gymschoenen pimpen kleuren versieren

Gymschoenen pimpen

Kindervoetjes groeien soms heel snel. Zeker bij kleuters die naar de basisschool gaan. Om de haverklap moet je nieuwe schoenen kopen: voor netjes, voor school of buitenspelen, regenlaarsjes, snowboots, sandalen, badslippers, pantoffels, gymschoenen… Een hele verzameling!

Goed schoeisel is belangrijk, maar de budget gymschoentjes, je kent ze vast wel – die zwarte, witte, grijze of lichtroze gymschoentjes met klittenband – voldoen prima voor 2 uurtjes schoolgym per week! Ze worden veel verkocht bij Scapino, Bristol en soms zelfs bij de Action. Door de gymschoenen zelf of samen met je kind te pimpen, heeft jouw kindje een uniek exemplaar schoenen om mee te pronken. Hoe cool is dat?

5 manieren om saaie gymschoenen een make-over te geven

Hoe je dat dan doet? Je kan ze bijvoorbeeld kleuren met textielstiften (o.a. te koop bij de Action) maar er zijn ook andere leuke manieren om gymschoenen te pimpen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Tie-dye, wat nu super hip is?!

DIY 1: gymschoenen kleuren met textielstiften

Met textielstiften of textielverf kun je veel kanten op. Laat je kindje zelf tekeningen maken of kleuren op de gymschoenen of help een handje mee (zoals ik dat deed) door van te voren met een zwarte textielstift tekeningen te maken. Overleg met je kindje wat hij of zij graag op zijn of haar gymschoentjes wilt zien en kijk of het haalbaar is om zoiets te tekenen. Je kindje kan dan vervolgens de stoffen gymschoenen zelf inkleuren.

Meer leuke DIY’s met textielstiften op gymschoenen:

  • Mandala’s tekenen
  • Stippen, streepjes of hokjes patronen tekenen
  • Cijfers of letters schrijven
  • Regenboog tekenen
Gymschoenen pimpen - 5 manieren Tie dye - Textielstiften en meer

DIY 2: Tie-Dye zwarte gymschoenen met bleekmiddel

De Tie-Dye trend 2020 blijft niet onopgemerkt. Je kunt kindershirtjes kant-en-klaar kopen bij de Zeeman, maar nog leuker is het om zelf te gaan tie-dyen. Dit kan met speciale textielverf of tie-dye verf, en kan op van alles worden toegepast. Van mondkapjes tot op shirts en schoenen.

Op TikTok zag ik dit DIY filmpje in mijn feed voorbijkomen van een vrouw die van zwarte gymschoentjes met bleek en een tandenborstel een hip exemplaar maakte!

DIY 3: breng glitters of steentjes aan op gymschoenen voor een sparkle effect

Girls love diamonds. Met hotfix kun je steentjes en glitters aanbrengen op stoffen gymschoentjes. Op internet kun je hier bij verschillende webshops een basispakketje (ongeveer 20 euro) kopen waarmee je met een apparaat/tang de hotfix steentjes op de schoenen (en andere kledingstukken) kunt bevestigen.

Lees ook: spijkerjasje pimpen.

DIY 4: vervang de originele veters voor LED-veters

Een eenvoudige manier om saaie gymschoenen met veters te pimpen is door de veters te vervangen in een vrolijker exemplaar. Bijvoorbeeld veters met glitters, neonkleurige veters of LED veters. Hebben ze meteen een mooie look!

DIY 5: Met garen een leuk patroontje borduren op gymschoenen

Ben je handig met garen en een naald? Dan kun je bijvoorbeeld uit de losse hand bloemen borduren op gymschoentjes, of de naam van je kindje!

Geef een reactie