unicorn-luiertaart-diy-winactie-stokke

Eenhoorn luiertaart maken

Unicorns zijn nog steeds helemaal the bomb! Op de Negenmaandenbeurs kreeg ik onder andere van Kruidvat en Nûby een aantal goodies mee en een pak newborn luiers van Naty. Met deze spullen en zelf gekochte decoratie maakte ik deze gave eenhoorn luiertaart. Hoe je hem maakt en hoe je hem kunt winnen lees je in dit blog.

Als blogger krijg je af en toe dingen. Ik wist echter niet zo goed wat ik met luiers in maatje 1 moest. Ik kan ze natuurlijk weggeven aan iemand die ze kan gebruiken of aan mijn dochter voor haar poppen. Toen kwam ik opeens het idee om een luiertaart te maken. Een hele lieve schattige eenhoorn luiertaart. De spulletjes van Kruidvat en Nûby heb ik ook gekregen en doe ik erbij. Zo is het een leuk cadeau geworden voor iemand die zwanger is van een meisje, voor een babyshower of als kraamcadeau. Er zitten wat roze spullen bij en mocht je dat voor een jongen niet erg vinden dan mag je ook gewoon mee doen.

Een eenhoorn luiertaart: wat heb je nodig?

 • (Naty) luiers maat 1
 • Elastiekjes of dunne lintjes
 • Schaar
 • Ronde springvorm
 • Lint (kant)
 • Eenhoorn haarband (Kruidvat)
 • 2 doosjes foamroosjes (Action)
 • Zwarte stift of papier
 • Cellofaan om in te pakken
 • (Nûby) accessoires voor bij de luiertaart (Speentje, flesje, lepeltjes etc.)

Zo maak je de eenhoorn luiertaart

De luiers rol je één voor één op. Om elke luier plaats je een elastiekje of een stukje lint. Ik plaatste alle luiers in een springvorm. Zo kun je als de taartvorm vol is er makkelijker een lint omheen knopen. Daarna kun je de springvorm weg halen. Dan zet je de eenhoorn haarband, vast tussen de luiers en kun je decoreren met foamroosjes. Aan de foamroosjes van de Action zit een klein stukje buigzaam draad en daarom kun je ze makkelijk tussen de luiers steken. Met een stift teken je een paar ogen (of je knipt ze uit papier) en klaar is de unicorn. Om het nog leuker te maken kun je er wat producten bij doen en de luiertaart inpakken in cellofaan.

Liever een kraammand maken? Dat kan natuurlijk ook.

stokke-luiertaart-unicorn-diy-blog

Win een unicorn luiertaart!

Graag wil ik iemand van jullie blij maken met deze luiertaart die wij gemaakt hebben. Naast de luiertaart zit er onder andere een speentje, flesje, lepeltjes en een bijtspeeltje van Nûby bij. Van Kruidvat zit er een roze haarsetje bij en van Ekoplaza een setje mijlpaalkaarten. Kun jij dit gebruiken of ken jij iemand die dit pakket goed kan gebruikten?

Like het bericht op Facebook en laat daar een reactie achter voor wie je deze gave luiertaart zou willen winnen. De gelukkige winnaar maken we bekend op vrijdag 16 maart. Succes!

Wendy van Vliet heeft de luiertaart gewonnen. Gefeliciteerd!

22 Comments

 • Reply Krystle /Batboy maart 9, 2018 at 6:22 am

  Wat heb je dat super leuk gemaakt zeg! Ik heb hem helaas niet nodig en ken ook niet die dit kan gebruiken, jammer want hij is erg mooi!

 • Reply ilsiee prins maart 9, 2018 at 7:46 am

  Ohhhhhhh super! 😉 Wat een leuke tip, thanks!!!
  Mijn zus is eind deze maand uitgerekend en ben al druk bezig om de ‘kraammand’ voor te bereiden hihi… Mocht ik niet winnen, ga ik zeker je DIY gebruiken hihi! top.
  Ik doe mee,,

 • Reply cindy maart 9, 2018 at 9:51 am

  Ik ben net een maand tante, dus weet wel iemand wie ik er blij mee kan maken.

 • Reply Marian B maart 9, 2018 at 9:58 am

  Wat leuk! Ik ben niet zo creatief dus win liever een gemaakte luiertaart ;-). Zou er binnenkort graag een collega mee verrassen.

