review-dierentuin-nordhorn

Dierentuin Nordhorn: goedkoop dagje uit met het gezin

“Kom mam, wanneer gaan we weer naar de bizons?”. Dierentuin Nordhorn is leuk voor kleine kinderen en niet ver rijden vanaf Twente. En bovendien ook nog eens betaalbaar! Wij komen er regelmatig maar ik heb er nog nooit echt een uitgebreide blog over geschreven. Dat werd dus tijd. Misschien een leuke tip voor jullie om deze zomer Tierpark Nordhorn te bezoeken, of ben jij er al eens geweest?

Voor ons is het maar een kwartier rijden en we komen er vaak. Als je drie keer met het gezin (uitgaand van 2 volwassenen en 2 kinderen) gaat heb je je jaarkaart €82,- (prijs 2018) er al weer uit. De dierentuin is makkelijk via de snelweg te bereiken en het parkeren is er gratis. Mocht je meer in de buurt van Nijmegen wonen, dan tipt Maarten van Papa’s Wereld Zoo Kleve.

Dieren voeren

Bij de kassa kun naast de entreekaarten ook voer kopen voor de vogels of voor de boerderijdieren. Wij hebben er ook eens een bolderkar gehuurd voor €3,50 met € 20,- borg toen wij onze buggy vergaten mee te nemen. Ideaal voor als je veel tassen mee hebt of als de kindjes nog niet veel kunnen lopen.

review-dierentuin-nordhorn
Entree dierentuin Nordhorn

Welke dieren kun je zien in dierentuin Nordhorn?

Dierentuin Nordhorn heeft ongeveer 2000 dieren verdeeld over 100 verschillende soorten. Mijn jongens vinden de grote bizons erg indrukwekkend, tevens het logo van de dierentuin. Er is een leuk muizenhuis, een kanariekooi, loop tussen de alpaca’s of kijk bij de zeehonden.

Wat wij ook erg leuk vinden is dat sommige wandelpaden tussen de verblijven doorlopen. Je loopt bijvoorbeeld door de verblijven van de alpaca’s en bennet kangaroes. Dat levert soms leuke foto’s op als het niet zo druk is.

ooievaar dierentuin Nordhorn
De ooievaar loopt wel heel dichtbij..

Als je ook de hoge bomen rond de grote speeltuin en het dak van de varkensstal in de gaten houdt tijdens je bezoek zie je veel ooievaarsnesten. Er klepperen hier heel wat ooievaars en ze zitten er in het voorjaar en in de zomer bijna altijd.

review - ervaring dierentuin Nordhorn
Mijn dochter vind de aardmannetjes zo leuk!
Tierpark Nordhorn review blog
De lammetjes en geitjes mag je borstelen en voeren.

Educatie en spelen in de dierentuin

Bij alle dierenverblijven staan bordjes in het Duits en Nederlands met informatie over de diersoorten. Zo kunnen de kinderen meteen wat leren over hun favoriete dieren. Wat ook erg leuk is, is de nieuwe wereldmoestuin waar je wat over de planten kunt leren. Of trek je schoenen uit en loop een stukje over het blotevoetenpad dichtbij de ingang van de dierentuin.

Review Tierpark Nordhorn
Het verschil en de overeenkomsten tussen chimpansees en mensen.
Spelen in het zanddorpje

Max Abenteuerland – Indoorspeeltuin

In de dierentuin zijn verschillende speeltuinen, kleine, maar ook een hele grote centrale speeltuin met een cafetaria. Hier binnen zit Max Abenteuerland. Hier kunnen de kinderen heerlijk uitrazen over touwbruggen en speeltoestellen als het buiten slecht weer is.

Durf jij in deze boomhut te klimmen?

Handig om te weten

Er is aardig wat groen in deze dierentuin maar het grootste deel loop je niet in de schaduw. Smeer jezelf en de kinderen daarom goed in en neem petjes mee. De dierentuin is netjes, honden mogen mee (wel zelf poepzakjes meenemen) en echt de moeite waard om eens te bezoeken.

Entreeprijzen 2018: kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis, van 4 tot en met 16 jaar betaal je €5,50 en vanaf 17 jaar betaal je €9,50 entree. Ze zijn het hele jaar door geopend. Kijk voor meer info op hun website.

Meer reviews van dierentuinen lezen? Hier zijn we ook geweest:

Zien we jullie ook een keer bij Tierpark Nordhorn?

11 thoughts on “Dierentuin Nordhorn: goedkoop dagje uit met het gezin

 1. Wij wonen ook niet zover van de Duitse grens en gaan er regelmatig naar toe.
  Zó leuk voor de kleinkinderen.
  Samen gaan wij er ook wel eens heen.
  Lekker goedkoop!

  1. Wij gaan ook wel eens naar de Zoo in Osnabruck.
   Heel gemakkelijk heen te rijden.
   Dit is een prachtige Dierentuin met wel 300 verschillende diersoorten en de prijzen vallen erg mee.

 2. Wat een leuk dierenpark! Wij wilden pas naar Duitsland naar een dierentuin, maar uiteindelijk is het er niet van gekomen, maar heb wel begrepen dat dierentuinen in Duitsland heel goedkoop zijn vergeleken met Nederlandse.

Geef een reactie