De 20 weken echo | GUO

Zoals ik jullie in de vorige update vertelde  was de volgende mijlpaal de 20 weken echo. Voor mij was dit toch weer een moment van onzekerheid omdat wij zijn doorverwezen naar het Medisch Spectrum Twente voor een GUO (Geavanceerd Ultrageluid Onderzoek).

Deze doorverwijzing naar het MST heeft te maken met een afwijking die eventueel erfelijk zou kunnen zijn. Ik ben namelijk geboren met een schisis en wij willen graag uitsluiten of ons meisje dit ook zou kunnen hebben. In de zwangerschap van Milan zijn we om deze reden ook doorverwezen naar het MST voor een GUO. Bij Milan bleek alles in orde te zijn.

Het verschil tussen een reguliere 20 weken echo en een GUO? Ik heb zelf geen ervaring met de reguliere 20 weken echo bij de verloskundige en ik zal dan niet vanuit mijn eigen ervaring kunnen spreken. Wel is mij uitgelegd dat ze bij een GUO nog uitgebreider kijken naar aanleg afwijkingen, de groei van het kindje en de hoeveel vruchtwater. De GUO duurt ongeveer een uur en alles wordt zorgvuldig nagekeken en met je besproken.

In de zwangerschap van Milan ging het er heel anders aan toe tijdens de 20 weken echo, daar voelde het nogal onpersoonlijk en was het vooral kijken of Milan afwijkingen had. Bij deze echo was de ervaring heel anders. Ze legde alles goed uit en nam ons aan de hand mee tijdens alles wat ze controleerde. Ik vond het nu echt een stuk persoonlijker, er werd natuurlijk wel goed gecontroleerd maar ze deed het gewoon erg leuk.

Guo 4 SandyO

Zo nu terugkomend op de 20 weken echo van ons meisje. Ik was al dagen onrustig en zelfs een beetje zenuwachtig. Stel je voor dat ze toch een afwijking vinden, hoe ga je daar mee om? Ik heb mezelf gerustgesteld door constant te zeggen dat je in het MST in goede handen bent, mocht er een afwijking zijn dan zullen zij direct de juiste stappen ondernemen en ons hierin betrekken. In de wachtkamer kwam de zenuwen pas echt, het wachten duurde voor mijn gevoel erg lang. Toen we eindelijk naar binnen mochten kon ik direct plaatsnemen en begon ze direct met de echo. Tijdens de echo waren de zenuwen ineens verdwenen. Daar was ze dan, ons meisje en ze liet alles zo goed zien. We hebben alvast haar vingertjes en teentjes kunnen tellen, ze zwaaide even en we hebben haar schattige neusje gezien. Na ongeveer een uur daar hebben gelegen en na dat de echoscopiste alles zorgvuldig heeft bekeken werd duidelijk dat ons meisje geen schisis heeft. Er zijn geen afwijkingen gezien tijdens de echo en dit zorgt ervoor dat ik weer opgelucht kan ademen.

Guo 1 SandyO

Guo 2 SandyO

Wij hebben de 20 weken echo van Milan vergeleken met deze en wij vinden dat ze erg veel op elkaar lijken. Het zelfde neusje en mondje, ik ben benieuwd hoe erg ze op Milan lijkt als ze geboren is.

Guo 5 SandyO
Bovenste foto onze dochter en onderste foto Milan.

 

Wat vinden jullie?

Tot de volgende keer!

Liefs, Sandy

7 thoughts on “De 20 weken echo | GUO

  1. Wat fijn dat alles goed is! Ik moest hem 3x doen, de 20-weken echo omdat mevrouwtje niet alles liet zien…dat was echt zenuwslopend. Uiteindelijk duurde het zo’n 2 weken voordat ze door “de keuring” was. gelukkig was alles goed.

Geef een reactie