Eurovisie Songfestival 2020 Rotterdam Ahoy, met kinderen, wat te doen, uitjes, Nederland

Eurovisie Songfestival met kinderen

Het Eurovisie Songfestival 2020 staat gepland van dinsdag 12 mei tot zaterdag 16 mei in Ahoy Rotterdam. Wij zijn enorm trots dat de 65e editie in Nederland plaatsvindt. Ook met kinderen is het Eurovision Songfestival een hele belevenis.

Eurovisie Songfestival 2020

Het is alleen wel een groot verschil wanneer je thuis voor de televisie zit of in Rotterdam bent. Beide leuk natuurlijk! In en rond Rotterdam worden de Songfestival dagen waarschijnlijk één groot feest. Verblijf je tijdens het Eurovisie Songfestival met kinderen in Rotterdam en wil je weten wat daar te doen is? Wij hebben een aantal leuke uitjes en tips verzameld.

Wie vertegenwoordigd Nederland voor het Songfestival 2020?

Vorig jaar heeft Duncan Laurence met het nummer Arcade de eerste plaats gewonnen (wat een hit!) en komende editie mag Jeangu Macrooy het songfestival voor Nederland gaan vertegenwoordigen. Dit werd op 10 januari 2020 in verschillende mediaberichten bevestigd. Zie het filmpje hieronder.


Stefania Liberakakis uit Utrecht vertegenwoordigd Griekenland tijdens het Eurovisie Songfestival

Ook tof; de Utrechtse schone Stefania Liberakakis (bekend van o.a. Kinderen voor Kinderen, Brugklas Film uit 2019, solo zangeres, actrice en influencer) vertegenwoordigd Griekenland tijdens het Eurovisie Songfestival 2020.

Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy

Net nadat bekend werd dat Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival 2019 had gewonnen stond Nederland compleet op zijn kop! Maar liefst 5 steden hadden zich nadien aangemeld voor het Eurovisiesongfestival. Dat waren Rotterdam, Maastricht, Arnhem, Den Bosch en Utrecht. Het is al een tijdje bekend dat Rotterdam zich gelukkig mag prijzen. Het muzikale spektakel komt naar de grootse havenstad van heel Europa en héél Nederland heeft er zin in. De Ahoy is groot genoeg voor zoveel bezoekers en de entree is vernieuwd.


Eurovisie Songfestival met kinderen

Voor veel gezinnen is het kijken naar het Eurovisie Songfestival op tv een jaarlijkse traditie. Dit zijn de avonden dat onze kinderen stiekem wat langer mogen opblijven als ze het vol kunnen houden. Ze zijn niet verplicht om te kijken maar ze willen het zelf ook graag volgen omdat er op school ook over word gesproken. En ik moet toegeven dat ze het ook echt leuk vinden! Zo praten wij bij elk nummer over de kostuums en wat wij van de liedjes vinden. Iets lekkers te snacken erbij, prima zo.

Tickets voor het Eurovisie Songfestival zijn op dit moment bijna uitverkocht. Kun je nog ergens tickets scoren dan betaal je waarschijnlijk een paar honderd euro voor 1 ticket. Bizar gewoon.

Wat te doen tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam?

Je kunt het Eurovisie Songfestival met kinderen natuurlijk ook in Rotterdam beleven zonder tickets voor de voorstellingen. Er is in deze week namelijk van alles te doen en er worden activiteiten en evenementen georganiseerd op verschillende plekken in de stad.

Eurovision Village

Op Rotterdam Binnenrotte, het (markt)plein voor de overdekte Markthal en direct bij station Rotterdam Blaak, komt het Eurovision Village. Dit is de verzamelplek en place to be voor alle Songfestival fans.

Verdere activiteiten en evenementen omtrent het Eurovisie Songfestival worden nog bekend gemaakt en zal ik t.z.t verder aanvullen op deze pagina.

Overnachten in Rotterdam tijdens het Songfestival

Veel hotels in Rotterdam zullen waarschijnlijk al volgeboekt zijn voor de periode van het Eurovision Songfestival. Stay Okay Rotterdam heeft op dit moment nog kamers van 11 op 12 mei. Een ideale locatie en op loopafstand van het Eurovision Village en de Markthal (waar je heerlijk een hapje kunt eten). Bekijk hier de mogelijkheden om te overnachten tijdens het Eurovisie Songfestival.

Gratis uitjes in Rotterdam

Ben je opzoek naar gratis uitjes tijdens het Songfestival in Rotterdam? Dan hebben wij nog twee leuke tips voor jullie, niet ver van het Eurovision Village.

Markthal en de Tijdtrap

Het is een aanrader om de Markthal mee te pakken. Je kunt er heerlijk eten, drinken en soms ook gratis proeven. De Markthal is tevens een groot kunstobject en onder de Markthal kun je ook gratis de Tijdtrap ontdekken. Meer over een bezoekje aan de Markthal en de Tijdtrap lees je op Evenwegmetkinderen.nl

Kubuswoningen bewonderen

De kubuswoningen op Rotterdam Blaak staan tegenover de Markthal. Een van de woningen is opengesteld als museum. Hier betaal je een kleine vergoeding voor maar het loont zich ook om de trap naar boven te volgen en over de pleintjes te lopen. Dit kost je niets en je ontdekt er leuke spreuken en meer. Ook kun je met een beetje geluk gratis schaken op een groot schaakbord, op een van de pleinen tussen de kubushuizen.

Gratis tip: schaken met Rotterdamse gebouwen op Rotterdam Blaak!

Meer leuke tips voor een bezoek aan Rotterdam

Rotterdam is een geweldige stad voor een citytrip met kinderen. Niet alleen tijdens het Eurovisie Songfestival… Aanraders zijn de Euromast met kidsclub waar je Rotterdam vanaf de hoogte kunt zien, een Spido rondvaart, onbeperkt pannenkoeken eten op de Pannenkoekenboot, Blijdorp, Villa Zebra, het Maritiem museum, natuurspeeltuin de Speeldernis of één van deze andere budgetuitjes in Rotterdam en omgeving.

Volg jij het Eurovisie Songfestival? En mogen jullie kinderen hier voor opblijven?

Geef een reactie