mario-carnaval-kostuum-verkleden

Matchende carnavalskleding voor het hele gezin

Twinnen met carnaval? Koppelkostuums voor kinderen en volwassenen zijn erg leuk. Nóg leuker is het misschien om als gezin of groep met carnavalskleding in een bepaald thema te verkleden. Ter inspiratie hebben we drie leuke thema’s met familiekostuums gevonden voor dit leuke verkleedfeest. En hebben we een leuke winactie voor jullie!

Familiekostuums carnaval

Twinnen met je dochter of zoon is af en toe best leuk. Ik heb er al vaker over geschreven. Zo trekken mijn dochter en ik af en toe wel eens dezelfde schoenen aan of zoeken kleding in dezelfde stijl. Mijn zoontjes twinnen ook wel eens met dezelfde kleren. Waarom niet met carnaval? Ik ontving van Feestkleding365 shoptegoed om een leuk kostuum (voor carnaval of voor de verkleedkist) uit te zoeken en dit bracht mij tot het schrijven van dit artikel. Tijdens het shoppen kwam ik echt van allerlei coole en originele familiekostuums tegen. Het assortiment is aan verkleedkleren en funartikelen is bij Feestkleding365 erg groot!

Twinnen met Mario / Nintendo verkleedkleding

Als Nintendo- en Mario fan was het voor mij vrij makkelijk om een keuze te maken. Mijn zoon wilde zich verkleden als Mario. Ik bestelde een loodgieter verkleedpak (bestaande uit een broek, shirt en pet) plus een set plaksnorren. Het shirt viel prima uit op maat en de broekspijpen waren iets te lang. Nou moet ik er ook wel bij zeggen dat mijn zoon korte beentjes heeft. Dit probleem kun je makkelijk oplossen om de broekspijpen om te slaan en eventueel vast te zetten met een veiligheidsspeld. Het loodgieter kostuum voelt stevig aan en mijn zoon is er héél blij mee. Een klein minpuntje; het pak moet met de hand gewassen worden maar dat is met de meeste carnavalspakken en verkleedkleren het geval.

Als Nintendo familie kun je met carnaval denken aan de volgende ‘matching’ Super Mario kostuums:

 • Mario / loodgieter kostuum blauw-rood
 • Luigi / loodgieter kostuum blauw-groen
 • Princess Peach prinsessenjurk met kroon
 • Paddenstoel (peuter/kleuter kostuum)
mario-verkleden-kostuum
Net als in Mario Kart…

We tekenen straks met carnaval nog wel even de wenkbrauwen zwart. De plaksnor bleef goed zitten maar was volgens mijn zoon wel pijnlijk om er weer af te halen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een snor te tekenen met een zwart oogpotlood of zwarte schmink. Dit lijkt mij voor kinderen aangenamer.

Verkleden als een koninklijke familie

Mocht je nou geen fan van spelcomputers of Mario zijn dan is het ook een erg leuk idee om je gezin te verkleden als koninklijke familie. Je hebt dan keuze uit de wat modernere kostuums of een middeleeuwse look.

 • Koningin
 • Koning
 • Prinses
 • Prins
Foto uit het archief

Matchen met Spaanse kostuums

Hoe leuk is dit dan? Haal de zomer naar ons koude kikkerlandje en ga als een Spaanse familie verkleed. Nu is het niet zo dat de Spanjaarden er dagelijks zo bij lopen over straat maar met de volgende kostuums kun je tijdens carnaval zeker punten scoren. Vergeet de accessoires zoals hoeden, bloemen, castagnetten en waaiers niet.

 • Flamenco jurk (vrouwen, kinderen)
 • Flamenco danser outfit voor man
 • Zorro
 • Stierenvechter
Foto uit het archief

Maak kans op 30 euro shoptegoed bij Feestkleding365

Ik ben heel benieuwd wat jullie van twinning met carnavalskleding vinden. Wij mogen twee lezers blij maken met shoptegoed. Welk outfit zou jij uitzoeken voor het shoptegoed?

Laat hieronder een reactie achter en volg ons op Facebook. Daar maken we de winnaars bekend op 15 februari. Delen mag maar is niet verplicht. Veel succes!

67 thoughts on “Matchende carnavalskleding voor het hele gezin

 1. M’n dochter is gek van prinsessen en dit jaar zal ze voor het eerst op school carnaval vieren. Dus mama doet met liefde met haar mee en dan gaan we samen als prinsessen of koninginnen verkleed. Ik kan me alleen maar indenken hoe enorm ze zou stralen ?

 2. Kijk naar mijn profielfoto en ontdek een Mario superfan!!! Wow een Luigi-pak of een Peach-pak voor zijn zusje, zou echt heel erg welkom zijn! Echt waar, ze zouden door het dolle heen zijn, zeker weten!!!

 3. Dit zou te gek zijn voor mijn 2 jongens; de jongste gaat voor het eerst carnavallen op de basis school en mijn oudste zit op dezelfde school in groep 8. Lijkt me geweldig om ze dan te laten twinnen!

 4. Jaaaa een Toad-outfit voor onze peuter Julian! ? Ik geniet er nu al van als ik bedenk hoe hij er dan uit ziet. En of ik dan Mario, Luigi of Prinses ben, maakt me niet uit 🙂

 5. Super leuk!!! Ik doe graag mee voor onze 2 kids. Dit jaar is het carnaval thema op school “dieren”. Mijn 9-jarige zoon zou het gaaf vinden om als weerwolf te gaan. (Mario vindt hij trouwens ook geweldig!) En mijn 7-jarige dochter als eenhoorn.

