Dieren maken met kastanjes

Dieren knutselen met kastanjes

Herfst. Bladeren, eikels, dennenappels en kastanjes vallen rond deze tijd van het jaar van de bomen. Met deze herfstmaterialen kun je leuke dingen doen, bijvoorbeeld een herfststukje maken of dieren knutselen.

Hebben jullie kinderen al kastanjes geraapt en heb je er misschien nog een paar over? Check dan even dit blog voor leuke knutselvoorbeelden met foto’s.

Kastanje dieren maken

Kastanjes lonen zich goed om mee te spelen en te knutselen. Je kunt er zoveel mee doen. Elk jaar gaan wij weer op pad om een tas vol kastanjes te verzamelen. In het bos of bij opa en oma op het erf. Wij maken er een leuk uitje van. Geen kastanjeboom in je tuin? Je vind ze gewoon gratis in de natuur!

Vorig jaar bedachten wij een aantal sensorische spelletjes met kastanjes. Dit keer wilden mijn kinderen kastanje dieren maken.

Wat heb je nodig?

Voor kastanje dieren heb je niet veel nodig. Je gebruikt de kastanjes voor de dierenlijfjes of -koppen en met andere materialen pimp je het tot een beestje! Je kunt echte dieren na maken of bedenk zelf een fantasiedier.

Handig om dit alvast in huis te hebben als je kastanje dieren wilt maken:

Kastanje egel met tandenstokers en klei

Een kastanje egel maak je door tandenstokers in tweeën te knippen. Prik gaatjes voor (eventueel met een prikpen als prikken met een tandenstoker wat moeizaam gaat) en steek de gehalveerde tandenstokers in de kastanje. Met klei maak je er een gezichtje aan.

Dieren knutselen met kastanjes
Foto kastanje egel: Pixabay

Rups of slang maken van kastanjes

Deze zelfverzonnen vrolijke rups maakten wij door de kastanje als kop te gebruiken en hier een lange satéprikker in te steken. Het kleurige lijfje is gemaakt van pompoms. Deze spies je heel makkelijk aan de prikker. Chenilledraad voor de voelsprieten en wiebeloogjes op de kop. Als je een rups of slang van kastanjes wilt maken kun je ook een hele reeks kastanjes aan elkaar verbinden en eventueel nog verven.

Kastanje Dieren Knutselen Rups Slang Maken
Rups knutselen met kastanje en pompoms – Eigen foto

Spin maken met kastanje en pijpenragers

Boor 8 gaatjes voor met een prikker of tandenstoker en knip 4 pijpenragers door het midden. Deze steek je in het lijfje van de spin. Plak er oogjes op en klaar is je langpoot! Met strijkkralen kan je de pootjes nog versieren.

Kastanje dieren knutselen - Spin met kastanjes maken
Spin knutselen, leuk voor in een spinnenweb van kastanje en wol – Eigen foto

Hert knutselen met kastanjes en lucifers

Mijn schoonzus en haar kinderen zijn ook creatief geweest met kastanjes. Zij knutselde dit leuke Bambi hertje met kastanjes en lucifers. Super schattig op een herfst tafereeltje!

kastanjedier knutselen - met kastanjes een hert maken
Dieren knutselen met kastanjes – Foto van Maartje M

Slak met kastanje en klei

Echt super simpel maar mijn kinderen vonden dit kastanje dier het leukst en het makkelijkst om te maken. Met een beetje klei, kastanjes en prikkers maak je leuke slakken. Ik heb hiervoor roze Play-Doh klei gebruikt maar in principe kan dit met elk soort klei.

Dieren maken met kastanjes
Slak maken met kastanje en klei – Eigen foto

Hebben jullie ook zin gekregen om kastanje dieren te maken?

Geef een reactie