at 12:17 pm

  Mijn dochters zijn gek op superhelden, dus wij gaan voor Superman, Wonder Woman, Super Girl en Bat girl. Heel cool!

 • Reply elisabeth maria martina februari 8, 2019 at 12:19 pm

  https://www.feestkleding365.nl/fancy-rood-witte-dansmarieke-meisje-kostuum/

 • Reply Francis Boom februari 8, 2019 at 12:30 pm

  Ik doe heel graag mee voor onze meiden. Die mogen samen gaan uitkiezen wat ze met carnaval aan doen en daarna. Weet zeker dat ze dit fantastisch gaan vinden

 • Reply Aranka Schippers februari 8, 2019 at 12:32 pm

  M’n dochter is gek van prinsessen en dit jaar zal ze voor het eerst op school carnaval vieren. Dus mama doet met liefde met haar mee en dan gaan we samen als prinsessen of koninginnen verkleed. Ik kan me alleen maar indenken hoe enorm ze zou stralen ?

 • Reply Nathalie februari 8, 2019 at 12:36 pm

  Ik heb 2 hele lieve knappe prinsesjes dus ik zou dan voor hun een prinsessen twinsetje kiezen ?

 • Reply Patricia februari 8, 2019 at 12:38 pm

  Dochter geeft binnenkort een prinsessen feest, zou leuk zijn als papa en broertje dan als prins kunnen!

 • Reply Anita H. februari 8, 2019 at 12:40 pm

  https://www.feestkleding365.nl/rode-koningin-ambrosia-meisje-kostuum/. Leuke site; enorm gevarieerde en uitgebreide collectie.

 • Reply MarjonS februari 8, 2019 at 12:49 pm

  Ik zie Twinings of gezind outfits steeds vaker met carnaval. Best leuk! Met de optocht zijn we ook allemaal indezelfde stijl.
  Ik doe graag mee voor win tegoed.

 • Reply tine van aken februari 8, 2019 at 12:50 pm

  Kijk naar mijn profielfoto en ontdek een Mario superfan!!! Wow een Luigi-pak of een Peach-pak voor zijn zusje, zou echt heel erg welkom zijn! Echt waar, ze zouden door het dolle heen zijn, zeker weten!!!

 • Reply Samantha februari 8, 2019 at 1:11 pm

  Dit zou te gek zijn voor mijn 2 jongens; de jongste gaat voor het eerst carnavallen op de basis school en mijn oudste zit op dezelfde school in groep 8. Lijkt me geweldig om ze dan te laten twinnen!

 • Reply Anouk februari 8, 2019 at 1:14 pm

  Ooh leuk voor mijn dochters van 4 en 5 jaar. Ga samen met ze kijken mochten we winnen. ??

 • Reply Loes van Bommel februari 8, 2019 at 1:32 pm

  Jaaaa een Toad-outfit voor onze peuter Julian! ? Ik geniet er nu al van als ik bedenk hoe hij er dan uit ziet. En of ik dan Mario, Luigi of Prinses ben, maakt me niet uit 🙂

 • Reply Patricia Paling februari 8, 2019 at 1:43 pm

  Super leuk!!! Ik doe graag mee voor onze 2 kids. Dit jaar is het carnaval thema op school “dieren”. Mijn 9-jarige zoon zou het gaaf vinden om als weerwolf te gaan. (Mario vindt hij trouwens ook geweldig!) En mijn 7-jarige dochter als eenhoorn.

 • Reply Evy februari 8, 2019 at 2:03 pm

  Ooo wij doen zeker mee!

 • Reply anna wienen februari 8, 2019 at 2:18 pm

  Ik zou samen met mijn dochter als roodkapje gaan ??

 • Reply Petra de Mooij februari 8, 2019 at 2:29 pm

  M’n dochtertje Lotus is dol op alle dieren kostuums.. Die van de pauw of juist het leeuwenpak.. ?❤️? Dus dat moet ze nog maar even heel goed over nadenken en deze mama past zich wel aan.. Alaaffffff???

 • Reply Nora februari 8, 2019 at 2:41 pm

  Mijn zoontje is gek op Super Mario. Ik doe dus heel graag mee voor hem, voor zo’n Mario pak.