 6. M’n dochtertje Lotus is dol op alle dieren kostuums.. Die van de pauw of juist het leeuwenpak.. ?❤️? Dus dat moet ze nog maar even heel goed over nadenken en deze mama past zich wel aan.. Alaaffffff???

 7. Mijn kleindochtertje is helemaal weg van Elsa van Frozen, ze is 4 jaar en zou heel graag naar school gaan als Elza met carnaval. Ik zie die sterretjes al in haar ogen als ze dat zou krijgen. Wordt ik zo blij van met deze gedachte <3

 8. Dan gaan we uiteraard voor mario EN Luigi voor onze 2 zoons. Hoe leuk is dat zeg. Mama gaat al als Vosje dit jaar, toepasselijk bij mijn achternaam en papa gaat denk ik als pizza dit jaar

 9. Heel leuk als mijn zoon van 8 en dochter van 6 samen als the Mario brothers kunnen gaan, het is dan wel een brother/sister ding maar wat maakt het uit. Dat Mario kostuum met de auto voor is ook erg tof.
  Heel veel keuze bij feestkleding365 zie ik.https://www.feestkleding365.nl/rijden-in-crazy-cars-mario-kostuum/
  Alhoewel als mijn dochter zelf iets mag uitkiezen het waarschijnlijk iets van een zeemeermin of eenhoorn zal worden….
  https://www.feestkleding365.nl/fantasie-eenhoorn-gouden-ster-meisje-kostuum/
  Deze eenhoorn zal ze geweldig vinden.

 10. Wat een keuzes! Haha echt ongelooflijk! Onze 8 jarige is toe aan een nieuwe carnavalsoutfit en deze mama ook. Dusssss wie weet kunnen we idd een jaar matchen! Op zich is er altijd wel een thema, zeker wanneer je met een optocht mee gaat. Maar er is ook nog carnaval op school, bij de scouting/voetbal en in het buurthuis. Super gezellig dus een nieuwe outfit is meer dan welkom. We hebben samen gekeken op de site maar aangezien de keuze reuze is wordt dat nog een hele zoektocht! Shoptegoed is meer dan welkom. Tot nu toe neigt onze boy naar Ninja!

 11. Wat een ontzettend toffe actie! Ik doe heel graag mee en zal onder het genot van een kop thee, mijn duimen gaan draaien. Hopen op een beetje geluk, ? want ik maak toch heel graag kans op een outfit voor onze achterkleindochter, als kokkin!

 12. Wat super leuk! Ik ga meteen kijken of ze ook iets van spiderman hebben want daar vroeg ons zoontje van de week al om. En mochten wij dan toch nog winnen, kunnen we vast met iets anders mooi twinnen 🙂

 13. Dat Twinnen vind ik heel erg leuk, maaer dat moeten de kinderen ook maar willen.
  Mijn kleinzoon gaat graag als Max Verstappen naar het Carnaval.
  Daarom ga ik voor de Race overal Formule 1 Max jongen kostuum in maat 140, als ik win.
  Ik heb geen facebook, maar volg Bloglovin.

 14. Heel erg leuk, doe erg graag mee voor mijn zoontje Thijs, vind het pak van Mario echt heel erg leuk, zou ie prachtig vinden.
  Waag graag een kans 🙂 🙂

  Groetjes Anneliese

 15. Twinning is heel leuk, al denkt dochter van 11 jaar daar wat anders over dan dochter van 7. Die zou het super leuk vinden om hetzelfde aan te doen als haar grote zus of als mij. Ik vind alles prima, zolang de kinderen maar lol hebben. Mijn jongste dochtertje is enorm gegroeid en niks van de carnavalskleding past meer. Ze vind een engeltjes jurk zo ontzettend leuk, dus dat zou ik dan ook van dit shop tegoed kopen.

 16. Dochter vindt de 101 dalmariers helemaal geweldig. Heb daar al leuke accessoires en outfit van gezien

  Twinnen geweldig vooral tussen mijn 2 dochters. Zo schattig samen

 17. Superleuk, we love twinning?wij komen uit het zuiden en kijken elk jaar met veel plezier uit naar carnaval. Ook mijn dochtertje Lilly van 3 jaar heeft de smaak al goed te pakken. Ze is momenteel erg in de ban van Disney films en momenteel is Alice in wonderland favoriet.ik had al in gedachten zitten om samen met mijn man en ons dochtertje als verschillende typetjes uit Alice in Wonderland te gaan (mijn dochtertje als Alice, mijn man de hoedenmaker en ik de hartenkoningin) Mocht ik de gelukkige winnaar zijn dan zou ik het shoptegoed bij leggen bij een mooie Alice outfit??☘️

 18. Rwinning met carnaval is zo tof! Ik zag eens ergens een mama ‘de vuilnisvrouw’ met een vuilnisemmer met daar haar kindje in. Daar heb ik toen zo om moeten lachen!!! Als ik zou winnen zou ik iets leuks zoeken om met mijn dochtertje te twinnen, ik vermoed iets met diertjes dan.

 19. Superleuk! Mijn 2 boefjes spelen graag boeven en politie elke dag, dus ik hoop dat ik een leuk pak winnen mag! Kunnen ze helemaal opgaan in hun rol, en hebben ze nog meer lol! Ik kan niet wachten de kleinste als boef te verkleden met zn lieve boevenkop…volgmama deze actie is top!!

Geef een reactie