doordeweeks-meer-tijd-met-je-gezin-doorbrengen

Zo kun je op een doordeweekse dag meer tijd met je gezin doorbrengen

Back to school; de scholen zijn weer begonnen en de afspraken stromen binnen. Dat betekent dat we als ouder(s) alle ballen weer hoog moeten zien te houden. Wanneer je een gezin hebt, is het op een doordeweekse dag vaak moeilijk om genoeg tijd met iedereen door te brengen. Je hebt misschien een baan die veel van je tijd in beslag neemt of andere verplichtingen waardoor je minder tijd hebt voor je gezin. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je toch meer quality time met je gezin door kunt brengen op een doordeweekse dag.

Waarom is het belangrijk om meer tijd met je gezin door te brengen?

Hoeveel tijd je met je gezin doorbrengt is erg van belang. Het is bewezen dat kinderen die dagelijks meer tijd met hun ouders doorbrengen, beter presteren op school en minder kans hebben om later in het leven problemen te krijgen. Ook zijn ze meestal gelukkiger en hebben ze een betere band met hun ouders. Dus als je meer tijd met je gezin door wilt brengen, is dat niet alleen goed voor hen, maar ook voor jou!

Hoe kun je op drukke dagen meer quality time met je gezin creëren?

Allereerst kun je met je werkgever kijken naar hoe je je werktijden inricht, zodat je bijvoorbeeld ‘s middags of ’s avonds wat vroeger naar huis kunt gaan voor je kinderen of wat vaker thuis kunt werken. Maar er zijn er ook andere manieren om meer tijd met je gezin door te brengen op een doordeweekse dag. Zo kun je je kinderen bijvoorbeeld betrekken bij het klaarmaken van een maaltijd. Vele handen maken licht werk en het is vaak nog gezellig ook!

Samen een kindvriendelijke maaltijd op tafel zetten

Kinderen vanaf de kleuterleeftijd en ouder kunnen best meehelpen met koken wanneer zij daar aan toe zijn. Jonge kinderen kunnen bijvoorbeeld een handje helpen met het wassen van de groenten en grote kinderen kunnen helpen snijden en/of koken.

Wist je al dat je met HelloFresh snel gezonde en kindvriendelijke maaltijden op tafel kunt zetten? Je hoeft bovendien niet meer elke dag na te denken over de vraag: “Wat eten we vandaag?“. In een paar online klikken stel je jouw eigen maaltijdbox samen met heerlijke recepten en de daarbij behorende verse ingredienten, die tot aan de voordeur wordt geleverd. Super easy, lekker, tijdbesparend en betaalbaar. Ken jij de HelloFresh boxen nog niet? Dan hebben we een kortingscode voor je eerste bestelling. Vul bij je bestelling de code NPH22 in en krijg tijdelijk 75 euro korting op de eerste drie boxen.

Gebruik een familieplanner

Werk, hobby’s, afspraken en tussendoor nog even snel de boodschappen doen. Dan vergeet je nog wel eens wat. We kennen het allemaal. Soms hebben we zoveel taken dat het soms lastig is om te combineren. Door een familieplanner (soort agenda met voor ieder gezinslid een apart vakje) te gebruiken, heb je meer overzicht in het dagverloop en zo kun je van te voren al familietijd inplannen. Op drukke dagen kan het ook helpen om lijstjes te maken.

Schermpjes even weg

Bijna ieder gezinslid van jong tot oud maakt er gebruik van: een mobiele telefoon, een iPad op school of thuis, een laptop of game consoles. Het is handig om op een doordeweekse dag een paar momenten in te plannen waarop je even alle schermen wegdoet en je volledig richt op je gezin. Dit hoeft niet per se lang te duren, maar het is wel fijn om even alle aandacht naar je kinderen of partner toe te kunnen leiden. Op deze manier creëer je meer quality time met je gezin dan wanneer je de hele dag door afgeleid bent door verschillende schermpjes en geluiden. Probeer het eens!

Lees ook:

Tuinklusjes waarbij kinderen kunnen helpen

Geef een reactie