 • Reply Nicole Wanten februari 8, 2019 at 2:55 pm

  Mijn kleindochtertje is helemaal weg van Elsa van Frozen, ze is 4 jaar en zou heel graag naar school gaan als Elza met carnaval. Ik zie die sterretjes al in haar ogen als ze dat zou krijgen. Wordt ik zo blij van met deze gedachte <3

 • Reply Simone februari 8, 2019 at 3:03 pm

  Oh wat leuk! Ik ga Mn dochter zelf laten kiezen… het zal wel een prinsessenjurk worden?

 • Reply Evi februari 8, 2019 at 3:26 pm

  Zo leuk! Mijn heren willen heel graag als Mario en Luigi.

 • Reply Rianne Vos februari 8, 2019 at 3:36 pm

  Dan gaan we uiteraard voor mario EN Luigi voor onze 2 zoons. Hoe leuk is dat zeg. Mama gaat al als Vosje dit jaar, toepasselijk bij mijn achternaam en papa gaat denk ik als pizza dit jaar

 • Reply Heidie van der Steeg februari 8, 2019 at 4:02 pm

  Heel leuk als mijn zoon van 8 en dochter van 6 samen als the Mario brothers kunnen gaan, het is dan wel een brother/sister ding maar wat maakt het uit. Dat Mario kostuum met de auto voor is ook erg tof.
  Heel veel keuze bij feestkleding365 zie ik.https://www.feestkleding365.nl/rijden-in-crazy-cars-mario-kostuum/
  Alhoewel als mijn dochter zelf iets mag uitkiezen het waarschijnlijk iets van een zeemeermin of eenhoorn zal worden….
  https://www.feestkleding365.nl/fantasie-eenhoorn-gouden-ster-meisje-kostuum/
  Deze eenhoorn zal ze geweldig vinden.

 • Reply Sofie Mondelaers februari 8, 2019 at 5:09 pm

  Wij gaan ook absoluut voor Mario de paddenstoel voor mijn schatje. Wij duimen ervoor??

 • Reply Julia van empel februari 8, 2019 at 8:00 pm

  Een Mario pak voor mijn zoon

 • Reply Cristel Gea februari 8, 2019 at 9:00 pm

  Ooooh dit is echt leuk.
  Hier 3 meisjes en 1 zoon.
  Dus of peachprinses voor de dames en mij of Mario voor onze zoon en papa. Daar moeten we dan maar even om tossen.

 • Reply Tamara februari 8, 2019 at 9:06 pm

  Echte prinsesjes hebben wij in huis!

 • Reply Viv Schobben februari 9, 2019 at 7:21 am

  Wat een keuzes! Haha echt ongelooflijk! Onze 8 jarige is toe aan een nieuwe carnavalsoutfit en deze mama ook. Dusssss wie weet kunnen we idd een jaar matchen! Op zich is er altijd wel een thema, zeker wanneer je met een optocht mee gaat. Maar er is ook nog carnaval op school, bij de scouting/voetbal en in het buurthuis. Super gezellig dus een nieuwe outfit is meer dan welkom. We hebben samen gekeken op de site maar aangezien de keuze reuze is wordt dat nog een hele zoektocht! Shoptegoed is meer dan welkom. Tot nu toe neigt onze boy naar Ninja!

 • Reply Linda februari 9, 2019 at 3:24 pm

  Wat een ontzettend toffe actie! Ik doe heel graag mee en zal onder het genot van een kop thee, mijn duimen gaan draaien. Hopen op een beetje geluk, ? want ik maak toch heel graag kans op een outfit voor onze achterkleindochter, als kokkin!

 • Reply Kimberley van Ravenswaaij februari 9, 2019 at 8:07 pm

  Wat super leuk! Ik ga meteen kijken of ze ook iets van spiderman hebben want daar vroeg ons zoontje van de week al om. En mochten wij dan toch nog winnen, kunnen we vast met iets anders mooi twinnen 🙂

 • Reply Marina februari 9, 2019 at 9:23 pm

  Me zoontje zal de politie outfit leuk vinden !!

 • Reply Iris februari 10, 2019 at 8:32 am

  Super? mijn zoontje is fan van mario. Hij zou superblij zijn? (heb geen social media, maar u krijgt hier een dikke??)

 • Reply Nelly februari 10, 2019 at 8:47 am

  Ik ga voor https://www.feestkleding365.nl/grappige-hoodie-dalmatier-kostuum/

 • Reply anja februari 10, 2019 at 11:43 am

  erg leuk voor de kids ik voor voor wat liefs maar ook stoer

 • Reply Oma Will februari 10, 2019 at 12:26 pm

  Dat Twinnen vind ik heel erg leuk, maaer dat moeten de kinderen ook maar willen.
  Mijn kleinzoon gaat graag als Max Verstappen naar het Carnaval.
  Daarom ga ik voor de Race overal Formule 1 Max jongen kostuum in maat 140, als ik win.
  Ik heb geen facebook, maar volg Bloglovin.

