Fuerteventura, wat een prachtig eiland!

Wij zijn terug van vakantie uit Fuerteventura. Het hotel en het eiland waren prachtig, een heerlijk zonnetje, we komen er zeker nog een keer terug want we hebben nog lang niet alles gezien. Alleen niet naar hetzelfde hotel want door de keiharde bedden hebben wij niet zo fijn geslapen 😉 Kijken jullie mee naar een aantal vakantiefoto’s?

fuerteventura1

Zwemmen in zoutwater

Hier konden we natuurlijk geen genoeg van krijgen. We verbleven in het All inclusive hotel Oasis Village ten noorden van Fuerteventura in het plaatsje Corralejo. Voor waterratten is deze plek een waar paradijs. Het hotel beschikt over 2 zwembaden en een kinderbadje. De zwembaden zijn gevuld met zoutwater en niet met chloorwater. Op dit eiland is dat vrij normaal.

Op loopafstand van het hotel tref je een Aquapark met heel veel glijbanen en met zo’n kleine 10 minuten lopen zit je op een fijn strand.

fuerteventura5

Dansen en lopen

Net voor de vakantie is mijn dochter echt gaan lopen. Daarmee bedoel ik meer dan 3 stappen en dan weer kruipen wat ze eerst deed. Ze heeft de hele vakantie geeneens gekropen. Volgens mij zijn we dit tijdperk voorbij. Ze lijkt gelijk een stukje groter zo nu ze loopt. We hebben voor haar een flamencojurk gekocht waarmee ze ’s avonds bij het eten en de minidisco veel bekijks trok. So georgeous. Little pretty girl!

fuerteventura2

Dierentuin & park

Helemaal ten zuiden van Fuerteventura ligt een prachtige dierentuin ‘Oasis Park’. Mijn oudste zoon voert de giraffe een appel. Bijzonder! Er komt nog een uitgebreider verslagje over dit park.

fuerteventura3

Auto huren

Echtwaar, de mooiste plekjes van het eiland kom je alleen tegen als je een auto huurt. Het eiland kent zoveel verschillende stukken landschappen. En wat dacht je van deze uitkijktoren?

fuerteventura6

Kunst

Mensen die in Corrajelo zijn geweest die herkennen vast en zeker dit beeld voor het shopping centre. Dit prachtig grote kunstwerk gemaakt door Lixber Reguera  heet Mamandyou en beeld moeder en natuur uit. Ze nodigt je uit om eens in de armen te komen liggen of zitten zoals jouw moeder dat vroeger ook deed.

Zijn jullie al eens in Fuerteventura of naar een van de andere Canarische eilanden geweest?

 

 

15 thoughts on “Fuerteventura, wat een prachtig eiland!

Geef een reactie