eenvoudig-leven-agenda-review-winactie

Eenvoudig Leven Agenda; werken aan meer structuur, focus en zelfreflectie

Als moeder zijnde ben je soms een beetje moe, dat is heel normaal, en met kinderen is het nu eenmaal zo dat je meer afspraken hebt. Even naar het consultatiebureau, naar sport, naar.. noem maar op. Maar moeders, kunnen we ons het leven niet wat makkelijker maken? Met de Eenvoudig Leven Agenda 2019 van Nynke Valk kun je werken aan meer structuur, zelfreflectie en focussen op wat voor jou belangrijk is. Ik ontving een recensie-exemplaar en mag twee exemplaren onder de lezers van Volgmama verloten.

Vanochtend hebben jullie wellicht de column van Judith gelezen. Zij is moeder van 4 kinderen en dat is natuurlijk heel gezellig, maar soms ook een beetje druk. Zelf heb ik drie kinderen en je wilt mijn agenda en to-do lijsten soms niet zien hoor.. Ik heb altijd zoveel plannen en ideeën maar tijd tekort. Of nou ja, tekort? Of heeft men teveel verwachtingen van mij, en verplicht ik mijzelf van alles? Nee zeggen is ook wel een dingetje hoor. Ik schrijf elke ochtend op een papiertje wat de plannen zijn voor die dag en meestal haal ik net iets meer dan de helft. En dat vind ik zelf jammer. De oorzaak is vaak dat ik te lang op social media blijf hangen en daardoor minder tijd overhoudt voor andere zaken. Ik heb mij sinds kort daarom voorgenomen om de telefoon uit handbereik te leggen als ik met de taken op mijn to-do lijstje bezig ben. Hierdoor merk ik dat ik productiever ben. Het werkt!

Over de Eenvoudig Leven Agenda 2019

“Deze agenda helpt je om je eigen koers te volgen in een wereld vol indrukken. Door een eenvoudige methode verschuift je focus naar wat echt belangrijk voor je is. Je laat je minder sterk leiden door de verwachtingen van anderen, maar neemt zelf de regie. Met een praktische weekindeling, speelse tekeningen en teksten ter inspiratie”.

Zo gebruik je de agenda

De agenda begint in januari 2019 en kun je tot aan eind december gebruiken. Aan het begin van de week bepaal je, voor verschillende levensgebieden, wat er echt toe doet. Aan het eind van de week kijk je, aan de hand van enkele reflectievragen, hoe het is gegaan. Zo komt er een proces van bewustwording op gang. Naast de gangbare weekindeling zijn er inspiratieteksten ter ondersteuning van dit proces, met speelse illustraties van Alex Peters. Ook wijst de agenda op veel voorkomende valkuilen en hoe hier op een milde manier mee om te gaan.
eenvoudig-leven-agenda-recensie
Heel fijn zo’n weekoverzicht met ruimte voor afspraken en plannen.
eenvoudig-leven-agenda
Hier staat een voorbeeld van hoe je de Eenvoudig Leven Agenda voor jezelf zou kunnen invullen..

Recensie Eenvoudig Leven Agenda

Ik was erg benieuwd naar deze agenda. Je kunt er natuurlijk al je afspraken in kwijt maar deze agenda is zoveel méér. Als eerste wil ik zeggen dat ik het formaat (ongeveer 20 bij 25 cm) erg prettig vind. Het past namelijk in mijn handtas en als ik bijvoorbeeld een afspraak bij de tandarts heb, dan tover ik hem zo uit mijn tas, om meteen een vervolgafspraak te maken. Ideaal! Ook het frisse groene kleurtje spreekt mij aan. Het ziet er simpel en fraai uit.

Op de eerste pagina’s staat duidelijk beschreven hoe je de agenda kunt gebruiken, een memorandum voor persoonlijke gegevens, jaaroverzichten van 2019 en 2020, vakantieperioden, feestdagen en handige tips. Ook zit er een touwtje aan het boek vast zodat je in één keer de agenda kunt openen waar je was gebleven.

Ik maak al een tijdje lijstjes op losse vellen papier en post-it briefjes met de to do’s. In mijn huidige agenda heb ik er de ruimte niet voor en dat is bij de Eenvoudig Leven Agenda natuurlijk wel heel fijn. Geen rondslingerende blaadjes meer (die ik ook nog wel eens kwijt wil raken). Wat ook erg fijn is, is dat je na elke week kunt evalueren aan de hand van een aantal vragen. Dit zet je aan het denken en helpt je motiveren om je doelen te behalen en om in te zien wat voor jouw belangrijk is.

Het is géén familieplanner!

Het is echt een agenda voor jezelf, niet voor je partner, kinderen.. Voor mij is dit nieuw en ik ben echt onder de indruk. Het lijkt me fijn om ermee aan de slag te gaan. Toch moet er bij ons daarnaast nog een extra familyplanner bijkomen. Dit omdat we echt veel afspraken hebben (zouden hier overigens wel inpassen) en iedereen uit het gezin zijn eigen afspraken in de planner noteert. En ik vind niet dat ik al mijn plannen open en bloot hoef te gooien voor het hele gezin. Sorry not sorry. Ik heb weinig geheimen maar ik houdt deze agenda lekker voor mezelf.  🙂

Over de auteur

Nynke Valk is een coach met een boeddhistische achtergrond. Met haar bedrijf De Heldere Spiegel biedt zij trainingen aan in mindfulness, compassie en de Science of Happiness en ondersteunt ze kleine organisaties.