 • Reply Cristel februari 10, 2019 at 12:41 pm

  Het Mario pak staat al eventjes op het verlanglijstje van mijn jongens. En we kunnen het pak goed gebruiken voor carnaval en de feestweek in de zomer.

 • Reply co februari 10, 2019 at 1:18 pm

  twinnen is superleuk. wij doen het ook vaker binnen ons gezin. ik zou voor het shoptegoed een politie-uniform uitkiezen voor mijn zoontje. dat is wat hij zooo graag wil!

 • Reply Anita te Gussinklo februari 10, 2019 at 2:11 pm

  Wat leuk zo’n mini Mario.
  Mijn zoon zou zich graag om willen toveren in Superman.

 • Reply Anneliese de Waal februari 10, 2019 at 3:43 pm

  Heel erg leuk, doe erg graag mee voor mijn zoontje Thijs, vind het pak van Mario echt heel erg leuk, zou ie prachtig vinden.
  Waag graag een kans 🙂 🙂

  Groetjes Anneliese

 • Reply Clau-dya februari 10, 2019 at 4:22 pm

  Mijn dochter wil weer wat stoerder gekleed gaan naar carnaval na de prinsessen, heksen en dierenoutfits en dus wordt het https://www.feestkleding365.nl/dansend-ballet-skelet-meisje-kostuum/ in maat 140/146

 • Reply Linda Smeets februari 10, 2019 at 6:46 pm

  Ik vind het ontzettend leuk om te twinnen met mijn dochtertje, doen wij wel vaker! Helemaal leuk als dat met carnaval ook kan. Ik zou kiezen voor een hippie outfit.

 • Reply Joyce Joshua februari 10, 2019 at 7:07 pm

  Een piratenpak voor mijn ventje zou super zijn. Leuk voor op school en voor zijn verjaardagsfeestje.

 • Reply Riggie van lochem februari 10, 2019 at 7:21 pm

  Mijn oudste is helemaal gek van mario. Dua ja wij gaan voor het Mario pak in maat 140
  https://www.feestkleding365.nl/super-loodgieter-mario-jongen-kostuum/

  I love twinning. De jongens krijgen vaak hetzelfde aan. En ik doe dat ook met mijn dochter!

  Super leuke actie.

 • Reply Marian B februari 10, 2019 at 7:39 pm

  Mijn dochtertje wil heel graag een eenhoornpak, ook wel leuk leuk voor mij dan kunnen we twinnen!

 • Reply Danielle februari 10, 2019 at 8:46 pm

  Grappig! Hier is Frozen helemaal hip. Ik zou hier matchende verkleedkleren voor uitzoeken.

 • Reply Jolein jolein februari 10, 2019 at 10:13 pm

  OMG wat een grote en leuke collectie heeft feestkleding 365 zeg !!! Mijn dochters hebben mee gekeken en vinden het politiepak en vleermuispakje echt heel stoer ? https://www.feestkleding365.nl/dappere-doortje-politie-blauw/ & https://www.feestkleding365.nl/schattige-vleermuis-fleece-jurk-meisjes/

 • Reply Nina Mol februari 11, 2019 at 5:53 am

  Mijn zoontje zou als schilpad willen! Hij is namelijk dol op die dieren!

 • Reply Michael Bouwman februari 11, 2019 at 11:25 am

  Super leuk!!!

  Mijn dochter is nogal van de spaanse jurkjes dus zou super zijn als papa haar hiermee mag verrassen

 • Reply Bianca Fenna februari 11, 2019 at 11:46 am

  Twinning is heel leuk, al denkt dochter van 11 jaar daar wat anders over dan dochter van 7. Die zou het super leuk vinden om hetzelfde aan te doen als haar grote zus of als mij. Ik vind alles prima, zolang de kinderen maar lol hebben. Mijn jongste dochtertje is enorm gegroeid en niks van de carnavalskleding past meer. Ze vind een engeltjes jurk zo ontzettend leuk, dus dat zou ik dan ook van dit shop tegoed kopen.

 • Reply melissa februari 11, 2019 at 1:54 pm

  Ja! Ik ben voor twinning! Helemaal cool. Ik zou gaan voor iets van sprookjes of prinsessen (dan mag je eindelijk uitpakken met carnaval; heerlijk!)

