De leukste geboorteversiering voor buiten aan het raam en in de tuin

De leukste geboorteversiering voor buiten

“Hoera, een baby!”, hangt hier heel subtiel geschreven op een blauwe vlag in de straat. In de voortuin pronkt een geboortebord met de naam van het kindje. Geboorteversiering is altijd leuk om te zien! Toen mijn kinderen werden geboren, wilde ik dat het liefst meteen van alle daken brullen. Ik voelde mij zo trots als een leeuwin op haar welpjes én iedereen mocht het weten! Dat ziet er natuurlijk een beetje gek uit, als je dat heel letterlijk neemt…

Van de daken schreeuwen? Liever niet dus… Er bestaat ook leuke geboorte versiering voor buiten aan het raam en in de tuin, zodat iedereen die langs je huis komt, van jullie babygeluk kan meegenieten. Er zijn best wat mogelijkheden qua versiering en decoratie. Je kunt het bijvoorbeeld zelf maken of kopen.

In de webshop van Geboorteplein.nl ontdekte ik een mooi geboortebord voor in de tuin en moderne makelaarsborden met geboorte aankondiging, die je makkelijk kunt bevestigen op het raam. Die zijn echt super cool!

Wie regelt de geboorteversiering?

Vaak zijn het de buren, vrienden of familieleden die het huis, de tuin, het balkon of de voordeur komen versieren. Je kunt natuurlijk ook het heft in eigen handen nemen en de geboorteversiering helemaal zelf uitzoeken. Bespreek dit het liefst nog vóór de geboorte van je baby. Want als je buren, vrienden en familie allemaal apart van elkaar komen versieren, kan het nog wel eens een bonte boel worden.

Geboorte versiering voor buiten in de tuin

Geboorteversiering buiten - Opblaasbare ooievaar

Ooievaarsnest of -landingsbaan

Een ooievaarsnest – of landingsbaan is leuke geboorteversiering voor in de tuin. Vaak plaatsen ze dan 6 tot 4 weken voor de uitgerekende datum een leeg nest in de tuin (lees: paal met takkenkrans). Soms met lampjes of een bordje met de tekst ‘landingsbaan’. Zodra de geboorte van de baby bekend is en als iedereen het mag weten, komt er een ooievaar met babypop bovenop het nest zitten.

Geboortebord

Geboorteborden heb je in alle soorten en maten. Zelf ben ik helemaal verliefd geworden op de geboorteborden van Geboorteplein. Ze zijn zo vrolijk, kleurrijk en niet zo standaard. Ze zien er niet zo schreeuwend uit zoals de meeste mensen ze kennen maar gewoon echt lief!

Waslijn met babykleertjes

Toen ik werd geboren in 1986, hing er enkel een waslijn met roze kleertjes en sokjes buiten. That’s it. Niet meer en niet minder. Geboorte versiering bestaat dus al jaren! Nog steeds zie ik met regelmaat ergens een waslijntje hangen.

Opblaasbare baby of ooievaar

Kan het voor jou allemaal niet gek en groot genoeg? Bij sommige carnavalswinkels en verhuurbedrijven kun je een XXL baby of ooievaar huren.

Geboortevlag

Ook erg origineel en wat je niet zo heel vaak ziet, is een geboortevlag. Je hebt natuurlijk wel een vlaggenmast of vlaggenstok nodig om deze op te hijsen. Een geboortevlag kun je personaliseren met een leuke afbeelding, naam en eventueel met geboortedatum.

Geboortekrans op de voordeur

Met een krans en wat (blauwe of roze) babyaccessoires kan je zelf een mooie geboortekrans maken. Leuk om de voordeur tijdens een babyshower of na de geboorte mee te versieren. Een alternatief voor een geboortekrans is een grote gekleurde strik op de deur.

Blauw of roze ballonnenbogen

Een geboorte is een feestje. Dus waarom geen ballonnenboog of -pilaren in de voortuin? Het ziet er feestelijk uit en het nodigt kraambezoek uit om selfies te maken.

Geboorteversiering voor op het raam

Geboorte versiering voor buiten aan het raam

Ooievaar die naar binnen vliegt

Inmiddels niet heel origineel meer maar ook niet minder leuk; een ooievaar die naar binnen vliegt. De ooievaar is vaak te bevestigen met een zuignap. Er zijn ook varianten met een pilotenmuts.

Geboortesticker

Geboortestickers koop je kant-en-klaar met standaardteksten of gepersonaliseerd met naam en eventueel geboortedatum. Hebben ze lang genoeg op het raam aan de straatkant gehangen? Dan kun je de sticker voorzichtig los halen en op het raam van de babykamer plakken.

Geboorteversiering voor buiten aan het raam

Raamtekening met naam en geboortedatum

Een erg leuk idee, alleen kost aardig wat tijd, een vaste hand en geduld om een gave geboorte raamtekening te maken. Op Pinterest vind je veel voorbeelden.

Makelaarsbord als geboortebord op het raam

Zelfontworpen makelaarsgeboorteborden zien wij steeds vaker. Ik vind ze geweldig! Voor mensen die geen tuin hebben is dit de ideale geboorte versiering. Het valt op en dat is juist de bedoeling.

Geboorte romperlijn met naam

Een geboorte romperlijn ziet er ook leuk uit. Op elke aparte romper staat een letter, die samen de naam van het kindje vormen. Een soort naamslinger dus.

Lees ook: wat te doen met geboorte felicitatiekaartjes?

Ik ben heel benieuwd wat jullie het leukst vinden. Waar zou jij voor kiezen als het om geboorte versiering gaat?

Geef een reactie