 • Reply Malou Rouwhof-Beld maart 9, 2018 at 11:22 am

  Wat heb je dat leuk gedaan zeg!

 • Reply Stephanie maart 9, 2018 at 11:49 am

  Wat een gave luiertaart! Ik ken nu niemand die zwanger is, maar ik ga em zeker onthouden voor de volgende!

 • Reply Wendy van vliet maart 9, 2018 at 12:31 pm

  Gaaf! Ik doe mee voor een vriendin, die is bijna uitgerekend!

 • Reply Anique maart 9, 2018 at 12:34 pm

  Ik doe heel graag mee! Dit is het perfecte cadeau om een goede vriendin mee te verassen ?❤

 • Reply Marion Poeste Thomas maart 9, 2018 at 12:49 pm

  super super gaaf voor ons eigen a.s. meisje… nu op 36weekjes.. maar gister gaf ze ons al ”vals alarm”… nog even geduld…

 • Reply Astrid maart 9, 2018 at 1:04 pm

  Ah wat een cute idee!! Dacht dat ik inmiddels alle unicorn knutsels wel kende niet dus :p Zou m wel willen winnen voor vriendinnetje die begin juni moet bevallen van haar eerste meisje

 • Reply Manon Toemen maart 9, 2018 at 1:18 pm

  Supercute! Binnenkort een babyshower voor een lief klein meisje. Dit zou wel een erg leuk kado zijn om te geven!

 • Reply Gerdine maart 9, 2018 at 2:04 pm

  Wat grappig gedaan zeg! Zelf gebruik ik wasbare luiers dus ik doe niet mee, dan kan iemand hem winnen die hem goed kan gebruiken!

 • Reply Luc Van Houtte maart 9, 2018 at 4:15 pm

  Ohhhh.. mijn dochter Wendy Van Houtte verwacht rond 22 maart haar eerste kindje , een meisje.. wat zou het leuk zijn dit te mogen winnen

 • Reply Lieke van Veen maart 9, 2018 at 4:36 pm

  Heel erg leuk gemaakt! Ik doe graag mee om deze te winnen.

 • Reply Inge maart 9, 2018 at 7:14 pm

  oh wauw… wat is ze mooi…
  Ik heb eigenlijk nog nooit zoiets gemaakt en als ik iets probeer te maken ziet het er zelden zo uit zoals het bedoeld was! Misschien dat ik deze met jouw goede tips wel eens een keer ga proberen want ik vind’m wel echt helemaal geweldig!

 • Reply Oma Will maart 9, 2018 at 9:01 pm

  Ik ken wel iemand die deze prachtige eenhoorn luiertaart kan gebruiken en het zeer zou waarderen. Mijn vriendin is kortgeleden oma geworden en voor haar zou ik graag mee doen.
  Ik heb alleen geen Facebook, maar volg wel op Bloglovin.
  Hopelijk is dat ook voldoende.

 • Reply Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook) maart 9, 2018 at 9:41 pm

  Wat leuk gedaan! Mijn meiden zijn echt dol op Unicorns (ze zijn 8 en 4 dus hebben gelukkig geen luiers meer nodig 🙂 ), maar nu verwacht mijn broer zijn tweede kindje en die zou ik heel graag dit leuke pakketje geven.

 • Reply wilmsen anita maart 10, 2018 at 7:11 am

  Voor mijn buurvrouw, die pas bevallen is

 • Reply Fleur maart 10, 2018 at 7:27 am

  Wat een superleuke luiertaart! Ik ben er helemaal verliefd op. Helaas, maar ook gelukkig zijn wij al helemaal uit de luiers

 • Reply Judith maart 10, 2018 at 8:06 am

  Wat leuk gedaan zeg, heel erg origineel

 • Reply Nicky maart 13, 2018 at 9:49 pm

  Oh wauwww, echt heel leuk!

 • Reply De leukste DIY luiertaarten door collga bloggers | Lifestyle Mommy's april 12, 2018 at 6:15 am

  […] Ook bij Nathalie van Volgmama zag ik een bijzondere luiertaart, namelijk eentje die helemaal past bij een thema dat momenteel erg populair is: unicorns ofwel eenhoorns! Deze prachtige luiertaart is zeer geschikt voor het moment dat je weet dat het een meisje wordt of als het meisje geboren is. DIY: maak een eenhoorn luiertaart. […]

 • Leave a Reply