delfinoh-zwembad-in-nordhorn

Delfinoh zwembad in Nordhorn

Nordhorn met kinderen? Een dagje naar dierentuin Nordhorn is leuk… maar het Delfinoh zwembad in Nordhorn is ook een leuk uitje, en ligt net over de grens bij Twente. Heb jij al zin om te zwemmen en te roetsjen van een grote glijbaan met lampjes? Je kunt in het binnenbad gratis gebruik maken van de textielsauna, een klimwand in het zwembad en een leuk warm peuterbadje. Bij zomerse temperaturen kun je ook naar het buitenzwembad. Lees hier onze ervaringen…

In Twente kun je met kinderen heel leuk zwemmen bij Preston Palace, het Twentebad in Hengelo en De Wilder in Haaksbergen. Helaas is er de laatste tijd veel negatief nieuws het subtropisch zwembad Aquadrome in Enschede. Bezoekers zouden snel ziek worden na een bezoek en een test op televisie heeft laten zien dat het zwembad heel wat kon verbeteren.

Delfinoh

Net over de grens van Twente zijn er ook toffe zwembaden. Gisteren zijn wij met onze drie kinderen van 4,8 en 10 jaar naar het zwembad in Nordhorn, Delfinoh geweest. En dat was leuk!

Zwembad Nordhorn

Het Delfinoh zwembad ligt in het buitengebied van Nordhorn, dichtbij de autobaan. Vroeger zat het oude zwembad aan de Stadtring (zowat midden in de stad, weinig parkeerplek etc..) maar na een brand hebben ze een heel nieuw hallenzwembad gebouwd dat direct aan het buitenbad ligt. Het is moderner en de locatie is veel gunstiger. Vanaf Enschede en Hengelo is het ongeveer een half uurtje rijden en er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Wedstrijdbad

delfinoh-nordhorn-zwembad
Twee duikplanken en een klimwand in het zwembad

Het wedstrijdbad (of sportbad, hoe je het ook wilt noemen) bestaat uit 6 banen van 25 meter en heeft doorgaans een temperatuur van 27 graden. Hier zijn ook 2 duikplanken van 1 en 3 meter hoog.

Klimmuur

Aan de rand van het wedstrijdbad zit een 5 meter hoge klimmuur. Stoer hè? Echt iets voor de stoere kids (vanaf 6 jaar) en volwassenen. Helemaal bovenaan hangen twee bellen waar je aan kunt rinkelen. Daarna kun je je laten vallen in het water. Het water is daar 380 cm diep.

Dark hole glijbaan

Achter een deur bij het wedstrijdbad zit een 75 meter lange dark hole glijbaan met lampjes verscholen. Wat erg leuk is is dat de glijbaan een soort systeem heeft waarmee het meet hoe snel jij over je roetsj hebt gedaan. Dit kun je zien op een scorebord wanneer je de glijbaan uitkomt. Het record staat geloof ik op 10 seconden. De glijbaan mag gebruikt worden door iedereen die minimaal 6 jaar oud is. Een tweede glijbaan is in aanbouw.

Instructiebad

Het bad is niet altijd geopend wegens zwemlessen e.d. maar toen wij er in het weekend waren konden wij er wel gebruik van maken. Het water heeft een aangename temperatuur van 30 graden en is tot 1.20 m diep. In het weekend lagen er ook een aantal speelmatten in.

Textielsauna

Naast het instructiebad zit een textielsauna. Je mag hier dus niet in je blote kont gaan zitten. 😉 Het is niet zo heet als een echte sauna maar wel lekker. Kinderen gaan er ook in. Je kunt er zo in en uit lopen dus je betaald hier niks extra voor. Heerlijk om even op te warmen.

Kinderbad

peuterbad-delfinoh-nordhorn
Peuterbadje Delfinoh zwembad in Nordhorn

Op de foto hierboven zie je een deel van het peuterbadje. Achter de schermen zit nog een ander warmwaterbad met een glijbaantje.

Peuterbadje

Het peuterbadje gaat met de kleuren op in de andere ruimtes. Daardoor lijkt het misschien wat saai maar dat is het niet. In het middelgedeelte zit een iets wat dieper stukje. Ik denk dat het water daar ongeveer 30 cm diep is maar dat durf ik niet zeker te zeggen. Eromheen zit een ondiep badje waar kinderen heerlijk met hun voetjes doorheen kunnen lopen met een klein trapje en een kleine glijbaan. Verder gaan af en toe de fontijnen aan waar kinderen doorheen kunnen lopen. Of erop staan dan gaan de andere stralen soms hoger. Er is een kleine waterbaan/ballenbaan en af en toe lopen de emmers over. Ook staan er reuze badeenden waar kinderen mee in het badje kunnen. Ik vind ze eigenlijk best lomp maar de kinderen vinden het geweldig.