 

eenvoudig-leven-agenda-review-winactie

De agenda is te bestellen voor €16,95 bij verschillende boekwinkels, onder andere bij Boeken Route, hier kun je online ook het inkijkexemplaar bekijken.

Maak kans op een Eenvoudig Leven Agenda 2019 exemplaar

Lijkt jou zo’n agenda van Nynke Valk ook wat? Van uitgeverij Trophonios mogen wij twee exemplaren verloten onder onze lezers. Voor 2019 heb ik eigenlijk nog niet zoveel plannen. Ik ben dan ook een levensgenieter en we zien het allemaal wel. Wel hoop ik op meer structuur, daar kan ik nog wel een beetje aan werken.

Volg ons op minstens één van de social media kanalen en laat een reactie achter. Wat zijn jouw voornemens voor 2019?

Delen en taggen van dit artikel vinden we leuk maar is niet verplicht. De winnaars maken we bekend op zondag 23 september. Veel succes!

Judith Rotmans en Suzanne Verhooijen gefeliciteerd!

26 thoughts on “Eenvoudig Leven Agenda; werken aan meer structuur, focus en zelfreflectie

 1. Mijn goede voornemen voor 2019 is meer tijd besteden aan mijn kinderen ipv alleen zorgen voor.. samen een spelletje, uitgebreid in Bad (ipv vlug vlug), mee zoeken naar eikels in het bos (ipv doorlopen, opschieten) enz. Het zijn de kleine dingen die het doen ♡

 2. Ik wil huppelen over straat, stampen in de plassen, een tuinbroek aan met Dr Martens. Fikkie stoken op de camping, sterren tellen en ze zien vallen. Dansen en erna de bar uit worden geveegd. Praten met vrienden en vreemden. Reizen met de trein met een rugzak op en geen bestemming. Een vreemde taal spreken die niet bestaat, gedichten schrijven die ik begrijp en fluisteren in het oor van mijn lief. De kinderen knuffelen en vooral elke dag met goede zin opstaan.

 3. Mijn voornemen voor 2019 is me minder bezig te houden met wat andere mensen van me denken en mijn zelfvertrouwen verder op te bouwen. Meer structuur in het dagelijks leven zou mij ookmeer rust geven?

 4. Toeval bestaat niet! Ik heb deze week naar agenda’s gekeken tijdens het shoppen, maar ik kon niets naar mijn zin vinden. Gisteren en vandaag heb ik online nog rondgesnuffeld maar bij geen enkele agenda sprak mij de indeling aan. Ik wil veel schrijfruimte hebben en een duidelijk overzicht! Deze agenda vind ik echt top! Want mijn GOEDE VOORNEMEN VOOR 2019 is dat ik mezelf blijf ontwikkelen en uitdagen. Deze agenda kan mij daar uitstekend bij helpen!! Ik
  vind het fijn om elke week een doel of meerdere kleine doelen te hebben. Ik wil groeien en niet stil blijven staan.

 5. Telt Bloglovin’ ook mee? Je zit hier in ieder geval in mijn vaste leeslijstje. 😉

  Maar mijn goede voornemen… heb er nog niet zo heel concreet over nagedacht, maar binnen mijn grenzen blijven is wel een ding wat vaak terugkomt. En daar zou zo’n agenda best bij kunnen helpen!

 6. Mijn voornemens voor 2019 zijn :
  Mijn kleinkinderen mogen vaker komen logeren.
  Veel uitjes met ze plannen en ze verwennen.
  Net zo gelukkig blijven als ik nu ben .
  Proberen geen ruzie meer maken met mijn man.(Ook al zijn het kleine ruzies)
  Ik volg op Bloglovin ( Mag dat ook?) en doe graag mee voor de persoonlijke planner. Kan ik goed gebruiken.

 7. Deze agenda gun ik mijn vrouw. Ik weet dat ze deze agenda heel graag zou willen hebben omdat haar goede voornemen voor 2019 is dat ze zichzelf blijft ontwikkelen en blijft uitdagen. Ze heeft sinds een paar maanden een nieuwe baan waarin ze zichzelf ook weer verder kan ontwikkelen. Persoonlijke groei vindt ze heel belangrijk en in deze agenda is daar de ruimte voor!

 8. Bezig met een coachings traject, het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek hoort daar bij. Af en toe tefiglezen welke stappen ik al gemaalt heb maar ook inzichtelijk maken wat ik nog wil, op welk vlak ik nog wil groeien. Doelen stellen 3n af en toe even een punt van rust pakken

 9. Mijn goede voornemen voor 2019 is vol frisse moed starten met mijn nieuwe baan en dan hopelijk aan het einde van dat jaar weer een vast contract hebben. En thuis meer tijd vrij maken om te geniet ken van ons gezin. Beter plannen zodat ik niet elke dag boodschappen hoef te halen en te wassen.

Geef een reactie