Dierenpark Amersfoort olifanten - Review en ervaringen op de blog

Dierenpark Amersfoort – dagje uit: dierentuin, dinopark & speeltuin in één

Een dagje uit met kinderen in de provincie Utrecht? Dan is Dierenpark Amersfoort zeker een goed idee! Het is namelijk een dierentuin, dinopark en speeltuin in één. Hoe cool is dat? Kinderen kunnen langs sommige dierenverblijven “offroad lopen” over speciaal gecreëerde klimpaden en glijbanen. Dat maakt een bezoekje aan de dierentuin extra avontuurlijk! Nieuw in het park is de Kwetterterp, dat sinds de krokusvakantie van 2022 is geopend. Hier leer je spelenderwijs met de Woudwachter hoe jij thuis voor de vogels in de natuur kunt zorgen. Wij werden uitgenodigd om een kijkje te nemen in het park en delen onze ervaring in dit blog.

Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort is met de auto en het openbaar vervoer makkelijk te bereiken. Voor ons wat het best een stukje rijden maar het was best makkelijk te vinden. De dierentuin heeft een eigen parkeerplaats maar als het daar druk is, kun je het beste direct doorrijden naar de parkeergarage. Vanaf de parkeerplaatsen en de garage is de looproute naar de ingang makkelijk te vinden. Mijn vader had eigenlijk ook graag meegewild maar dat hoorde ik achteraf. Hij vertelde na afloop dat hij vroeger in dienst zat op de kazerne, bijna letterlijk om de hoek. In zijn diensttijd hoorde hij de dieren weleens maar zelf is hij nog nooit in het Dierenpark geweest. Dus wie weet nemen we hem de volgende keer mee!

Dieren kijken

Bij de ingang kun je een gratis plattegrond van Dierenpark Amersfoort krijgen maar je kunt van te voren ook de plattegrond en nieuwtjes op hun website bekijken. Echte avonturiers gaan gewoon lekker zelf op pad en het park ontdekken!

Klim alles route

Je kunt natuurlijk op de reguliere wandelpaden lopen maar hoe leuk en spannend is het voor de kinderen om juist van de paden af te wijken? Bij Dierenpark Amersfoort mag dat. Hier zijn speciale paden voor aangelegd. Op het Berenplein maak je direct kennis met de “klim alles route”. De klimpaden zijn niet bedoeld voor volwassenen maar als je kindje nog klein is, dan mag je wel mee om je kindje te begeleiden.

Klim alles route Dierentuin Dierenpark Amersfoort

Ondergrondse gangen

Heb je altijd al eens de wereld vanuit een konijntje willen zien? Er zijn ondergrondse gangen met kijkgaten waar je doorheen kunt lopen. Volwassenen mogen hier ook in maar pas wel goed op je hoofd door het lage plafond.

Dierenpark Amersfoort met tieners pubers

Met een waterfiets-boot over de expeditie rivier

Vaar in een fietsboot langs het eiland van de maki’s en kapucijnapen en kom dichtbij de giraffen en zebra’s. Deze activiteit kost 5 euro per boot, biedt ruimte voor vier personen en neemt ongeveer 20 minuten tijd in beslag. Neem je verrekijker mee en vergeet niet te trappen. 😉

Safari trapboot fietsboot waterfietsen Dierenpark Amersfoort

Kwetterterp

Op de Kwetterterp vind je een echte Woudwachter die gek is op de Nederlandse natuur, maar in het bijzonder op Nederlandse vogels. Boven op de terp kom je door gidsen, feitjes, spelletjes, foto’s en filmpjes van alles te weten over de Nederlandse natuur.

Kwetterterp Amersfoort Dierenpark Blog Review Ervaring

Dinopark

Herinner je ons blog van het Dinopark in Kroatië nog? Mijn kinderen vinden dino uitjes geweldig! Natuurlijk hoef je daar geen wereldreis voor te maken want Dierenpark Amersfoort heeft ook een groot Dinobos. Dat is een stuk dichterbij huis. Hier sta je oog in oog met een T-rex en kun je op de foto met al je lievelings dino’s!

Dinobos Amersfoort
Dinopark Nederland - Dierentuin Amersfoort

Speeltuintjes en attracties

Aan speelplekken geen gebrek in Dierenpark Amersfoort. De klim alles route is al een speelplek op zich, maar over het park verdeeld zijn meerdere speeltuinen en speeltoestellen. Je kunt tegen een kleine vergoeding een ritje maken in een treintje of in de carrousel, naast de nostalgische speeltuin.

Caroussel Speeltuin Dierenpark Dierentuin Amersfoort

Eten en drinken

Je mag je eigen eten en drinken meenemen naar Dierenpark Amersfoort. Er zijn picknickbankjes waar je je meegebrachte eten en drinken kunt nuttigen. En het park heeft ook een aantal restaurants.

Review; onze ervaring met Dierenpark Amersfoort

Wij kwamen pas rond 13 uur aan en zijn tot bijna sluitingstijd gebleven. Hadden wij van te voren geweten dat het park zo groot was, dan waren wij op de heenweg eerder vertrokken. Naar onze mening kun je je hier best een dag vermaken. Mijn kinderen zijn 7, 11 & 13 en hebben zich geen seconde verveeld. De jongste vond het zelfs jammer dat het tijd was om naar huis te gaan. We komen zeker nog eens terug (samen met opa en oma)! De dierentuin is goed verzorgd en schoon, en er is veel te beleven.

Geef een reactie