Buitenbad

freibad-buitenbad-in-nordhorn-delfinoh
Freibad / Buitenbad in Nordhorn

Bij zomerse temperaturen kun je met je ticket gratis het buitenbad bezoeken. Hier zijn wij ook al eens geweest en dat is erg leuk als de kinderen kunnen zwemmen. Helaas hebben wij een minder goede ervaring met het peuterbadje die buiten staat. Het roestvrijstalen metaal bij het peuterbad heeft namelijk een vervelend ongelukje veroorzaakt bij een klein kindje toen wij daar ook aan zwemmen waren. Er is een golfbad, een wedstrijdbad, een bad met glijbanen, een speeltuin en grote ligweide.

Cafetaria

Aansluitend aan het kinderbad zit een cafetaria. Doe even een handdoek om als je iets gaat bestellen want het is daar best fris. De prijzen zijn goed te doen. Voor een pommes met mayo (patatje) betaal je 2 euro en er zitten lekkere frietkruiden overheen. Je kunt in het zwembad natuurlijk ook je eigen meegebrachte broodjes en drinken benuttigen.

Onze Delfinoh ervaring

Kort samengevat hebben wij een positieve ervaring gehad bij het Delfinoh zwembad in Nordhorn en we zullen zeker vaker terugkomen. Ik vond het een stuk minder druk dan de Nederlandse zwembaden in Twente en dat terwijl we van 11 tot 14.30 uur hebben gezwommen. Het zwembad is schoon, er zijn voldoende ligbedjes en zit-gelegenheden. Mijn jongens waren niet weg te slaan bij de dark hole glijbaan met lampjes, de klimwand en het instructiebad. Mijn dochter heeft bijna de hele tijd in het peuterbadje gespeeld.

Ik vond het fijn dat er goed en voldoende toezicht was van badmeesters en badjuffen. Ook hebben ze een ruimte waar ze op schermpjes in de gaten houden wat er onder water gebeurt. Heel fijn die extra controle. Dat geeft mij als ouder een gerust gevoel om de jongens die al zwemdiploma’s hebben even alleen rond te laten lopen.

Minpunten? Tja… De douches vond ik niet zo fijn met hun harde straal maar dat is persoonlijk.

Delfinoh binnenbad in Nordhorn - Zwembad buitenbad - Review - Ervaringen
Pin om te bewaren

Handig om te weten:

 • Bewaar je entreekaartjes goed want je hebt ze weer nodig bij de poortjes als je naar huis gaat.
 • Kinderen met zwemvleugels mogen niet in het wedstrijdbad.
 • Mannen en vrouwen hebben een aparte omkleedruimte! Pak je zwemtassen dus van te voren juist in als je met het gezin gaat zwemmen. Overigens is dit bij de meeste zwembaden in Duitsland zo.
 • Sta ook niet raar op te kijken dat mensen na het zwemmen hun badpak of zwembroek onder de douche uittrekken en dus naakt staan te douchen. Dit is voor de Duitsers een hele normale gewoonte!!
 • Ook kinderfeestjes mogelijk.
 • Bij zomerse temperaturen kun je ook gebruik maken van het buitenbad. (gratis bij de entreeprijs in)
 • Kluisjes werken op 2 euro muntstukken. Dit geld krijg je weer terug zodra je de locker weer opent.

De entreeprijzen (2019) zijn voor kinderen 3 euro en voor volwassenen € 4,50.

Bezoekadres Delfinoh:
Am Sportpark 19-21
48531 Nordhorn

Mocht je navigatie deze straatnaam niet herkennen voer dan ‘Wehrmaate’ als straat in. Het zwembad ligt tegenover indoor speelparadijs Crocky. Kijk voor meer info over Delfinoh op deze website.

Heb jij al zin gekregen om een keer bij Delfinoh te gaan zwemmen? Welke zwembaden over de grens in Duitsland vinden jullie nog meer leuk?


One thought on “Delfinoh zwembad in Nordhorn

 1. Kom af en toe wel eens in Nordhorn, maar wist niets van dit zwembad.
  Ga er vast wel eens een keertje heen met mijn dochter en de oudste kleinkinderen.
  Lijkt mij een gezellig uitje bij heel mooi weer, want dan kunnen ze ook buiten zwemmen.

Geef een reactie