 • Reply Laura februari 11, 2019 at 11:02 pm

  Ik vind twinning hartstikke leuk! Mijn zoon wil graag verkleed als leeuw, ik doe graag mee om kans te maken op het shoptegoed 🙂

 • Reply Kristel Gubbels-daemen februari 12, 2019 at 7:25 am

  Dochter vindt de 101 dalmariers helemaal geweldig. Heb daar al leuke accessoires en outfit van gezien

  Twinnen geweldig vooral tussen mijn 2 dochters. Zo schattig samen

 • Reply Sab februari 12, 2019 at 7:40 am

  Wat een gave actie? ik ben bang dat ik verkleed moet gaan als een actieheld?. Hier twee jongens die daar gek van zijn dus dan gaan we maar verkleed de held uithangen ?

 • Reply Nicole van Dongen-Monsieurs februari 12, 2019 at 8:33 am

  Superleuk, we love twinning?wij komen uit het zuiden en kijken elk jaar met veel plezier uit naar carnaval. Ook mijn dochtertje Lilly van 3 jaar heeft de smaak al goed te pakken. Ze is momenteel erg in de ban van Disney films en momenteel is Alice in wonderland favoriet.ik had al in gedachten zitten om samen met mijn man en ons dochtertje als verschillende typetjes uit Alice in Wonderland te gaan (mijn dochtertje als Alice, mijn man de hoedenmaker en ik de hartenkoningin) Mocht ik de gelukkige winnaar zijn dan zou ik het shoptegoed bij leggen bij een mooie Alice outfit??☘️

 • Reply cindy pater februari 12, 2019 at 11:01 am

  Hier is Bugs Bunny een grote favorie dus ik doe heel gaag mee voor dit leuke pakje https://www.feestkleding365.nl/snoezige-bunny-roze-kostuum/ wat zou de kleine meid hier blij mee zijn en mama of papa natuurlijk ook

 • Reply Marange Krouwel februari 12, 2019 at 12:45 pm

  Super leuk!!! Ik zie ons allemaal in de 101 dalmatiërs feestkleding. Fingers crossed

 • Reply erika panjer februari 12, 2019 at 3:21 pm

  onze prinsesje zie ik graag in een mooi kostuum en waag dan ook zeker een kans en natuurlijk een prinsessenkostuum

 • Reply Margret februari 12, 2019 at 7:00 pm

  Leuk! Alleen de meningen verschillen dus we zijn er nog niet uit…….

 • Reply Els Black februari 13, 2019 at 5:11 pm

  Ik zie ons wel als de koninklijke familie met mijn koning en 2 prinsjes hihi, leuke actie ik doe graag mee.

 • Reply Lynn Mahieu februari 13, 2019 at 8:56 pm

  Rwinning met carnaval is zo tof! Ik zag eens ergens een mama ‘de vuilnisvrouw’ met een vuilnisemmer met daar haar kindje in. Daar heb ik toen zo om moeten lachen!!! Als ik zou winnen zou ik iets leuks zoeken om met mijn dochtertje te twinnen, ik vermoed iets met diertjes dan.

 • Reply Marieke februari 13, 2019 at 10:35 pm

  Jaa twinning is super leuk. Samen als prinses verkleed.

 • Reply lizette februari 14, 2019 at 4:40 pm

  Supergaaf, mijn zoontje zal de
  Sterk Als Staal Batman Jongen Kostuum vet gaaf vinden.

 • Reply dennis februari 14, 2019 at 4:41 pm

  Ik doe graag mee voor mijn zoon, Batman is zijn held.

 • Reply Ruud februari 14, 2019 at 9:32 pm

  Mijn zoontje van bijna drie roept al weken dat hij een olifant wil worden met Carnaval! Zou toch erg leuk zijn!

 • Reply Ingrid februari 15, 2019 at 5:24 am

  Superleuk! Mijn 2 boefjes spelen graag boeven en politie elke dag, dus ik hoop dat ik een leuk pak winnen mag! Kunnen ze helemaal opgaan in hun rol, en hebben ze nog meer lol! Ik kan niet wachten de kleinste als boef te verkleden met zn lieve boevenkop…volgmama deze actie is top!!

 • Reply MC Kleuver februari 17, 2019 at 10:58 am

  Haha, het ziet er zo schattig uit om de kids te zien verkleden voor carnaval. En er is ook zoveel keuze :o.

 • Leave a Reply